Hogyan tudom automatizálni a csoporttagság kezelését a Workplace-ben?

Az automatikus csoporttagságot a Workplace szolgáltatás rendszer-adminisztrátorai kapcsolhatják be. A funkció segítségével a csoportadminisztrátorok automatikusan felvehetnek tagokat profiladatok, például beosztás vagy helyszín alapján.
Így tudod bekapcsolni a funkciót számítógépről:
  1. Kattints a ikonra a Workplace bal oldali paneljén
  2. Kattints a Beállítások lehetőségre.
  3. A Csoportok területen kattints a ikonra az Automatikus tagság pont mellett.
  4. Válaszd ki a Bekapcsolás lehetőséget, majd kattints a Mentés gombra.
Hasznosnak találtad ezt az információt?