Hogy tudok chatet adni egy csoporthoz a Workplace-ben, és hogyan működik?

Amikor először létrehozol egy csoportot, automatikusan létrehozhatsz egy csoportos chatet.
Ha tagok csatlakoznak a csoporthoz, vagy ha felveszik őket a csoportodba, azzal a chathez is csatlakoznak. Ha egy tag kilép a csoportból, azzal a chatet is elhagyja. Ugyanakkor ha egy csoporttag kilép a chatből, azzal a csoportból nem távozik.
Fontos tudni, hogy a chat csak akkor működik, ha a csoportnak 250-nél kevesebb tagja van. Csoportadminisztrátorként bármikor letilthatod a chatet.
Ha nem hoztál létre chatet a csoportod létrehozásakor, az adminisztrátori lehetőségek között hozzáadhatsz egyet.
Így tudsz chatet adni a csoportodhoz:
  1. Kattints a ikonra a csoport borítóképe alatt.
  2. Kattints az Adminisztrátori lehetőségek pontra.
  3. Kattints a Chat melletti ikonra.
  4. Kattints a Chat hozzáadása, majd a Bekapcsolás lehetőségre.
Így tudsz meglévő chatet összekapcsolni a csoportoddal:
  1. Kattints a ikonra a csoport borítóképe alatt.
  2. Kattints az Adminisztrátori lehetőségek pontra.
  3. Kattints a Chat melletti ikonra.
  4. Kattints a Meglévő chat hozzákapcsolása lehetőségre.
  5. Válaszd ki a chatet, amellyel szeretnéd összekapcsolni a csoportodat, majd nyomd meg a Folytatás gombot.
Amikor összekapcsolsz egy meglévő chatet a csoportoddal, azzal automatikusan összevonod a két tagságot. A csoport összes tagja bekerül a chatbe, és a chat összes tagja bekerül a csoportba.
Chat leválasztása a csoportodról
  1. A Workplace-kezdőlapodról nyisd meg azt a csoportot, amelyről szeretnéd leválasztani a vele összekapcsolt chatet. A csoportot megkeresheted úgy is, hogy a bal oldali panelen rákeresel a nevére.
  2. Kattints a csoport tetején található ikonra, majd az Adminisztrátori lehetőségek pontra.
  3. Kattints a ikonra a Chat mellett.
  4. Kattints a Chat eltávolítása lehetőségre, majd erősítsd meg a szándékodat az Összekapcsolás megszüntetése pontra kattintással.
A chat a továbbiakban már nincs a csoportodhoz társítva. A tagok továbbra is megtalálhatják a chatet, és küldhetnek új üzeneteket.
Hasznosnak találtad ezt az információt?