Csoportok kezelése

A rendszeradminisztrátorok adminisztrátori hozzáférést adhatnak maguknak bármely csoporthoz saját Workplace-közösségükben, megjelölhetik hivatalosként a csoportokat, automatizálhatják a csoporttagságot, illetve akár teljesen is törölhetnek csoportokat.

Ha te vagy a csoport adminisztrátora, és rajtad kívül senki más nincs a csoportban, akkor a csoportból való kilépéssel a csoport törlődik.
Workplace Essential és Workplace Advanced
Emellett a Workplace Advanced-közösségekben a rendszeradminisztrátorok és a tartalommoderátorok bármelyik csoportot törölhetik.
Csoport törlése a Workplace Advanced szolgáltatásban:
 1. Kattints a Workplace jobb felső részén az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Csoportok pontra, és keresd meg a törölni kívánt csoportot.
 3. Kattints a ikonra, majd válaszd a Csoport törlése parancsot.
 4. Add meg a csoport nevét a mezőben, majd kattints a Csoport törlése pontra.
Megjegyzés: A csoportok törlését nem lehet visszavonni. A csoport törlésével az összes bejegyzés, tag és fájl végleg törlődik.
Többvállalatos csoportok:
A többvállalatos csoport automatikusan törlődik akkor, ha az összes tag elhagyja a csoportot. Ha a csoportadminisztrátor törölni szeretne egy csoportot, eltávolíthat belőle mindenkit, majd saját magát is.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik.
Ahhoz, hogy egy csoport adminisztrátorává tehesd magadat, a vállalat adminisztrátorának vagy tartalommoderátorának kell lenned, és be kell jelentkezned a Workplace szolgáltatásba a számítógépedről.
Magad adminisztrátorrá tétele egy csoportnál:
 1. Kattints a Workplace szolgáltatásban balra fent az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Csoportok pontra, és keresd meg azt a csoportot, amelynek az adminisztrátora szeretnél lenni.
 3. Kattints a csoport melletti ikonra, és válaszd a Legyek adminisztrátor vagy a Csatlakozás adminisztrátorként lehetőséget.
Megjegyzés: Az elemzők és a fiókkezelők nem jelölhetik ki magukat csoportok adminisztrátorává.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
Az automatikus csoporttagságot a Workplace szolgáltatás adminisztrátorai kapcsolhatják be. A funkció segítségével a csoportadminisztrátorok automatikusan felvehetnek tagokat profiladatok, például beosztás vagy helyszín alapján.
A funkció bekapcsolása számítógépről:
 1. Kattints az Adminisztrációs felület > Beállítások pontra.
 2. A Csoportok területen jelöld be az Automatikus tagság jelölőnégyzetet, majd kattints a Mentés gombra.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A vállalat összes csoportjának megtekintése – a titkos csoportok kivételével –, ha nem vagy adminisztrátor:
 1. A kezdőlapon kattints Az összes megtekintése... elemre balra a Csoportok pont alatt.
 2. Kattints Az összes csoport megtekintése pontra az oldal tetején.
A vállalat összes csoportjának megtekintése – a titkos csoportokkal együtt –, ha közösségi adminisztrátor vagy a Workplace Advanced verzióban:
 1. Kattints a Workplace-ben balra fent az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Csoportok pontra.
Itt meg tudod nézni az összes csoport nevének listáját, a csoportok tagjainak és adminisztrátorainak számát, a csoport létrehozásának dátumát, valamint az egyes csoportok adatvédelmi beállításait.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik. Ha egy levelezőlistából szeretnél csoportot létrehozni, adminisztrátorként kell bejelentkezned a Workplace-re számítógépről. Jelenleg csak Microsoft- és G Suite-levelezőcsoportok importálhatók.
Legfeljebb 500 Workplace-csoportot hozhatsz létre a Microsoft- és G Suite-levelezőcsoportjaidból. Így lehet csoportot létrehozni levelezőlistából:
 1. Az adminisztrációs felületen kattints a Csoportok > Több csoport létrehozásaCsoportok létrehozása címlistával lehetőségre.
 2. Kattints a Kezdés gombra.
 3. Válassz egy fiókot, majd válaszd ki az(oka)t a terjesztési listá(ka)t, amely(ek)ből szeretnél csoporto(ka)t létrehozni.
 4. Kattints a „Folytatás [szám] csoporttal” gombra.
 5. A Microsoft- vagy G Suite-levelezőcsoport adminisztrátorainak módosításával változtasd meg a csoport adminisztrátorait. Új adminisztrátorokat vagy moderátorokat a Workplace-ben fogsz tudni beállítani a csoportban.
 6. Kattints a Kész gombra.
 7. Módosítsd a csoport(ok) beállításait, majd kattints a „Folytatás [szám] csoporttal” gombra.
 8. Kattints a Csoportok létrehozása pontra.
Megjegyzés: A Workplace-csoportokon végzett módosítások nem fognak életbe lépni a megfelelő Microsoft- vagy G Suite-levelezőcsoportokban. Ha ugyanakkor embereket veszel fel a Microsoft- vagy G Suite-levelezőcsoportjaidba, azzal automatikusan felveszed őket a megfelelő Workplace-csoportba is. Ha eltávolítasz valakit a Microsoft- vagy G Suite-levelezőcsoportból, azzal nem távolítod el a kapcsolódó Workplace-csoportból.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Csak a csoportkezelési jogosultsággal rendelkező rendszeradminisztrátori, tartalommoderátori és egyéni adminisztrátori szerepkör birtokában lehet egy csoportot hivatalosként megjelölni, illetve megszüntetni a megjelölését. Ez a funkció kizárólag a Workplace Advanced és a Workplace Enterprise felhasználói számára érhető el.
Csoport megjelölése hivatalosként:
 1. Kattints az adminisztrációs felületen a Csoportok pontra.
 2. Kattints a ikonra a hivatalosként megjelölni kívánt csoporttól jobbra, majd a Megjelölés hivatalosként pontra.
 3. Megjelenik a Csoport megjelölése hivatalosként jelzés. A folytatáshoz kattints az OK gombra, és megjelenik a „Hivatalos csoport” ikon a csoport neve mellett.
Csoport hivatalos megjelölésének megszüntetése:
 1. Kattints az adminisztrációs felületen a Csoportok pontra.
  A hivatalos csoportokat ikon jelzi a Név oszlopban.
 2. Kattints a ikonra attól a csoporttól jobbra, amelynél szeretnéd megszüntetni a hivatalos megjelölést, majd kattints a Csoport hivatalos megjelölésének megszüntetése pontra.
 3. Megjelenik a Csoport hivatalos megjelölésének megszüntetése jelzés. Kattints az OKpontra a folytatáshoz, és eltávolítjuk a „Hivatalos csoport” ikont.
Megjegyzés: A többvállalatos csoportokat nem lehet hivatalosként megjelölni.
Egy csoportot úgy is megjelölhetsz hivatalosként, illetve megszüntetheted megjelölését, hogy a pontra kattintasz a csoport jobb felső sarkában, a csoport borítóképe alatt. A csoportot a csoport Névjegy területén is megjelölheted hivatalosként.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik.
Nem, de ha létrehozol egy új kapcsolt csoportot, azt kölcsönösen összekapcsolhatod az eredeti csoporttal. A kölcsönös összekapcsolás kétirányú kapcsolatot jelent. Az eredeti csoport kapcsolódik az új csoporthoz, és az új csoport is kapcsolódik az eredeti csoporthoz.
Ha csoportot szeretnél kölcsönösen összekapcsolni egy másikkal, a csoport Névjegy területén nyisd meg a Kapcsolt csoportok kezelése pontot, válaszd ki a beállítások menüjét a kölcsönös összekapcsolásra kiszemelt csoport mellett, majd válaszd a Kölcsönös összekapcsolás lehetőséget.
Hasznosnak találtad ezt az információt?