Hogyan tudok hozzákapcsolni egy chatet egy csoporthoz a Workplace szolgáltatásban, és mindez hogyan működik?

Számítógépes súgó
Amikor először hozol létre egy csoportot, lehetőséged van automatikusan létrehozni egy csoportos chatet is.
Amikor tagok csatlakoznak vagy kerülnek felvételre a csoportodba, akkor a hozzákapcsolt chathez is csatlakoznak. Ha egy tag kilép a csoportból, azzal a chatet is elhagyja. Ha azonban a chatből lép ki egy csoporttag, azzal a csoportból nem távozik.
A hozzákapcsolt chat létrehozásának feltétele, hogy a csoportban 500-nál kevesebb tag legyen. A szegmenshez rendelt, illetve az automatikus tagsági szabályokkal rendelkező csoportokhoz nem lehet chatet kapcsolni. Csoportadminisztrátorként bármikor kikapcsolhatod a chatet.
Ha nem hoztál létre chatet a csoportod létrehozásakor, az adminisztrátori lehetőségek között hozzáadhatsz egyet.

Chat hozzáadása a csoportodhoz

  1. A hírfolyamban kattints a csoportodra a bal oldali sávon. Előfordulhat, hogy először rá kell kattintanod a Csoportok terület alatt látható Az összes lehetőségre.
  2. Kattints a csoport borítóképe alatt látható More ikonra.
  3. Kattints az Adminisztrátori eszközök pontra.
  4. A Chatek mellett kattints a Edit ikonra.
  5. Kattints a Chat hozzáadása, majd a Bekapcsolás lehetőségre.

Meglévő chat összekapcsolása a csoportoddal

  1. Kattints a csoport borítóképe alatt látható More ikonra.
  2. Kattints az Adminisztrátori eszközök pontra.
  3. A Chatek mellett kattints a Edit ikonra.
  4. Kattints a Meglévő chat hozzákapcsolása lehetőségre.
  5. Válaszd ki a chatet, amellyel szeretnéd összekapcsolni a csoportodat, majd kattints a Folytatás gombra.
Amikor összekapcsolsz egy meglévő chatet a csoportoddal, azzal automatikusan összevonod a tagságukat is. A csoport összes tagja bekerül a chatbe, és a chat összes tagja bekerül a csoportba.

Chat összekapcsolásának megszüntetése a csoportoddal

  1. Nyisd meg a Workplace-hírfolyamodból azt a csoportot, amelyről le szeretnéd választani a hozzákapcsolt chatet. A csoportot megkeresheted úgy is, hogy a bal oldali panelen rákeresel a nevére.
  2. Kattints a csoport tetején található More ikonra, majd az Adminisztrátori eszközök pontra.
  3. Kattints a Edit ikonra a Chat lehetőség mellett.
  4. Kattints a Chat összekapcsolásának megszüntetése lehetőségre, majd az Összekapcsolás megszüntetése elemre kattintva erősítsd meg a szándékodat.
A chat a továbbiakban már nem lesz a csoportodhoz társítva. A tagok továbbra is megtalálhatják a chatet, és küldhetnek új üzeneteket.

Ez segítséget jelentett?

Igen
Nem.