Élő Workplace-videók

A Workplace beépített eszközöket tartalmaz, amelyek segítenek hatásos és professzionális videótartalmak létrehozásában. Többet is megtudhatsz arról, hogy miként használhatod a Workplace-t a teljes szervezetednek szánt adás létrehozásához.

Az élő videók olyan valós idejű videós bejegyzések a Workplace szolgáltatásban, amelyek lehetővé teszik, hogy interakcióba lépj a munkatársaiddal. A munkatársaid élő videói megjelennek a hírfolyamodban.
Élő videók értesítései
Az élő videók értesítéseinek be- vagy kikapcsolása:
 1. Kattints balra lent a profilképedre, majd a Beállítások pontra.
 2. Kattints az Értesítések pontra a bal oldalon.
 3. Az élő videókra vonatkozó értesítések módosításához kattints az Élő videók lehetőségre.
Megjegyzés: Az élő adás alatt a munkatársaid reagálhatnak a videódra, illetve hozzászólhatnak. Te is valós időben reagálhatsz a nézőidre.
További tudnivalók arról, hogyan történik a sávszélesség felhasználása az élő videóknál.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Azok a munkatársak, akik tagjai annak a csoportnak, ahol bejegyzéseket szoktál közzétenni, és akik követnek téged, látni fogják a videót a hírfolyamukban. A csoport beállításaitól függően a vállalaton belül mások is láthatják az élő videódat. Tudnivalók arról, hogyan közvetíthetsz élő videót a Workplace-ben.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az asztali funkció kizárólag Google Chrome, Mozilla Firefox vagy Microsoft Edge böngészőben támogatott.
Ha élő videót szeretnél közvetíteni egy csoportban vagy az idővonaladon, első lépésként nyisd meg a Live Producert:
 1. Kattints az Írj valamit... feliratra a szerkesztőben a hírfolyamod tetején.
 2. Válassz ki egy csoportot, amelyben élő adást szeretnél indítani, vagy kattints a nevedre, ha az idővonaladon szeretnéd elindítani az élő adást.
 3. Kattints a ikonra az Elhelyezés a bejegyzésedben lehetőség mellett.
 4. Kattints az Élő videó elemre;
A közvetítésed létrehozása
A megnyitott Live Producer segítségével elkezdheted beállítani az élő adásodat:
 1. Kattints a Cím lehetőségre az élő adásod címének megadásához. Ez a cím nem lesz látható a közönséged számára.
 2. Kattints a Leírás elemre, és mutasd be az adásodat (üresen is hagyhatod ezt a mezőt).
 3. Választhatod a Kérdezz-felelekkel opciót is, ha szeretnél ilyen lehetőséget az élő adás közben. A kérdezz-felelek csak akkor elérhető, ha élőben közvetítesz a csoport számára.
 4. Ellenőrizd, hogy helyes csoport szerepel-e Az adás helyének kiválasztása területen. A csoportot itt megváltoztathatod, de úgy is dönthetsz, hogy közvetlenül a saját idővonaladon indítod el az adást.
 5. Kattints a Tovább gombra.
 6. Az adás módjának beállítása területen kattints az Egyedül lehetőségre, ha az adásnak egyedüli házigazdája vagy, illetve kattints a Másokkal együttlehetőségre, ha más házigazdákkal együtt indítod az élő adást. A További beállítások lehetőségre kattintva professzionális adásbeállításokat érhetsz el adatfolyamkulccsal vagy párosított kódolóval.
 7. A Videó beállításai területen kattints az Automatikusan létrehozott felirat melletti lehetőségre több nyelv automatikus feliratozásának bekapcsolásához, vagy az Élő visszatekerés lehetőségre, hogy a nézőknek engedélyezd a visszatekerést az élő adás során.
 8. Kattints az Élő adás indítása pontra, ha szeretnéd azonnal elindítani az élő adást, vagy az Élő bejegyzés időzítése pontra, ha későbbi adásra készülsz.
  • Ha későbbre időzítesz egy adást, lehetőséged van feltölteni egy hozzá tartozó bélyegképet. A lehető legjobb eredmény érdekében használj 1,91:1-es képarányt.
 9. Kattints balra lent az Élő videó befejezése elemre az élő adásod befejezéséhez.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Akár 50 szervezővel is adást indíthatsz a közösségednek a Live Producer használatával.
Élő adás több szervezővel:
 1. Nyisd meg a szerkesztőt abból a csoportból, amelyből élő adást szeretnél indítani, és kattints az Élő videó pontra a Live Producer eléréséhez.
 2. Adj meg egy címet és egy leírást az élő videós Workplace-bejegyzésedhez.
 3. Ellenőrizd, hogy helyes csoport szerepel-e az Adás helyének kiválasztása területen. A csoportot itt megváltoztathatod, de úgy is dönthetsz, hogy közvetlenül a saját idővonaladon indítod el az adást.
 4. Döntsd el, hogy az adás tartalmazzon-e kérdezz-feleleket, automatikus feliratokat vagy élő visszatekerési lehetőséget.
  • A kérdezz-felelek csak akkor elérhető, ha élőben közvetítesz a csoport számára.
 5. Kattints a Folytatás gombra.
 6. Ha más szervezőkkel együtt szeretnél adást indítani, kattints a Másokkal lehetőségre.
 7. Jegyezd fel a szoba hivatkozását. Ezt a hivatkozást kell megosztanod a többi szervezővel, akik szeretnének csatlakozni hozzád az élő adásban. Emellett a Meghívó küldése pontra is kattinthatsz, amivel tagokat kereshetsz a közösségben, és közvetlenül küldhetsz nekik meghívót.
  • Ha a Workplace-környezeteden kívülről szeretnél meghívni valakit, ki kell másolnod és manuálisan kell vele megosztanod a hivatkozást. Miután beléptél a szobába, a Módosítás pontra kell kattintanod, és a Bárki csatlakozhat ezzel a hivatkozással beállítást kell választanod.
 8. Kattints a Találkozás a szervezőkkel pontra, ha azonnal el szeretnéd indítani az élő adást, vagy az Élő adás időzítése pontra, ha egy jövőbeni adásra készülsz.
Adás időzítése
Ha későbbi dátumra időzíted az élő adást:
 1. Kattints az Élő adás időzítése pontra.
 2. Adj meg dátumot és időpontot az adáshoz.
 3. Bélyegképet is feltölthetsz az adásodhoz. A lehető legjobb eredmény érdekében használj 1,91:1-es képarányt.
 4. Kattints az Élő adás időzítése pontra.
Készen állsz az élő adás indítására!
Miután megosztottad a szoba hivatkozását a többi szervezővel, és ők is csatlakoztak:
 1. Kattints a Go live ikonra.
 2. Győződj meg róla, hogy a helyes csoportnak indítottad az élő adást, és kattints a Tovább gombra.
 3. Kattints az Indítás gombra.
 4. Mindegyik szervezőnek meg kell erősítenie, hogy készen áll az élő adás indítására. Azok, akik nem válaszolnak a kérdésre, eltávolíthatók az adásból. Miután mindenki megerősítette, hogy készen áll, megkezdődik az adás.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A Workplace-en való élő közvetítések videóformátumával kapcsolatban a következő irányelveket tartsd szem előtt:
 • Az ajánlott maximális bitsebesség 4 000 Kbps (4 Mbps).
 • Max: 720p (1280 × 720) felbontás, 30 képkocka/másodperc mellett.
 • A közvetítés során legalább 2 másodpercenként kell I-frame-et (kulcskockát) küldeni.
 • A címben kevesebb mint 255 karakter lehet, ellenkező esetben a közvetítés sikertelen lesz.
 • Csak H264 kódolású videó és AAC kódolású hang használható.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ha élő videót szeretnél megosztani a számítógépedről külső szoftveren vagy hardveren keresztül, a Live Producer eszközt kell használnod.
Első lépések:
 1. Kattints az Írj valamit... feliratra a szerkesztőben a hírfolyamod tetején.
 2. Válassz ki egy csoportot, amelyben élő adást szeretnél indítani, vagy kattints a nevedre, ha az idővonaladon szeretnéd elindítani az élő adást.
 3. Kattints az Elhelyezés a bejegyzésedben elemre.
 4. Kattints az Élő videó elemre;
vagy ezzel a hivatkozással is elérheted a Live Producer eszközt.
A közvetítés beállítása
 1. A szokásos módon állítsd be a közvetítésedet egy cím és egy leírás megadásával. Szavazást is hozzáadhatsz, illetve bekapcsolhatod az élő visszatekerést vagy az automatikus feliratozást is.
 2. Kattints a Folytatás gombra.
 3. Kattints a További beállítások lehetőségre.
 4. Másold és illeszd be a kiszolgáló URL-címét és/vagy az adatfolyamkulcsot vagy az állandó adatfolyamkulcsot a közvetítőszoftver beállításai közé, és indítsd el a videó-adatfolyamot. Megjelenik egy előnézeti képernyő a Live Producerben.
  • Ha szeretnéd, hogy az adatfolyamkulcs állandó legyen, jelöld be az Állandó adatfolyamkulcs használata lehetőséget. Ha a beállítás nincs kijelölve, a közvetítés befejezése után nem használhatod fel újra az adatfolyamkulcsot.
 5. Kattints az Élő adás indítása pontra az adás azonnali elindításához. Ha szeretnéd későbbre időzíteni az adást, kattints az Élő adás időzítése elemre.
Adatfolyamkulcs és állandó adatfolyamkulcs
Ne oszd meg az (állandó) adatfolyamkulcsot. Bárki, aki hozzáfér az adatfolyamkulcshoz, videót közvetíthet a bejegyzésedre.
Fontos tudni, hogy az élő közvetítés befejezése után nem fogod tudni újra felhasználni ugyanazt az adatfolyamkulcsot, ha nem választod ki az élő közvetítés létrehozásakor az Állandó adatfolyamkulcs használata lehetőséget.
Az élő közvetítés után
Az adás leállításakor választhatsz, hogy törlöd, vagy jobb minőségű verzióban töltöd fel a videót. Ha módosítani szeretnél egy élő videót, töltsd le, töröld a bejegyzést, módosítsd a videót, majd töltsd fel újra. Fontos tudni, hogy ha így teszel, azzal elveszíted az eredeti élő közvetítés bejegyzésére érkezett valamennyi hozzászólást és reakciót.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Igen, beállíthatsz élő közvetítést hardveres kódolóeszközzel. A hardveres kódolóeszközök jellemzően megbízhatóan működnek, és kiváló minőségű eredményt hoznak. Az adás konfigurálásához és indításához szükséges lépések kódolóeszközönként eltérőek; a pontos utasításokért olvasd el a kódolóeszköz dokumentációját.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A streamingszoftverekkel a Workplace-re közvetített folyamatos videóadások során megjelenítheted a számítógéped képernyőjét, és közvetítő berendezéseket is használhatsz. A számodra optimális streaming szoftver (más néven kódolószoftver) a közvetíteni kívánt tartalom típusától függ.
Streaming szoftverek
Íme néhány streaming szoftver, amelyet a Workplace-re való közvetítéshez használhatsz:

Beállítás
A streaming szoftver beállítási folyamata szoftverenként változó. A legtöbb esetben a következő beállítások valamelyikét fogod használni:
 • Egy mező: A streaming szoftver egy mezőt használ a kiszolgáló címéhez és a kulcshoz.
 • Külön mező: A streaming szoftver külön mezőket használ a kiszolgáló címéhez és a kulcshoz.
Útmutató a videóformátumokhoz
Megjegyzés: Ha a kódolószoftver támogatja az RTMPS protokollt, érdemes lehet engedélyezned a biztonságos csatlakozási funkciót.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Az élő videókhoz akkor állíthatsz be automatikus feliratozást, amint az adás véget ért.
Így tudsz feliratozást beállítani egy élő videóhoz:
 1. Kattints az élő videó jobb felső sarkában a ikonra.
 2. Kattints a Videó feliratozásának kezelése elemre. Tizennégy különböző nyelven hozhatók létre és szerkeszthetők a feliratok. Ez néhány percet is igénybe vehet – a videó hosszától függően.
 3. Kattints a Feliratok előnézete elemre a videó előnézetének lejátszásához. Amikor végeztél, kattints a Kész gombra.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Live Producer
To use Live Producer, all you need to do is go live on Workplace.
Live Producer allows users to:
 • Go live using your camera, streaming software or high end production equipment.
 • Schedule a live session ahead of time.
 • Share your screen - you can switch between your screen and your camera view.
 • Host a live Q&A.

Advanced Settings on Live Producer
There are also Advanced Settings that you can access with Live Producer:
 • With Persistent Stream Key you can reuse the same Stream Key across multiple live broadcasts.
 • With Backup Stream you can choose to a level of redundancy to your live broadcast.
 • Showing a dial-in number allows viewers to access an audio-only version of the stream using a phone call.
 • With Auto-Generated Captions, your live video will automatically be transcribed, improving the accessibility of your communication.
 • Technical Stream Health Metrics and Event Logs allow you to anticipate and react to any issues with your stream.
 • You can publish Polls during your Workplace Live broadcasts. Polls are questions with two to four answers that viewers can see and select in real time.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Elemzés
Az élő Workplace-videók elemzési adataiból a videókészítők és a rendszeradminisztrátorok láthatják, hány ember nézett meg egy közelmúltbeli adást, illetve hányan mutattak vele valamilyen aktivitást.
Elemzési adatok keresése az élő Workplace-adásodról:
 1. Nyisd meg azt a csoportot, ahol az élő adást indítottad. Ha az idővonaladról indítottad az élő adást, azt nyisd meg.
 2. Kattints a ikonra bármelyik élő videós Workplace-bejegyzés tetején.
 3. Kattints az Elemzési adatok megtekintése pontra.
Itt a következőket láthatod:
 • Videómegtekintések – Ennyiszer játszották le a videót három másodpercnél hosszabb ideig, az azonos személy általi lejátszásokat is ideértve.
 • Egyedi megtekintők – Összesen ennyi egyedi megtekintő nézte a videót három másodpercnél hosszabb ideig.
 • Átlagos nézési idő – A videó teljes nézési ideje elosztva az egyedi megtekintők számával.
Ha csak az élő adás ideje alatti elemzési adatokat szeretnéd látni, kattints az Eredeti adás pontra. Ha szeretnél visszaváltani a videó összes megtekintőjének elemzési adataira, kattints A teljes idő alatt pontra.
Bejegyzés elemzési adatai:
Az élő Workplace-videó elemzési adatai arról is tájékoztatnak, milyen aktivitást mutattak a munkatársaid a videóddal kapcsolatban azokon a helyeken, ahol megosztották.
A bejegyzéshez fűződő aktivitással kapcsolatban elérhető elemzési adatok:
 • Hozzászólások – A bejegyzésre érkezett hozzászólások száma.
 • Reakciók – A bejegyzésedre érkezett reakciók száma.
 • Megtekintők – Azoknak a munkatársaknak a száma, akik legalább a másodperc töredékéig látták a bejegyzést.
Ezeket az adatokat minden olyan csoportnál eléred, ahol az élő Workplace-adást megosztották, mindaddig, amíg hozzáféréssel rendelkezel a csoporthoz. Ha szeretnéd megváltoztatni, mely csoporthoz vagy idővonalhoz látod a bejegyzések elemzési adataid, kattints a ikonra a csoport vagy az idővonal neve mellett.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Hibaelhárítás
Az élő videóadás kódolóhiba vagy rossz hálózati kapcsolat miatt szakadhat meg. Ha az élő adás megszakad, 2-3 perced van, hogy újra csatlakozz az élő bejegyzéshez létrehozott adatfolyam URL-címéhez. Ha nem sikerül, új adatfolyamkulcsot és URL-címet kell generálnod az élő adás folytatásához.
Tudnivalók arról, hogyan közvetíthetsz élő videót a Workplace-ben.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Hangtorzulás akkor lép fel, amikor a Workplace szolgáltatás torz hangú videó-adatfolyamot kap, vagy ha a képkockákat azelőtt fogadja, hogy megtörténne a közvetítéshez szükséges újrakódolás.
Ennek a hibának az lehet az oka, hogy a használt bitsebesség magasabb annál, mint amit a közvetítési végpont és a Workplace-kiszolgálók közötti csatlakozás támogat. Ha ez történik, vagy elveszik egy csomag, hibásan érkeznek meg bizonyos videó- és hangfelvételek és ez hangtorzítást eredményez.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ha az élő videódra sok hozzászólás érkezik, előfordulhat, hogy nem tudjuk megjeleníteni az összeset az élő közvetítés alatt. Ez garantálja, hogy a közvetítés nézőinek élménye nem csorbul. Mindenki ugyanazokat a hozzászólásokat látja, és minden hozzászólás láthatóvá válik, ha befejeződött a videó.
Megjegyzés: A hozzászólásokra adott válaszok az élő közvetítés befejezéséig nem láthatók.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ha nem indul el az adás feldolgozása az élő közvetítés befejezésére vonatkozó jelzés után, az élő videó azt követően is élőként jelenik meg, hogy véget ért. Ellenőrizd, hogy rákattintottál-e az Élő videó befejezése gombra. Ha a probléma visszatér, vedd fel a kapcsolatot támogatási csapatunkkal, megadva a videód azonosítóját. Tudnivalók arról, hogyan közvetíthetsz élő videót a Workplace-ben.
Hasznosnak találtad ezt az információt?