DKIM és SPF konfigurálása a Workplace-hez.

Helyesen kell megadnod a DKIM és az SPF konfigurációját ahhoz, hogy a levelezőkiszolgálók biztosan ellenőrizni tudják, valóban te küldted-e az e-maileket.
A Workplace esetében követelmény, hogy minden e-mailes válasz küldése DKIM (DomainKeys Identified Mail) vagy SPF (Sender Policy Framework) szerinti megoldással történjen. Ezek ipari e-mailes biztonsági szabványok, amelyek segítenek ellenőrizni a küldő adatait, azaz védeni a munkatársakat a más nevében küldött e-mailektől. Az ezeken az ellenőrzéseken fennakadó e-maileket gyakran kéretlen tartalomként kezeli a rendszer.
A DKIM és az SPF konfigurálásához forduljon az IT adminisztrátorhoz a következőkkel:
A DKIM és az SPF konfigurációja függ az e-mail-kiszolgálótól, valamint a tartományod DNS-szolgáltatójától. Vagy DKIM, vagy SPF ellenőrzést kell alkalmaznod; a kettőt egyszerre nem lehet.
G Suite esetében kövesd ezt az útmutatást.
Fontos tudni, hogy a G Suite alapértelmezés szerint a saját DKIM-aláíró tartományát használja. Mivel ez az alapértelmezett művelet nem felel meg a DKIM ellenőrzésnek, hiszen a levelet nem a te tartományod írta alá, hanem egy harmadik fél, továbbra is elvetjük a beérkező e-mailjeidet. Emiatt saját magadnak kell konfigurálnod a DKIM-beállításaidat.
Microsoft Office 365 esetében kövesd ezt az útmutatót.
További tudnivalókat is megismerhetsz ezekről a biztonsági szabványokról itt.
Megjegyzés: Ha a DKIM és az SPF nincs megfelelően konfigurálva, a Workplace elveti az általad küldött csoportaktivitási üzeneteket, például a csoportbejegyzéseket és a hozzászólásra adott válaszokat. Ha ez történik, a küldő visszapattanó üzenetet kap vagy a Workplace-től, vagy más szolgáltatástól, például a Gmailtől.
Hasznosnak találtad ezt az információt?