Frissítések ügyfelek számára

Az Újdonságok oldalon megismerheted az új Workplace-funkciókat és -frissítéseket.

Az Újdonságok oldalán az összes alapértelmezett adminisztrátor látja a Workplace bevezetés előtt álló funkcióit, valamint a Workplace-en az adott napon elérhető legújabb funkciókat.
Az Újdonságok eléréséhez nyisd meg az adminisztrációs felületet. Itt választhatod ki az Újdonságok pontot.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
2021 októberétől kezdődően értesítés jelenhet meg a Workplace felületén, amelyben a rendszer a kliensed frissítését kéri.
Ezt az értesítést akkor láthatod, ha az internetkapcsolatod a Transport Layer Security (TLS) korábbi, 1.0 (v1.0) vagy 1.1 (v1.1) számú verziójával van titkosítva.
Az internetkapcsolatukat TLS protokollal használó Workplace-ügyfeleket arra kérjük, hogy frissítsék a TLS-t 1.2 vagy újabb verzióra. Ezt azért tesszük, hogy a legjobb titkosítást és biztonságos környezetet nyújtsunk ügyfeleink számára.
Ha 2021. november 15. után is az 1.0 vagy az 1.1 verziószámú protokollt használod, gyengébb teljesítményt tapasztalhatsz majd a Workplace felületén, vagy egyáltalán nem tudsz csatlakozni a platformhoz.
Hogyan tudom frissíteni a TLS verzióját?
Frissítsd a számítógéped operációs rendszerét a legújabb verzióra. Ezt követően töltsd le valamelyik általunk támogatott böngésző legújabb verzióját:
A fenti böngészők alapértelmezés szerint mind támogatják a TLS legfrissebb verzióit.
Ha a böngészőt úgy állítottad be, hogy kifejezetten a TLS korábbi verzióját használja, akkor a böngésző útmutatásait követve módosítsd ezeket a beállításokat a protokoll új verzióinak használatára.
Honnan tudom, hogy a TLS verziójának frissítése sikeres volt?
Amikor az új TLS protokollal ismét csatlakozol, a frissítésről szóló értesítés eltűnik a Workplace felületéről.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
2021 augusztusában a Microsoft megszüntette az Internet Explorer támogatását. Ettől a naptól kezdve a Workplace szolgáltatás Internet Explorer böngészőt használó ügyfelei nagy valószínűséggel tapasztalhattak gyengébb teljesítményt, de az is előfordulhatott, hogy egyáltalán nem tudtak csatlakozni a platformhoz.
A Workplace adminisztrátorai sem tudtak hozzáférni az adminisztrációs felülethez.
Milyen böngészőt használjak a Workplace szolgáltatáshoz?
Az alábbiakban felsorolt böngészők legfrissebb verziójának használatát javasoljuk:
Ezek a böngészők a lehető legjobb felhasználói élményt fogják neked nyújtani a Workplace felületen.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A most már a Workplace platformon is elérhető Supplier Connect egy beszállítói portál, amely a Facebookkal folytatott üzleti tevékenység követésére és kezelésére szolgál.
Új Workplace-fiókokat hozunk létre a vállalatod néhány olyan munkatársának, akik hozzáféréssel rendelkeznek a Facebook Supplier Connect portálhoz. Az összes Supplier Connect-felhasználó e-mailt kap, amelyben megkérjük őket a fiókjuk beállítására. A Workplace-rendszeradminisztrátorok e-mailt kapnak, amelyben arra kérjük őket, hogy ellenőrizzék és hagyják jóvá az új fiókokat azok felvételéhez a Supplier Connect platformra. Az e-maileket a notification@fbworkmail.com címről küldjük.
Ha kérdésed vagy észrevételed van, kérjük, írj a suppliers@fb.com e-mail-címre.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Átalakítjuk a Workplace Chat iOS alkalmazást, hogy modern és jó teljesítményű mobilos élményt tudjunk biztosítani a munka világa számára. Az alkalmazásunk segít jobbá tenni a teljesítményt és a produktivitást, emellett kevesebb helyet foglal már a telefonodon. Új funkciókat is bevezetünk, például a sötét módot. Az alkalmazás bevezetése több hónapon keresztül, fokozatosan történik.
Új funkciók
Új funkciókat vezetünk be, hogy jobbá tegyük a Workplace Chat iOS alkalmazást.
Fontosabb funkciók:
  • Sötét mód
Az alkalmazást az alapoktól kezdve újraépítjük, ezért a keveset használt funkciók átmenetileg hiányozhatnak, amíg dolgozunk rajtuk. A teljesítmény jobbá tételére és a produktivitásod támogatására vonatkozó törekvéseink részeként egyes eltávolított, keveset használt funkciókat nem fogunk visszaállítani. Az alábbi listán megtekintheted a jelenleg hiányzó funkciókat és a visszaállításuk időpontját, valamint a törlésre kerülő funkciók is megtekinthetők itt:
Frissítés: 2020. november 9.
Visszaállítottuk az összes hiányzó funkciót, amelyek biztosítását októberig vállaltuk. Tovább követjük az ügyfelek minden beérkező visszajelzését, ezért ezután is küldj visszajelzést az alkalmazáson keresztül, hogy tökéletesíteni tudjuk az új Chat iOS alkalmazás nyújtotta élményt.
Elérhető Megszűnik
Robotok keresése
Statikus tartózkodási hely küldése
Robotos webhely-megtekintések használata
Nagyobb „Tetszik” ikon
Robotos gyors válaszok használata
„Tetszik” hangulatjel küldése és testreszabása, valamint hangulatjel-billentyűzet
Robotos műveletmenü használata
Matricabolt
Egyéni robotválaszok
„Lefelé mutató hüvelykujj” reakció
„Ne zavarjanak” ikon a Bejövő üzenetek mappában
Javaslatok üzenetműveletekre
„Ne zavarjanak” beállítása
Becenevek beállítása
A chatben megosztott összes médiatartalom megtekintése
Legutóbbi keresések
Matricák küldése
Adatforgalmi beállítások módosítása
@itt és @mindenki említés
Automatikus fényképmentés a kamera tárhelyére
Szavazások
Függőben lévő meghívások megtekintése
Egyéni robotválaszok
„Emberek” és „Felfedezés” lap
Üzenetek keresése
Csoportszín módosítása
Keresés a chatben
Egyéni értesítési beállítások
Állapotbeállítás
Fényképszerkesztés a fényképtáradból küldött fényképeknél
Csoportleírások beállítása
Csoportleírások módosítása
Továbbfejlesztett videohívás (hanggal együtt)
Fényképszerkesztés a kamerádból feltöltött fényképeknél
Csoportos chat leírásának és képének módosítása
Állapot beállítása
Fényképes jegyzet
Állapot beállítása
Hogyan tudok be- vagy kilépni a programból?
November 4-én elkezdtük az új Workplace iOS Chat kiterjesztését összes ügyfelünkre. Számításaink szerint kb. egy hét alatt tudjuk átállítani összes ügyfelünket az új alkalmazásra.
Ha vissza szeretnél váltani a Workplace Chat alkalmazás korábbi verziójára, nyisd meg a Workplace Chat iOS bejegyzését az Újdonságok „Korai elérés” területén, amelyhez az „Adminisztrációs felület” > Korai elérés kezelése pontban férsz hozzá, és válaszd a Senki lehetőséget. A felhasználók nem válthatnak vissza saját maguk, a rendszer-adminisztrátoroknak kell a teljes Workplace-példányban visszaállítaniuk a korábbi verziót.
Ha már frissítettünk az új alkalmazásra, a továbbiakban nem tudsz visszalépni a régi változatra.
Általánosságban 1 napra van szükség az új iOS-alkalmazásra vagy a korábbi verzióra való átálláshoz. A példányod átállása után a felhasználóknak kétszer újra kell indítaniuk az alkalmazást, hogy használhassák az alkalmazás másik verzióját. A teljes megjelenést követően a felhasználóknak semmi teendőjük nem lesz. Értesítésben fogunk tájékoztatni arról, amikor hozzáférsz az új Workplace Chat iOS alkalmazáshoz.
Ha visszajelzést szeretnél küldeni nekünk, nyisd meg a Workplace Chat iOS alkalmazás beállításait, és válaszd a Visszajelzés küldése lehetőséget.
Android-alkalmazás
Jelenleg nem tervezzük az androidos élmény átalakítását. Továbbra is folytatjuk az androidos élmény fejlesztését új funkciókkal, például hamarosan megjelenik a Workplace-szobák funkció. Az Android-felhasználók számára az egyetlen nem elérhető funkció az alkalmazáson belüli sötét mód.
Hasznosnak találtad ezt az információt?