Csoportok kezelése

A rendszeradminisztrátorok adminisztrátori hozzáférést adhatnak maguknak bármely csoporthoz saját Workplace-közösségükben, megjelölhetik hivatalosként a csoportokat, automatizálhatják a csoporttagságot, illetve akár teljesen is törölhetnek csoportokat.

Ha te vagy a csoport adminisztrátora, és rajtad kívül senki más nincs a csoportban, akkor a csoportból való kilépéssel a csoport törlődik.
Emellett a Workplace Advanced-közösségekben a rendszeradminisztrátorok és a tartalommoderátorok bármelyik csoportot törölhetik.
Csoport törlése a Workplace Advanced szolgáltatásban:
  1. Kattints a Workplace jobb felső részén az Adminisztrációs felület pontra.
  2. Kattints a Csoportok pontra, és keresd meg a törölni kívánt csoportot.
  3. Kattints a ikonra, majd válaszd a Csoport törlése parancsot.
  4. Add meg a csoport nevét a mezőben, majd kattints a Csoport törlése pontra.
Megjegyzés: A csoportok törlését nem lehet visszavonni. A csoport törlésével az összes bejegyzés, tag és fájl végleg törlődik.
Többvállalatos csoportok:
A többvállalatos csoport automatikusan törlődik akkor, ha az összes tag elhagyja a csoportot. Ha a csoportadminisztrátor törölni szeretne egy csoportot, eltávolíthat belőle mindenkit, majd saját magát is.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ahhoz, hogy egy csoport adminisztrátorává tehesd magadat, a vállalat adminisztrátorának vagy tartalommoderátorának kell lenned, és be kell jelentkezned a Workplace szolgáltatásba a számítógépedről.
Így tudod adminisztrátorrá tenni magadat egy csoportban:
  1. Kattints a Workplace szolgáltatásban balra fent az Adminisztrációs felület pontra.
  2. Kattints a Csoportok pontra, és keresd meg azt a csoportot, amelynek az adminisztrátora szeretnél lenni.
  3. Kattints a csoport melletti ikonra, és válaszd a Legyek adminisztrátor vagy a Csatlakozás adminisztrátorként lehetőséget.
Megjegyzés: Az elemzők és a fiókkezelők nem jelölhetik ki magukat csoportok adminisztrátorává.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Az automatikus csoporttagságot a Workplace szolgáltatás rendszer-adminisztrátorai kapcsolhatják be. A funkció segítségével a csoportadminisztrátorok automatikusan felvehetnek tagokat profiladatok, például beosztás vagy helyszín alapján.
Így tudod bekapcsolni a funkciót számítógépről:
  1. Kattints a ikonra a Workplace bal oldali paneljén
  2. Kattints a Beállítások lehetőségre.
  3. A Csoportok területen kattints a ikonra az Automatikus tagság pont mellett.
  4. Válaszd ki a Bekapcsolás lehetőséget, majd kattints a Mentés gombra.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A vállalat összes csoportjának megtekintése – a titkos csoportok kivételével –, ha nem vagy adminisztrátor:
  1. A kezdőlapon kattints Az összes megtekintése... elemre balra a Csoportok pont alatt.
  2. Kattints Az összes csoport megtekintése pontra az oldal tetején.
A vállalat összes csoportjának megtekintése – a titkos csoportokkal együtt –, ha közösségi adminisztrátor vagy a Workplace Advanced verzióban:
  1. Kattints a Workplace-ben balra fent az Adminisztrációs felület pontra.
  2. Kattints a Csoportok pontra.
Itt meg tudod nézni az összes csoport nevének listáját, a csoportok tagjainak és adminisztrátorainak számát, a csoport létrehozásának dátumát, valamint az egyes csoportok adatvédelmi beállításait.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ha egy levelezőlistából szeretnél csoportot létrehozni, adminisztrátorként kell bejelentkezned a Workplace-re számítógépről. Jelenleg csak Microsoft- és G Suite-levelezőcsoportok importálhatók.
Legfeljebb 500 Workplace-csoportot hozhatsz létre a Microsoft- és G Suite-levelezőcsoportjaidból. Így lehet csoportot létrehozni levelezőlistából:
  1. Az adminisztrációs felületen kattints a Csoportok > Több csoport létrehozásaCsoportok létrehozása címlistával lehetőségre.
  2. Kattints a Kezdés gombra.
  3. Válassz egy fiókot, majd válaszd ki az(oka)t a terjesztési listá(ka)t, amely(ek)ből szeretnél csoporto(ka)t létrehozni.
  4. Kattints a „Folytatás [szám] csoporttal” gombra.
  5. A Microsoft- vagy G Suite-levelezőcsoport adminisztrátorainak módosításával változtasd meg a csoport adminisztrátorait. Új adminisztrátorokat vagy moderátorokat a Workplace-ben fogsz tudni beállítani a csoportban.
  6. Kattints a Kész gombra.
  7. Módosítsd a csoport(ok) beállításait, majd kattints a „Folytatás [szám] csoporttal” gombra.
  8. Kattints a Csoportok létrehozása pontra.
Megjegyzés: A Workplace-csoportokon végzett módosítások nem fognak életbe lépni a megfelelő Microsoft- vagy G Suite-levelezőcsoportokban. Ha ugyanakkor embereket veszel fel a Microsoft- vagy G Suite-levelezőcsoportjaidba, azzal automatikusan felveszed őket a megfelelő Workplace-csoportba is. Ha eltávolítasz valakit a Microsoft- vagy G Suite-levelezőcsoportból, azzal nem távolítod el a kapcsolódó Workplace-csoportból. Ha a csoport egy tagja elhagyja a csoportot, nem fog visszakerülni, amikor a csoport következő alkalommal szinkronizálódik az e-mail-címek listájával.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Csak a csoportkezelési jogosultsággal rendelkező rendszeradminisztrátori, tartalommoderátori és egyéni adminisztrátori szerepkör birtokában lehet egy csoportot hivatalosként megjelölni, illetve megszüntetni a megjelölését. Ez a funkció kizárólag a Workplace Advanced és a Workplace Enterprise felhasználói számára érhető el.
Így tudsz megjelölni egy csoportot hivatalosként:
  1. Kattints a ikonra a Workplace bal oldali paneljén
  2. Kattints a Csoportok pontra.
  3. Kattints a ikonra a hivatalosként megjelölni kívánt csoporttól jobbra.
  4. Kattints a Csoport megjelölése hivatalosként pontra, majd a megerősítéshez kattints az OK gombra.
Így tudod megszüntetni egy csoport hivatalos megjelölését:
  1. Kattints a ikonra a Workplace bal oldali paneljén
  2. Kattints a Csoportok pontra.
    • A hivatalos csoportokat ikon jelzi a Név oszlopban.
  3. Kattints a ikonra annak a csoportnak a jobb oldalán, amelynél meg szeretnéd szüntetni a hivatalosként való megjelölést.
  4. Kattints a Csoport hivatalosként megjelölésének törlése pontra, majd a megerősítéshez kattints az OK gombra.
Megjegyzés: A többvállalatos csoportokat nem lehet hivatalosként megjelölni.
Egy csoportot úgy is megjelölhetsz hivatalosként, illetve megszüntetheted a megjelölését, hogy a ikonra kattintasz a csoport jobb felső sarkában, a csoport borítóképe alatt vagy a csoport Névjegy területén.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Nem, de miután ajánlottál valamit egy csoportnak, viszont is ajánlhatod az eredeti csoportot. Az eredeti csoport ajánlja az új csoportot, és az új csoport is viszont ajánlja az eredeti csoportot.
További információ arról, hogyan tudod kezelni a csoportokat a Workplace-ben.
Hasznosnak találtad ezt az információt?