Mi az a Workplace Active Directory Sync komponens?

A Workplace AD Sync komponens lehetővé teszi, hogy kiválasztott csoportokat és szervezeti egységeket szinkronizálj az Active Directoryból a Workplace szolgáltatással, így nem lesz szükség a felhasználók manuális adminisztrációjára, amikor új emberek csatlakoznak a szervezethez, vagy távoznak onnan. Az Ad Sync az alábbi feladatokat hajtja végre automatikusan:
  • Felhasználói fiókok létesítése (létrehozása), amikor új emberek csatlakoznak a szervezethez.
  • A felhasználói profil attribútumainak frissítése az idő előrehaladtával jelentkező változások alapján (pl. telefonszám megváltozása).
  • Felhasználói fiókok megszüntetése (inaktiválása), amikor emberek távoznak a szervezettől, vagy meg kell szüntetni a hozzáférésüket.
Az AD Sync Windows szolgáltatásként fut az IT-infrastruktúrán belül. Miután úgy konfiguráltad, hogy lekérdezze az AD-ből azt a felhasználói csoportot, akik számára hozzáférést szeretnél nyújtani a Workplace szolgáltatáshoz, az AD Sync háromóránként ütemezetten egyezteti egymással az AD és a Workplace fiókjait.
Megjegyzés: Ha az Active Directory szinkronizálva van a Workplace szolgáltatás partnereként működő felhőalapú identitásszolgáltatóval, javasoljuk, hogy közvetlenül integráld a Workplace szolgáltatást a felhőszolgáltatóval.
Hasznosnak találtad ezt az információt?