Biztonság

A biztonsági naplók és riasztások hozzájárulnak a Workplace-közösséged biztonságához. A biztonságról az Ügyfél-információs központban olvashatsz bővebben.

Az adminisztrációs felületBiztonság területén összegyűjtve szerepel a Workplace biztonságával kapcsolatban elérhető összes információ, ami megkönnyíti a hozzáférést és a monitorozást.
A biztonsági központban fontos biztonsági és hitelesítési beállítások, egy biztonsági irányítópult, valamint a biztonsági naplóid érhetők el. A biztonsági központot csak számítógépről bejelentkezve tudod elérni.
Beállítások
A biztonsági központ tetején található Beállítások gombon keresztül tudod aktiválni a videóletöltést, a kétfaktoros hitelesítést és a tanúsítási funkciókat.
 • Kétfaktoros hitelesítés kötelező – Ha bekapcsolod ezt a váltókapcsolót, a biztonsági központodban elérhetővé válik a Kétfaktoros lap. Ezen a lapon kötelezővé teheted a kétfaktoros hitelesítést az összes fiók, az adminisztrátorok vagy adott szegmensekbe tartozó emberek számára. További információ a kétfaktoros hitelesítésről.
 • Videóletöltési beállítások – Ha bekapcsolod ezt a váltókapcsolót, a biztonsági központodban elérhetővé válik a Videóletöltési beállítások lap. Ezen a lapon kikapcsolhatod a videóletöltést a Workplace-edben, és biztosíthatod, hogy aki nem támogatott böngészőt használ, ne tudja elérni a videós tartalmat a legjobb minőségben. További információ a videóletöltési beállításokról.
 • Tanúsítványok – Ha bekapcsolod ezt a váltókapcsolót, a biztonsági központodban elérhetővé válik a Tanúsítványok lap. Ezen a lapon letöltheted a Workplace adatbiztonságára vonatkozó, legfrissebb külső jelentéseket. További információ a tanúsítványokról.
Irányítópult
Az irányítópult áttekintést ad a kétfaktoros hitelesítés alkalmazásáról, a sikertelen bejelentkezésekről és más biztonsági eseményekről. Azt is láthatod, hogy meglátásunk szerint hány Workplace-fiókod esetében áll fenn a biztonság sérülésének kockázata, valamint láthatod a Workplace-ed biztonságának általános állapotértékelését.
Napló
A napló lapján meg tudod nézni az utóbbi 90 nap összes bejelentkezési, jelszókezelési, adminisztrációs, fájlkezelési és integrációs tevékenységét. A naplókat letöltheted, de böngészheted a Workplace-en belül is.
Hitelesítés
A hitelesítési lapon találod az egyszeri bejelentkezéssel (SSO) és az SSO-szolgáltatóval kapcsolatos beállításokat. A közösséged tagjai számára is lehetővé teheted, hogy bejelentkezzenek külső alkalmazásokba a Workplace-es bejelentkezési adataikkal.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A Workplace biztonsági naplói minden biztonsági eseményt rögzítenek. Alább felsoroltuk az általunk jelenleg rögzített összes eseményt, és rövid magyarázattal szemléltettük, melyik mit jelent.
Esemény neveMegjegyzés
BejelentkezésA felhasználó sikeresen bejelentkezett a jelszava vagy az egyszeri bejelentkezési funkció (SSO) segítségével.
Sikertelen bejelentkezésA felhasználó bejelentkezési kísérlete sikertelen volt.
KijelentkezésA felhasználó kijelentkezett.
Kényszerített kijelentkezésEgy adminisztrátor kijelentkeztetett egy felhasználót az adminisztrációs felületen keresztül.
Jelszó megváltozásaA felhasználó megváltoztatta a Workplace-jelszavát.
Új jelszó sikeres beállításaA felhasználó alaphelyzetbe állította a jelszavát új Workplace-jelszó beállításával.
Jelszó-beállítási kód kéréseA felhasználó számára új Workplace-jelszó beállítását igényelték az önkiszolgáló folyamaton keresztül.
Érvénytelen kód új jelszó beállításánálA felhasználó számára az új Workplace-jelszó beállításához szükséges megerősítő kódot helytelenül írták be.
Új jelszó kényszerített beállításaEgy adminisztrátor kötelező jelleggel előírta egy felhasználó jelszavának a következő bejelentkezés előtti alaphelyzetbe állítását.
Kétfaktoros hitelesítés bekapcsolvaA felhasználó bekapcsolta magának a kétfaktoros hitelesítést. Itt olvashatsz bővebben arról, hogyan lehet bekapcsolni a kétfaktoros hitelesítést.
Kétfaktoros hitelesítés kikapcsolásaA felhasználó kikapcsolta a kétfaktoros hitelesítést.
Kétfaktoros kód sikeres megadásaA felhasználó sikeresen megadta kétfaktoros hitelesítési kódját, amikor a rendszer erre kérte asztali számítógépén vagy mobileszközén.
Kétfaktoros kód sikertelen megadásaA felhasználó kísérlete a kétfaktoros hitelesítési kód megadására sikertelen volt, amikor a rendszer erre kérte asztali számítógépén vagy mobileszközén.
Kétfaktoros kód sikeres megadása mobilalkalmazásbanA felhasználó sikeresen megadta a kétfaktoros hitelesítési kódját, amikor a rendszer erre kérte az Android- vagy iOS-alkalmazásban.
Kétfaktoros kód sikertelen megadása mobilalkalmazásbanA felhasználó kísérlete a kétfaktoros hitelesítési kód megadására sikertelen volt, amikor a rendszer erre kérte az Android- vagy iOS-alkalmazásban.
SSO-újrahitelesítés Egy adminisztrátor az SSO újrahitelesítését kérte a felhasználóktól.
Kockázatnak kitett fiókEgy felhasználó fiókja kockázatnak van kitéve. Itt olvashatsz bővebben arról, hogyan tudod azonosítani a veszélyben lévő fiókokat.
Fiók beállítása nem igényeltkéntEgy adminisztrátor vagy integráció nem igényeltként állított be egy felhasználói fiókot.
A profil automatikusan törölveEgy felhasználói fiókot automatikusan töröltek, miután legalább 27 napig nem igényelték.
Fiók inaktiválásaEgy adminisztrátor vagy integráció felfüggesztett egy felhasználót.
Fiók aktiválásaEgy adminisztrátor vagy integráció aktivált egy felhasználót.
Fiók törléseEgy felhasználói fiókot töröltek.
Fiók létrehozásaEgy adminisztrátor felhasználói fiókot hozott létre.
Fiókok létrehozásaEgy adminisztrátor felhasználói fiókokat hozott létre Excel-fájl importálásával.
Fiók előléptetése adminisztrátorráEgy meglévő felhasználót adminisztrátorrá léptettek elő.
Felhasználók létrehozása IDP Sync használatávalEgy kapcsolódó identitásszolgáltató (Azure vagy G Suite) felhasználókat hozott létre.
Önmeghívás létrehozása Egy felhasználó önmeghívással hozta létre a fiókját.
Felhasználó meghívása Egy felhasználót meghívtak a Workplace felületére.
Felhasználók létrehozása munkatársak meghívásávalFelhasználókat hoztak létre a közösség más tagjainak meghívóin keresztül.
Munkatárs meghívásaEgy felhasználót a közösség egy más tagjának meghívóján keresztül kértek fel a csatlakozásra. A felhasználói fiók csak a meghívó elfogadása után jön létre.
Az e-mail-cím megváltozottFrissítették egy felhasználó e-mail-címét.
Telefonszám megadásaEgy felhasználó telefonszámot adott meg a fiókjához.
Profiladatok letöltésének kérése Egy felhasználó a profiladatainak letöltését kérte.
Profiladatok letöltése Egy felhasználó letöltötte a profiladatait.
Adminisztrátori szerepkör megváltozásaFrissült egy adminisztrátori fiók szerepköre.
Adminisztrátor eltávolításaMegszüntették egy felhasználó adminisztrátori szerepkörét.
Adminisztrátor létrehozásaFelhasználói fiókot hoztak létre az „Adminisztrátorok” területen keresztül, és adminisztrátori szerepkörrel ruházták fel.
Tartomány megadásaMég nem ellenőrzött tartományt adtak az ellenőrzési táblázathoz.
Tartomány ellenőrzéseA tartományt sikeresen ellenőrizték. Itt olvashatsz bővebben a levelezési tartomány ellenőrzéséről.
Tartomány eltávolításaEltávolítottak egy tartományt a Workplace-környezetből.
Csoportfájl letöltéseLetöltöttek egy fájlt egy csoportból.
Csoportfájl feltöltéseFeltöltöttek egy fájlt egy csoportba. Itt olvashatsz bővebben arról, hogyan tudsz fájlt feltölteni egy csoportba.
Kártevő észlelése fájlbanA fájl gyaníthatóan kártevőt tartalmaz, ezért megakadályoztuk egy csoportba való feltöltését.
Kártevő feltöltésének megakadályozása Letiltottunk egy fájl feltöltése során talált kártevőt.
Sérült biztonságú hitelesítő adatok észleléseKiderült, hogy sérült egy fiók felhasználónév- vagy jelszóalapú hitelesítéshez szükséges adatainak biztonsága.
Integráció létrehozásaEgyéni integrációt hoztak létre.
Integráció módosításaEgy egyéni integrációt módosítottak.
Integráció törléseEgy egyéni integrációt töröltek.
Integráció beállításaAlkalmazást adtak meg az integrációtárból.
Integráció eltávolításaEltávolítottak egy integrációtár-alkalmazást.
Integráció hozzáférési kódjának alaphelyzetbe állítása Egy integráció hozzáférési kódját alaphelyzetbe állították.
Többvállalatos csoport létrehozásaLétrehoztak egy többvállalatos csoportot.
Csatlakozás többvállalatos csoporthozEgy felhasználó csatlakozott egy többvállalatos csoporthoz.
Vállalat megadása viszonteladóként
Korábbi alkalmazott jelentése Korábbi munkatársi jelentések megőrzött eseményei.
Jelentett tartalom Egy felhasználó jelentett egy bejegyzést adminisztrátori ellenőrzésre.
Viszonteladó megadásaAz „Elemzési adatok” lapot engedélyezték egy adminisztrátori szerepkörrel nem rendelkező felhasználó számára.
Viszonteladó eltávolítása Az „Elemzési adatok” lapot letiltották egy adminisztrátori szerepkörrel nem rendelkező felhasználó számára.
Viszonteladó felkérés küldése Egy vállalkozást összekapcsolásra kértek fel.
Viszonteladói felkérés elfogadása Az összekapcsolásra felkért vállalkozás elfogadta a felkérést.
Viszonteladói felkérés elutasítása Az összekapcsolásra felkért vállalat elutasította a felkérést.
Videó letöltéseEgy felhasználó letöltött egy videót.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Az adminisztrátoroknak lehetőségük van menteni a Biztonsági naplóban általuk végzett kereséseket. Keresés mentésének menete:
 1. Az adminisztrációs felületen kattints a Biztonság pontra.
 2. Válaszd a Napló lapfület.
 3. Írd be a keresési feltételeket, majd válaszd a Keresés mentése lehetőséget.
 4. A Mentett keresések terület a Napló oldal jobb oldalán látható.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced közösségi adminisztrátoraira vonatkozik
Jelezzük neked, ha úgy véljük, a közösséged egyes felhasználói fiókjai kockázatnak vannak kitéve. Értesítést kapsz, amelyben jelezzük, hogy biztonsági kockázatot észleltünk, a Biztonság lapon lévő irányítópult pedig megjeleníti a kockázatnak kitett fiókokat. Mivel fennáll némi kockázat, hogy egy támadó a jelszóadatok birtokában hozzáférhet a Workplace-közösségedhez, javasoljuk, hogy tiltsd le ezeket a felhasználókat, vagy tedd kötelezővé számukra a jelszóváltást.
A veszélyben lévő fiókok megtekintéséhez kövesd az alábbi lépéseket:
 1. Kattints az Adminisztrációs felület elemre a kezdőlapod bal felső részén.
 2. Kattints az Emberek pontra.
A veszélyben lévő fiókok piros kiemeléssel, Kockázatnak kitett fiók jelzéssel jelennek meg. A felhasználó letiltásához vagy a jelszóváltás kötelezővé tételéhez kattints a kockázatnak kitett fiók melletti ikonra, majd válaszd a Felhasználó inaktiválása vagy a Jelszó átállításának kikényszerítése parancsot.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A biztonsági állapot pontszáma különböző információkat vesz figyelembe a közösség biztonsági tevékenységeivel kapcsolatban.
Így tudod megtekinteni a biztonsági állapot pontszámát:
 1. Számítógépen lépj a Workplace kezdőlapjára, és nyisd meg az Adminisztrációs felületet.
 2. Kattints a Biztonság pontra.
Az általános biztonsági szint az utóbbi 30 nap biztonsági eseményeire, az általad beállított biztonsági funkciókra és az általunk esetlegesen észlelt biztonsági fenyegetésekre épül. Értesíteni fogunk az esetleg figyelmet igénylő problémákról. Itt olvashatsz bővebben arról, milyen információk találhatók a „Biztonság” lapon.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Mobilos biztonság
Workplace admins can require the use of a version of the Workplace apps that supports the MAM (mobile app management) capabilities. They can decide whether to apply this restriction immediately or provide impacted users with a grace period notifying them that they must upgrade their apps or be blocked from accessing Workplace.
Admins can see the dates of the minimum required versions shown on the admin site.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Workplace admins can require applicable users be prompted to provide either a facial scan or fingerprint to re-enter the application and define the duration of idle time allowed before this prompt.
To enable reauthentication:
 1. From your News Feed, click Admin Panel in the left menu.
 2. Click Security.
 3. Select Mobile Security. If this is not visible, click Settings and enable the Mobile Security option and click Save.
 4. Select an Audience.
 5. Check Require Reauthentication.
 6. If applicable, determine handling for Mobile App Version Requirements.
 7. Click Activate/Update Setup.
Once reauthentication is required, users within the audience scope will be prompted to set up a facial scan or fingerprint to complete the sign in to your Workplace.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Workplace admins can restrict users from taking screenshots on the Workplace Android app and screen recordings within the Workplace Android and iOS apps.
To turn off screenshots and screen recordings:
 1. From your News Feed, click Admin Panel in the left menu.
 2. Click Security.
 3. Select Mobile Security. If this is not visible, click Settings and enable the Mobile Security option and click Save.
 4. Select an Audience.
 5. Check Turn Off Screenshots and Screen Recordings.
 6. If applicable, determine handling for Mobile App Version Requirements.
 7. Click Activate/Update Setup.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Workplace admins can restrict certain users from downloading files from the Workplace apps onto personal phone storage or sharing them with other applications. Files remain within Workplace and can be previewed by users but cannot be removed, providing you with more assurance that your sensitive data remains within the app boundary.
To turn off downloads:
 1. From your News Feed, click Admin Panel in the left menu.
 2. Click Security.
 3. Select Mobile Security. If this is not visible, click Settings and enable the Mobile Security option and click Save.
 4. Select an Audience.
 5. Check Turn Off Downloads.
 6. If applicable, determine handling for Mobile App Version Requirements.
 7. Click Activate/Update Setup.
Warning messages will appear at points in the the preview or sharing processes, notifying users of the download restriction.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Workplace admins can restrict users from copying content outside of the Workplace apps. This provides additional safeguards in keeping messages and post text private.
To turn off copy/paste:
 1. From your News Feed, click Admin Panel in the left menu.
 2. Click Security.
 3. Select Mobile Security. If this is not visible, click Settings and enable the Mobile Security option and click Save.
 4. Select an Audience.
 5. Check Turn Off Copy/Paste.
 6. If applicable, determine handling for Mobile App Version Requirements.
 7. Click Activate/Update Setup.
Users will receive a warning message either the first time they copy content within the app (iOS) or when they try to paste protected text outside the app (Android).
Copying text from outside of the Workplace app and pasting into the app is not restricted. Users can also still copy and paste within the same app.
Hasznosnak találtad ezt az információt?