Hogyan tudom használni a navigációs asszisztenst a Workplace-ben?

A navigációs asszisztens egy eszköz olyanoknak, akik képernyőolvasót vagy billentyűparancsokat kívánnak használni a navigáláshoz a Workplace-ben. Ha a billentyűzetedet használod a navigáláshoz, a navigációs asszisztens minden esetben az első elem az oldalon, még akkor is, ha vizuális elemként nem látható.
A navigációs asszisztens megnyitásához nyomd le a Tab billentyűt, amellyel áthelyezheted a fókuszt a böngésző eszköztáráról a weblapra.
Eligazodás a navigációs asszisztensben
A navigációs asszisztens egy menüsor, amely 3 menüt tartalmaz: „Az oldal területei”, „Egyéb oldalak a Workplace szolgáltatásban” és „Akadálymentességi súgó”.
  • A menüsor menüi közti váltáshoz használd a bal és a jobb nyílbillentyűt.
  • A kiválasztott menüt az Enter vagy a Return billentyűvel nyithatod meg.
  • A megnyitott menüben a fel és a le nyílbillentyűvel mozoghatsz. Emellett a billentyűzet betűivel a következő olyan menüpontra ugorhatsz, amely az adott betűvel kezdődik.
„Az oldal területei” menü használata
„Az oldal területei” menüben az aktuális oldal fő területeinek listája szerepel. A Workplace minden oldala nagyobb területekre van osztva – ezek a fő területek. A Workplace-ben a legtöbb oldalon található egy fő tartalomterület. A profilodon például a fő tartalomterület az idővonaladat tartalmazza. Ha a Workplace oldalán van fő tartalomterület, akkor az lesz a legelső elem „Az oldal területei” menüben.
„Az oldal területei” menüben szerepelhet például a „Keresés a Workplace-ben” és a „Bejegyzés létrehozása” terület is.
Ha szeretnéd áthelyezni a billentyűzet fókuszát a menüben jelzett valamelyik másik területre, nyomd meg az Enter vagy a Return billentyűt.
Az „Egyéb oldalak a Workplace szolgáltatásban” menü használata
Az „Egyéb oldalak a Workplace szolgáltatásban” menüben a kezdőlapodon és a hírfolyamodon kívüli oldalak találhatók. Itt szerepelhet például a „Profil”, az „Értesítések” és a „Beállítások” oldal.
Ha szeretnéd áthelyezni a billentyűzet fókuszát valamelyik másik oldalra a menüben, nyomd meg az Enter vagy a Return billentyűt.
Hasznosnak találtad ezt az információt?