Különbség a többvállalatos csoportok és a vendégfiókokat tartalmazó Workplace-csoportok között

Rendszer-adminisztrátorként eldöntheted, hogy a szervezeted külsős együttműködő partnereket érintő beállításai során a többvállalatos csoportokat, a vendégfiókokat vagy mindkét lehetőséget engedélyezed.
A többvállalatos csoportok lehetővé teszik a szervezeteden kívüli emberekkel történő együttműködést egy közös területen.
A vendégfiókok lehetővé teszik a szervezeteden kívüli, Workplace-fiókkal nem rendelkező emberek meghívását.
Többvállalatos csoportokVendégfiókokMindkettő
Csoport létrehozásaÚj csoport létrehozásakor többvállalatos csoportként kell beállítanod a csoportot. Ezt a beállítást később nem lehet megváltoztatni.Miután megtörtént a vendégfiókok engedélyezése, a csoportadminisztrátorok bármikor ki- vagy bekapcsolhatják a vendégek hozzáférését a csoport beállításaiban.Az új külső együttműködő partnereket tartalmazó csoportok alapértelmezett beállításként többvállalatos csoportként (Multi-Company Group, MCG) lesznek létrehozva.
A normál csoportok beállításaiban bármikor ki- vagy bekapcsolható a vendégek hozzáférése.
Emberek meghívásaAzoknak, akiknek nincs fiókjuk másik szervezetnél, létre kell hozniuk egy új Workplace-fiókot, hogy csatlakozni tudjanak a többvállalatos csoportokhoz. Külsősként lesznek hozzáadva.Lehetőséged van meghívni elsődleges Workplace-fiókkal nem rendelkező felhasználókat. Az új vendégeket érvényes e-mail-címmel hívhatod meg a Workplace-en belüli csoportjaidba. Ezt követően létre kell hozniuk egy Workplace-vendégfiókot.Elsődleges Workplace-fiók nélküli embereket vendégként normál és többvállalatos csoportokba is meghívhatsz. Létre kell hozniuk egy Workplace-vendégfiókot.
Az elsődleges Workplace-fiókkal rendelkező emberek külsősként lesznek hozzáadva a többvállalatos csoportokhoz.
Az adatok birtoklásaAz adatok meg vannak osztva a szervezeted és más szervezetek közt.A szervezeted kezeli a Workplace-csoportjaidban található vendégek adatait.Az adatok tulajdonjoga vegyes. Többvállalatos csoportokban megosztott, a Workplace-csoportjaidban a szervezeted tulajdona.
Ha csak a többvállalatos csoportok vannak engedélyezve, a Workplace-közösségeden belül senki sem tudja engedélyezni a vendégek hozzáférését a csoportokban, illetve nem tud új vendégeket meghívni a Workplace-közösségedbe. A vendégek hozzáférését engedélyező, létező csoportok továbbra is a megszokott módon működnek, de ezekbe a csoportokba új vendégeket nem lehet meghívni.
Ha csak a vendégfiókok vannak bekapcsolva, nem áll módodban új többvállalatos csoportot létrehozni. A meglevő többvállalatos csoportok a megszokott módon működnek tovább, és lehetőséged lesz vendégeket meghívni ezekbe a csoportokba, valamint normál csoportokba is.
Amennyiben a „Mindkettő” lehetőséget választod, júniussal kezdődően lehetőséged lesz új többvállalatos csoportokat létrehozni, és más csoportokban is engedélyezni a vendégek hozzáférését. Ezen csoportok bármelyikébe módodban áll vendégeket meghívni.
A külső felekkel való együttműködéshez szervezeted választhatja a vendégfiókokat, a többvállalatos csoportokat vagy mindkettőt, és bármikor megváltoztathatod ezt a beállítást.
Ez segítséget jelentett?
Igen
Nem.