A Workplace Essential, Advanced és Enterprise adatvédelmi szabályzata


A Workplace egy online platform, amelyet a Facebook hozott létre, hogy a felhasználók együttműködhessenek és információkat oszthassanak meg a munkahelyen. A Workplace platform részét képezik a Workplace Essential, Advanced és Enterprise webhelyei, alkalmazásai és kapcsolódó online szolgáltatásai (együttesen a „Szolgáltatás”).
Az Adatvédelmi szabályzat leírja, hogyan gyűjtjük, használjuk fel és osztjuk meg az adataidat, amikor a Szolgáltatást használod.
A Szolgáltatást szervezeteknek szánjuk az utasításaiknak megfelelő használatra. Neked a munkáltatód vagy egy másik szervezet biztosítja a hozzáférést, amely felhatalmazott téged a Szolgáltatás elérésére és használatára (a saját „Szervezeted”).
A Szolgáltatás független a Facebook más szolgáltatásaitól, amelyeket esetleg használsz. Ezeket az egyéb Facebook-szolgáltatásokat a Facebook biztosítja neked, és saját feltételek vonatkoznak rájuk. A Szolgáltatást azonban a saját Szervezeted biztosítja, és használatát a jelen Adatvédelmi szabályzat és A Workplace elfogadható használatára vonatkozó szabályzat szabályozza.
A Workplace-fiókodért (a „fiókod”) a Szervezeted a felelős, és a fiókodat a Szervezeted kezeli. Ezenkívül a Szervezeted felel bármely adat gyűjtéséért és felhasználásáért, amelyet a Szolgáltatáson keresztül küldesz be vagy adsz meg, és ezt a felhasználást a Szervezeted és a Facebook között megállapodott feltételek szabályozzák.
A jelen Adatvédelmi szabályzat mellett a Szervezeted további irányelvekkel vagy viselkedési kódexekkel rendelkezhet, amelyek a Szolgáltatás általad történő használatára vonatkoznak.
Ha bármilyen kérdésed van a Szolgáltatás használatával kapcsolatban, érdeklődj a Szervezetednél.

I. Milyen jellegű adatok gyűjtése történik?
A Szervezeted az alábbi típusú adatokat gyűjti, amikor te, a munkatársaid vagy más felhasználók elérik a Szolgáltatást:
  • Az elérhetőségeidet, például a teljes nevedet és az e-mail-címedet.
  • A felhasználónevedet és a jelszavadat.
  • A beosztásodat, a szervezeti részleghez kapcsolódó információkat, illetve a munkádhoz vagy a Szervezetedhez kapcsolódó további információkat.
  • A Szolgáltatások használata során általad megadott tartalmakat, üzeneteteket és más információkat, például amikor fiókot regisztrálsz, tartalmat hozol létre vagy osztasz meg, illetve üzenetet váltasz másokkal. Ide tartozhatnak az általad elérhetővé tett tartalomban szereplő vagy azzal kapcsolatos információk is (például a metaadatok), például egy fénykép készítésének helye vagy egy fájl létrehozásának dátuma.
  • Olyan tartalmakat, üzeneteket és információkat, amelyeket mások adnak meg a Szolgáltatás használata során. Ebbe beletartozhatnak rólad szóló információk, például ha megosztanak egy téged ábrázoló fényképet, vagy hozzászólnak a fényképhez, üzenetet küldenek neked, vagy feltöltik, szinkronizálják vagy importálják az elérhetőségeidet.
  • A Szolgáltatás más felhasználóival folytatott minden üzenetváltásodat.
  • A Szervezetednek küldött felhasználói üzeneteket, visszajelzéseket, javaslatokat és ötleteket.
  • Számlázási adatokat.
  • Az általad olyan helyzetekben megadott információkat, amikor te vagy a Szervezeted a Szolgáltatáshoz kapcsolódó platformtámogatást kértek.

II. Hogyan használja fel a Szervezeted ezeket az információkat?
A Szervezeted a gyűjtött információkat megosztja a platformot biztosító Facebookkal, hogy a Facebook biztosítani és támogatni tudja a Szolgáltatást a Szervezetednek és más felhasználóknak, többek között a Szervezetedtől érkező bármely egyéb utasításnak megfelelően is. Példák:
  • A felhasználókkal és a rendszergazdákkal való kommunikáció a Szolgáltatás általuk történő használatáról.
  • A Szolgáltatás biztonságának és védettségének javítása a Szervezeted és más felhasználók részére, például a gyanús tevékenységek vagy a vonatkozó feltételek vagy szabályzatok megsértésének kivizsgálásával.
  • A neked és Szervezetednek kínált felhasználói élmény személyre szabása a Szolgáltatás biztosításának keretében.
  • Új eszközök, termékek és szolgáltatások fejlesztése a Szervezetednek nyújtott Szolgáltatás keretében.
  • A Szolgáltatásban az egyazon személy által működtetett különböző eszközökön végzett tevékenységek összekapcsolása a Szolgáltatás általános működésének javítása céljából.
  • Az esetleges rendszerhibák azonosítása és kijavítása.
  • Adat- és rendszerelemzés, többek között a Szolgáltatás javítására irányuló kutatás céljából.

III. Az adatok továbbadása
A Szervezeted az alábbi módokon adja tovább a begyűjtött adatokat:
  • külső szolgáltatóknak, akik segítenek a Szolgáltatás egy részének vagy egészének biztosításában;
  • külső alkalmazásoknak, webhelyeknek és más szolgáltatásoknak, amelyekhez a Szolgáltatáson keresztül kapcsolódhatsz;
  • jelentős vállalati ügylet, például a Szolgáltatás átadása, egyesülés, összevonás, eszközök eladása, illetve csőd vagy fizetésképtelenség igen valószínűtlen esete kapcsán;
  • bármilyen személy biztonságának védelme céljából; csalás, illetve biztonsági vagy technikai problémák elhárítása érdekében; valamint
  • idézés, végrehajtási felszólítás, információfeltárási végzés vagy egy bűnüldöző szervtől érkező más kérés kapcsán.

IV. Az adataid elérése és módosítása
Te és a Szervezeted a Szolgáltatáson belüli eszközök (például a profiladatok módosítása vagy a tevékenységnapló) útján elérhetitek, korrigálhatjátok és törölhetitek a Szolgáltatásba általad feltöltött adatokat. Ha a Szolgáltatásban biztosított eszközök ezt nem teszik lehetővé, fordulj közvetlenül a Szervezetedhez az adatok elérése vagy módosítása érdekében.

V. Külső hivatkozások és tartalmak
A Szolgáltatás a Szervezeted ellenőrzésén kívül eső külső felek által kezelt tartalmakra mutató hivatkozásokat is tartalmazhat. Nézd át minden olyan webhely adatvédelmi szabályzatát, amelyet felkeresel.

VI. Fiók lezárása
Ha nem szeretnéd tovább használni a Szolgáltatást, fordulj a Szervezetedhez. Hasonlóképpen, ha megszűnik a Szervezettel való munkaviszonyod, a Szervezet felfüggesztheti a fiókodat, és/vagy törölheti a fiókodhoz kapcsolódó információkat.
A fiók törlése a lezárást követően általában körülbelül 90 napig tart, egyes információk azonban észszerű mértékben hosszabb ideig is megmaradhatnak a biztonsági mentésekben. Fontos tudnod, hogy a Szolgáltatásban általad létrehozott és megosztott tartalmak tulajdonosa a Szervezeted, és ezek akkor is megmaradhatnak a Szolgáltatásban, illetve elérhetők maradhatnak, ha a Szervezeted felfüggeszti vagy megszünteti a fiókodat. A Szolgáltatásban általad elérhetővé tett tartalmak ebből a szempontból a munkád során létrehozott egyéb jellegű tartalmakhoz (például prezentációkhoz vagy tájékoztató anyagokhoz) hasonlíthatók.

VII. Az Adatvédelmi szabályzat változásai
A jelen Adatvédelmi szabályzat időről időre módosulhat. Módosítás esetén megváltozik a lenti „Legutóbbi módosítás” dátum, és online közzétesszük az új Adatvédelmi szabályzatot.

VIII. Kapcsolatfelvétel
Ha bármilyen kérdésed van a jelen Adatvédelmi szabályzatról vagy A Workplace elfogadható használatára vonatkozó szabályzatról, érdeklődj a Szervezetednél a Szervezet adminisztrátorán keresztül.
A kaliforniai lakosok a Szervezet adminisztrátorán keresztül a Szervezetüktől kaphatnak további tájékoztatást az őket fogyasztóként megillető adatvédelmi jogokról.

Legutóbbi módosítás: 2020. január 3.