Tagsági szabályok létrehozása Workplace-csoportokhoz

Számítógépes súgó
Tagsági szabályok létrehozásával a tagsági feltételeidnek megfelelő emberek automatikusan hozzáadhatók a csoportodhoz. A tagsági szabályok használatával zajló tagfelvételhez a csoport adminisztrátorának kell lenned.
Így hozhatsz létre tagsági szabályokat a Workplace-csoportod számára:
  1. A csoportban kattints a csoport borítóképe alatt látható More ikonra.
  2. Kattints az Admin optionsAdminisztrátori lehetőségek pontra.
  3. Kattints a Ki legyen automatikusan felvéve vagy eltávolítva? lehetőség melletti ikonra.
  4. Kattints a Létrehozás lehetőségre.
  5. Kattints a Tagsági beállítások kezelése pontra, majd válaszd a Tagok automatikus felvétele vagy a Tagok automatikus felvétele és eltávolítása lehetőséget. Kattints a Frissítés lehetőségre.
  6. A Profilmezők kiválasztása lehetőség mellett kattints a ikonra. Ezt követően válaszd ki a szabályokat a profilokhoz, amelyeknek automatikus hozzáférést szeretnél biztosítani a csoportodhoz.
  7. Amikor végeztél, kattints a Mentés és alkalmazás pontra.
A feltételeidnek megfelelő emberek a csoport tagjává válnak a tagsági szabályok létrehozását követően. Más emberek akkor válnak automatikusan taggá, amikor a profiljuk megfelel a feltételeknek.
Megjegyzés: Bármely új szabály alkalmazása előtt az adminisztrátorok előnézetben megtekinthetik, hogy hány embert fog a rendszer hozzáadni a csoporthoz, illetve eltávolítani onnan egy szabály frissítésekor, hozzáadásakor vagy eltávolításakor.
Ez segítséget jelentett?
Igen
Nem.