Frissítések ügyfelek számára

Az Újdonságok oldalon megismerheted az új Workplace-funkciókat és -frissítéseket.

Az Újdonságok oldalán az összes alapértelmezett adminisztrátor látja a Workplace bevezetés előtt álló funkcióit, valamint a Workplace-en az adott napon elérhető legújabb funkciókat.
Az Újdonságok eléréséhez nyisd meg az adminisztrációs felületet. Itt választhatod ki az Újdonságok pontot.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A most már a Workplace platformon is elérhető Supplier Connect egy beszállítói portál, amely a Facebookkal folytatott üzleti tevékenység követésére és kezelésére szolgál.
Új Workplace-fiókokat hozunk létre a vállalatod néhány olyan munkatársának, akik hozzáféréssel rendelkeznek a Facebook Supplier Connect portálhoz. Az összes Supplier Connect-felhasználó e-mailt kap, amelyben megkérjük őket a fiókjuk beállítására. A Workplace-rendszeradminisztrátorok e-mailt kapnak, amelyben arra kérjük őket, hogy ellenőrizzék és hagyják jóvá az új fiókokat azok felvételéhez a Supplier Connect platformra. Az e-maileket a notification@fbworkmail.com címről küldjük.
Ha kérdésed vagy észrevételed van, kérjük, írj a suppliers@fb.com e-mail-címre.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Átalakítjuk a Workplace Chat iOS alkalmazást, hogy modern és jó teljesítményű mobilos élményt tudjunk biztosítani a munka világa számára. Az alkalmazásunk segít jobbá tenni a teljesítményt és a produktivitást, emellett kevesebb helyet foglal már a telefonodon. Új funkciókat is bevezetünk, például a sötét módot. Az alkalmazás megjelenése több hónapon keresztül történik.
Új funkciók
Új funkciókat vezetünk be, hogy jobbá tegyük a Workplace Chat iOS alkalmazást.
Fontosabb funkciók:
 • Sötét mód
Az alkalmazást az alapoktól kezdve újraépítjük, ezért a keveset használt funkciók átmenetileg hiányozhatnak, amíg dolgozunk rajtuk. A teljesítmény jobbá tételére és a produktivitásod támogatására vonatkozó törekvéseink részeként egyes eltávolított, keveset használt funkciókat nem fogunk visszaállítani. Az alábbi listán megtekintheted a jelenleg hiányzó funkciókat és a visszaállításuk időpontját, valamint a törlésre kerülő funkciók is megtekinthetők itt:
Frissítés: 2020. november 9.
Visszaállítottuk az összes hiányzó funkciót, amelyek biztosítását októberig vállaltuk. Tovább követjük az ügyfelek minden beérkező visszajelzését, ezért ezután is küldj visszajelzést az alkalmazáson keresztül, hogy tökéletesíteni tudjuk az új Chat iOS alkalmazás nyújtotta élményt.
Elérhető Megszűnik
Robotok keresése
Statikus tartózkodási hely küldése
Robotos webhely-megtekintések használata
Nagyobb „Tetszik” ikon
Robotos gyors válaszok használata
„Tetszik” hangulatjel küldése és testreszabása, valamint hangulatjel-billentyűzet
Robotos műveletmenü használata
Matricabolt
Egyéni robotválaszok
„Lefelé mutató hüvelykujj” reakció
„Ne zavarjanak” ikon a Bejövő üzenetek mappában
Javaslatok üzenetműveletekre
„Ne zavarjanak” beállítása
Becenevek beállítása
A chatben megosztott összes médiatartalom megtekintése
Legutóbbi keresések
Matricák küldése
Adatforgalmi beállítások módosítása
@itt és @mindenki említés
Automatikus fényképmentés a kamera tárhelyére
Szavazások
Függőben lévő meghívások megtekintése
Egyéni robotválaszok
„Emberek” és „Felfedezés” lap
Üzenetek keresése
Csoportszín módosítása
Keresés a chatben
Egyéni értesítési beállítások
Állapotbeállítás
Fényképszerkesztés a fényképtáradból küldött fényképeknél
Csoportleírások beállítása
Csoportleírások módosítása
Továbbfejlesztett videohívás (hanggal együtt)
Fényképszerkesztés a kamerádból feltöltött fényképeknél
Csoportos chat leírásának és képének módosítása
Állapot beállítása
Fényképes jegyzet
Állapot beállítása
Hogyan tudok be- vagy kilépni a programból?
November 4-én elkezdtük az új Workplace iOS Chat kiterjesztését összes ügyfelünkre. Számításaink szerint kb. egy hét alatt tudjuk átállítani összes ügyfelünket az új alkalmazásra.
Ha vissza szeretnél váltani a Workplace Chat alkalmazás korábbi verziójára, nyisd meg a Workplace Chat iOS bejegyzését az Újdonságok „Korai elérés” területén, amelyhez az „Adminisztrációs felület” > Korai elérés kezelése pontban férsz hozzá, és válaszd a Senki lehetőséget. A felhasználók nem válthatnak vissza saját maguk, a rendszer-adminisztrátoroknak kell a teljes Workplace-példányban visszaállítaniuk a korábbi verziót.
Ha már frissítettünk az új alkalmazásra, a továbbiakban nem tudsz visszalépni a régi változatra.
Általánosságban 1 napra van szükség az új iOS-alkalmazásra vagy a korábbi verzióra való átálláshoz. A példányod átállása után a felhasználóknak kétszer újra kell indítaniuk az alkalmazást, hogy használhassák az alkalmazás másik verzióját. A teljes megjelenést követően a felhasználóknak semmi teendőjük nem lesz. Értesítésben fogunk tájékoztatni arról, amikor hozzáférsz az új Workplace Chat iOS alkalmazáshoz.
Ha visszajelzést szeretnél küldeni nekünk, nyisd meg a Workplace Chat iOS alkalmazás beállításait, és válaszd a Visszajelzés küldése lehetőséget.
Android-alkalmazás
Jelenleg nem tervezzük az androidos élmény átalakítását. Továbbra is folytatjuk az androidos élmény fejlesztését új funkciókkal, például hamarosan megjelenik a Workplace-szobák funkció. Az Android-felhasználók számára az egyetlen nem elérhető funkció az alkalmazáson belüli sötét mód.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A Workplace új webhelyét azzal a céllal hoztuk létre, hogy új alapot teremtsünk a Workplace teljesítményének és akadálymentességének javításához – a visszajelzésekből tudjuk, hogy ezek kiemelten fontosak az ügyfelek számára. A Facebook hatékony infrastruktúrájának komponenseit fogja használni, amely a világ minden táján emberek milliárdjainak segít kapcsolatban maradni.
A frissítésnek köszönhetően a jövőben is folytathatjuk a teljesítmény és az akadálymentesség fejlesztését, emellett izgalmas funkciókat fogunk tudni bevezetni, amelyek segítenek a munkatársaknak a kapcsolattartásban és az együttműködésben.
Újdonságok
 1. Sötét mód: a minimálisra csökkenti a képernyő tükröződését, és kellemesebb a szemnek, különösen akkor, ha kevés a környezeti fény. A sötét módra való váltáshoz nyisd meg a profilodat a bal oldali navigációban, és kattints a „Beállítások” → „Megjelenítési beállítások” → „Sötét mód” lehetőségre.
 2. Teljes szélességű mód: az üres helyek minimalizálásával jobb élményt biztosít azoknak, akik nagy méretű monitort használnak.
 3. Jobb bejegyzés-létrehozási élmény: modernizáltuk a bejegyzés-létrehozási élményt azzal, hogy összecsuktuk az „Elhelyezés a bejegyzésedben” területet, így jobb a fókusz, emellett bevezettünk egyszerűbb szövegformázási lehetőségeket is.
 4. Továbbfejlesztett akadálymentesség: a sötét mód mellett bevezettük a továbbfejlesztett fókuszkezelést, az egyszerűbb billentyűzettel történő navigációt és a képernyőolvasók támogatását. Az akadálymentesség támogatásával kapcsolatos további információért keresd fel a Workplace Súgóközpontját.
 5. Gyorsaság: a Facebooknál kifejlesztett, legmodernebb infrastruktúrakomponensek használatával a Workplace webhelye jelentősen gyorsabb lett, így könnyebben találhatod meg a munkádhoz szükséges dolgokat.
Változások
Ahhoz, hogy segítsünk neked eligazodni az új webhely felületén, az alábbiakban kiemeltünk néhány funkciót, amely más helyre került vagy megváltozott:
 1. Csoport elemzési adatai: a teljes képernyős élmény érdekében a funkció az „Adminisztrátori lehetőségek” területre került, amelyet a csoport fejlécében található „...” menün keresztül tudsz elérni.
 2. Csoportadminisztrátori lehetőségek: már teljes képernyős nézetben jelenik meg letisztultabb információhierarchiával és vizuális kialakítással.
 3. „Bejegyzésszerkesztő” alapértelmezett menü a csoportokban: már megjelennek olyan lehetőségek, mint a fénykép/videó hozzáadása, a bejelentkezés vagy a hangulat/tevékenység megosztása. További lehetőségekért a bejegyzésszerkesztőbe koppintva eléred az „Elhelyezés a bejegyzésedben” funkciót.
 4. Chat menü: változtattunk a felületen, amely akkor nyílik meg, amikor a + gombra kattintasz a chatben. A lehetséges műveletek sorrendje megváltozott, a szavazás létrehozása például az utolsó művelet lett.
 5. Események felülete: Modernizáltuk az események felületét: a „Meghívás” gomb már a jobb felső sarokban jelenik meg, nem az esemény részletei alatt, így egyszerűbben és gyorsabban tudod meghívni a munkatársaidat a vállalati és a csapateseményekre.
Mi hiányzik átmenetileg?
Egyes, az alábbiakban felsorolt keveset használt funkciókon kívül a legtöbb Workplace-funkció októberben válik elérhetővé az új webes élményben. Azt javasoljuk, hogy válts vissza a klasszikus élményre, ha olyan funkciókat szeretnél használni, amelyek új élménybe való beépítésén még dolgozunk. Ezek például a következők:
 1. Témák: csak közzététel után lehet megadni, nincsenek témajavaslatok, és már a bejegyzés alján találhatók meg. A témacímkék nem láthatók a jobb oldali oszlopban, és a „Témák” funkció be-/kikapcsolásának adminisztrátori beállításai nem érhetők el a csoporthoz.
 2. Chat: a hangfájl funkció jelenleg nem áll rendelkezésre (decemberben lesz elérhető).
 3. Szerkesztő: többnyelvű bejegyzések támogatása.
 4. A sötét mód támogatása: néhány felület még nem támogatja teljesen a sötét módot. Minden egyes oldalt ellenőrzünk, és az indulásra teljes lesz a támogatottság.
Állapotfrissítés: 2020. október 12.
Továbbra is figyelemmel kísérjük az új Workplace-webhely korai elérési programjában részt vevő ügyfelek visszajelzéseit. Az alábbiakban összefoglaltuk az élmény legutóbbi fejlesztéseit, valamint a hamarosan várható fejlesztéseket.
Webhelyfejlesztések
Az elmúlt két hétben kijavítottuk a fájlmegjegyzéseket, és már támogatott a kamera a webes chatben. Emellett továbbfejlesztettük a japán/koreai szövegbevitelt a bejegyzésszerkesztőben és a chatrobot-galériákban.
Hogyan tovább?
Még dolgozunk a hangfájlok támogatásán a webes chatben, a többnyelvű bejegyzéseken, valamint a témákon. Ezek összetettebb funkciók, amelyek új élménybe való beépítéséhez több időre van szükség.
Mi nem lesz elérhető az új élményben?
 1. Becenév beállítása: a Workplace-webhely infrastruktúrájának egyszerűsítése érdekében úgy döntöttünk, hogy eltávolítjuk a „Becenév beállítása” funkciót, amely lehetővé tette, hogy a chat résztvevői beceneveket állítsanak be egymásnak. Úgy döntöttünk, hogy a funkciót a Workplace webhelyén és a Workplace Chat iOS alkalmazásban egyaránt megszüntetjük.
 2. Képes szavazások: mivel nagyon keveset használt funkcióról van szó, megszüntetjük.
Megjegyzés az Internet Explorer 11 támogatásával kapcsolatban
Az Internet Explorer 11 (IE11) jelenleg nem támogatott az új élményben, és azok, akik az IE11 böngészőt használják, a klasszikus élményben maradnak. Megértjük, hogy számos ügyfél használ IE11 böngészőt, és egyesek számára nehézkes lehet újabb vagy másik böngésző használatára váltani, ezért szorosan együttműködünk az ügyfelekkel egy hosszabb távú terven, és mindenkit folyamatosan tájékoztatni fogunk.
A funkciók összefoglaló listája
ÚjdonságokVáltozásokJavított funkciókOktóberben lesz támogatottA továbbiakban nem érhető el
Sötét módCsoport elemzési adataiTöbb fájl/fénykép hozzáadása egy bejegyzéshezTémákBecenév beállítása
Szélesebb hírfolyamCsoportadminisztrátori lehetőségekChatrobotoknál hiányzó „Indítás” gomb állandó menüHangfájl funkció chatbenKépes szavazások
Jobb bejegyzés-létrehozási élmény„Bejegyzésszerkesztő” alapértelmezett menü a csoportokbanAz automatikus csoporttagság új neve: Ki kap előzetes jóváhagyást a csatlakozásra?.A sötét mód teljes körű támogatása
Továbbfejlesztett akadálymentességChatmenüPeer-to-peer Live EnterpriseDecemberben lesz támogatott
GyorsaságEsemények felületeEsemény-létrehozás támogatása a csoportokbanFájlmegjegyzések
A bejegyzések elemzési adatai már elérhetők a bejegyzések jobb felső sarkában lévő helyi menüből.Többnyelvű bejegyzések támogatása
Fényképalbumok létrehozása a csoportokban
Meghívás csoportokba CSV-fájl feltöltésével
Jobban látható időbélyegek a chatben
Fájlintegráció a Google Drive-val és a Dropboxszal
Több fájl hozzáadása egy adott bejegyzéshez és a fájlelőnézetek megtekintése
Formázás a szövegformázási jeleket tartalmazó bejegyzések teljes képernyős megtekintésekor
Zárt felirat létrehozása és módosítása videókban
Fájlintegrációk a Sharepointtal/Onedrive-val
Időzített események megjelenítése
Fájlok feltöltése a csoport „Fájlok” lapján
Kamera funkció chatben
Fájlmegjegyzések
Megjelenés ideje
Augusztus 12. – belépés a korai elérési programba (elérhető lesz az új és a klasszikus webhely is)
Az adminisztrátorok tesztelhetik az új élményt, valamint be-/kikapcsolhatják azt a vállalatuk számára.
Augusztus 26. – csak kilépés a korai elérési programból (elérhető lesz az új és a klasszikus webhely is)
Az új webhely minden ügyfél számára megjelenik. A vállalatok bármikor igény szerint visszaválthatnak.
Október – a hiányzó funkciók elérhetővé válnak az új élményben(elérhető lesz az új és a klasszikus webhely is)
Néhány keveset használt funkció kivételével a legtöbb Workplace-funkció október végén elérhetővé válik az új élményben.
December 9. – a régi webhely elérhetősége megszűnik
A Workplace szolgáltatásod átáll az új Workplace-webhelyre, és ettől kezdve nem fogod tudni elérni a klasszikus élményt. Megjegyzés: Az Internet Explorer 11 felhasználói a régi élményt fogják továbbra is használni.
Gyakran ismételt kérdések
Adminisztrátor vagyok. Hogyan tudom be-/kikapcsolni az új webhelyélményt, hogy kipróbáljam?
Adminisztrátorként úgy tudod kipróbálni az új webhelyet, hogy csak a saját fiókod számára kapcsolod be. Ehhez kattints a profilképedre a bal alsó sarokban, majd kattints „A továbbfejlesztett Workplace-webhely használata” lehetőségre.
Adminisztrátor vagyok. Hogyan tudom be-/kikapcsolni az új webhelyélményt a vállalatom számára?
Augusztus 12. és december 9. között a rendszeradminisztrátorok be-/kikapcsolhatják a továbbfejlesztett webhelyet a teljes Workplace szolgáltatásuk számára. Ezt a „Hamarosan megjelenő” területen keresztül tehetik meg az Adminisztrációs felület „Újdonságok” oldalán. Az adminisztrátorok kiválaszthatják a korai elérési időszak kezdési és befejezési dátumát. Alapértelmezetten minden vállalat számára elérhetővé vált az új élmény augusztus 26-án, de kitolhatod a kezdési dátumot december 9-ig, hogy az új élmény csak később jelenjen meg számotokra.
Alkalmazott vagyok. Hogyan tudok visszaváltani a klasszikus webhelyre, ha nem szeretném a továbbfejlesztett webhelyet használni?
December 9. előtt visszaválthatsz a régi webhelyre. Ehhez kattints a profilképedre a bal alsó sarokban, majd kattints „A klasszikus Workplace-webhely használata” lehetőségre. Ez a lehetőség december 9. után nem lesz elérhető.
Mikor válnak elérhetővé a hiányzó funkciók az új élményben?
Minden hiányzó funkció elérhetővé válik októberben, hogy kipróbálhasd őket a december 9-i végleges átállás előtt.
Mikor jelenik meg az új élmény mindenki számára?
December 9-én a Workplace szolgáltatásod átáll az új Workplace-webhelyre, és ettől kezdve nem fogod tudni elérni a régi Workplace-webhelyet. Az IE11 felhasználói továbbra is a klasszikus élményt fogják használni.
Hasznosnak találtad ezt az információt?