Tartalommoderálás

A Workplace-közösséged tagjainak lehetősége van közvetlenül a rendszeradminisztrátoroknak tartalmakat jelenteni. Ha tartalomra vonatkozó jelentés érkezik, erről értesítést kapsz asztali számítógépen, illetve push értesítést mobileszközön. A jelentett tartalmak kezeléséről az Ügyfél-információs központban olvashatsz bővebben.

Ha tartalomra vonatkozó jelentés érkezik az adminisztrátori csapathoz, erről értesítést kapsz asztali számítógépen, illetve push értesítést mobileszközön. A bejegyzések, hozzászólások és chatek jelentése lehetséges.
Jelentett tartalom kezelése asztali számítógépen:
  1. Kattints az Adminisztrációs felület elemre, majd válaszd a Jelentett tartalom lehetőséget.
  2. Kattints az Ellenőrzés elemre az ellenőrizni kívánt, jelentett tartalom alatt.
    Ha több kontextusra van szükség a jelentésről, az Üzenet küldése pontra kattintva közvetlenül küldhetsz üzenetet a tartalom bejelentőjének. A jelentett bejegyzést ezután elküldjük mellékletben chaten.
  3. Miután ellenőrizted a tartalmat, az alábbiak közül választhatsz:
    • Engedélyezés – ezzel engedélyezed, hogy a tartalom a Workplace szolgáltatásban maradjon további szükséges lépések nélkül.
    • Elrejtés – ezzel elrejted a bejegyzést a közösség minden tagja elől a szerző és az adminisztrátorok kivételével. Amíg a tartalom rejtve van, sem a felhasználók, sem a tartalom szerzője nem fogja tudni, hogy a tartalmat jelentették. Ha döntés született a tartalomról, visszaállíthatod, így a közösség számára újra látható lesz.
    • Törlés – ezzel véglegesen törlöd a tartalmat. Ha az érintett tartalom chatben van, nem tudod törölni.
Jelentett tartalom kezelése a mobilalkalmazásokban:
  1. Koppints a ikonra, majd válaszd az Adminisztrációs felület lehetőséget, és keresd meg a Jelentett tartalom területet.
  2. Koppints arra a jelentett tartalomra, amelyiket ellenőrizni szeretnéd.
  3. Miután ellenőrizted a tartalmat, az alábbiak közül választhatsz:
    • Engedélyezés – ezzel engedélyezed, hogy a tartalom a Workplace szolgáltatásban maradjon további szükséges lépések nélkül.
    • Elrejtés – ezzel elrejted a bejegyzést a közösség minden tagja elől a szerző és az adminisztrátorok kivételével. Amíg a tartalom rejtve van, sem a felhasználók, sem a tartalom szerzője nem fogja tudni, hogy a tartalmat jelentették. Ha döntés született a tartalomról, visszaállíthatod, így a közösség számára újra látható lesz.
    • Törlés – ezzel véglegesen törlöd a tartalmat. Ha az érintett tartalom chatben van, nem tudod törölni.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A korlátozásokat azért vezettük be, hogy megakadályozzuk a funkciók használatával való visszaélést, illetve hogy az embereket védjük a kéretlen tartalmakkal és zaklatással szemben. Ha például valaki számos üzenetet küld olyan embereknek, akikkel nincs kapcsolata, figyelmeztetést kaphat, vagy átmenetileg letilthatjuk neki az üzenetek küldését.
Emellett például nem célszerű túl gyakran megjelölni az embereket a jegyzetekben, mert így esetleg azokat kéretlen tartalomnak tekinthetik.
Az ilyen jellegű korlátozások többféle tényezőtől függenek, például a sebességtől és a mennyiségtől, de további részleteket nem tudunk megadni a betartandó korlátozásokról.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Így tudsz törölni egy munkahelyi csapatot:
  1. Kattints a Továbbiak pontra a Kezdőlap lapon, ezután kattints a Könyvtár lehetőségre, majd a Munkahelyi csapatok lapfülre.
  2. A keresősáv használatával keresd meg, majd válaszd ki a munkahelyi csapatot, és kattints a ikonra.
  3. Kattints a Munkahelyi csapat törlése > Megerősítés pontra.
Ha törölsz egy munkahelyi csapatot, az összes erőforrás és kapcsolódó csoport törlődik.

Így tudsz jelenteni egy munkahelyi csapatot:
  1. Kattints a Továbbiak pontra a Kezdőlap lapon, ezután kattints a Könyvtár lehetőségre, majd a Munkahelyi csapatok lapfülre.
  2. A keresősáv használatával keresd meg, majd válaszd ki a munkahelyi csapatot, és kattints a ikonra.
  3. Kattints a Csapat jelentése pontra, válassz egy lehetőséget arra, miért jelented a csoportot, majd kattints a Küldés gombra.
A tartalom jelentésével a vállalatod Workplace-adminisztrátora üzenetet kap, hogy elvégezze az ellenőrzést. A tartalom létrehozója nem értesül róla, hogy te küldted a jelentést.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Az adminisztrátorok nem akadályozhatják meg, hogy bárki bejegyzést tegyen közzé a saját idővonalán. Lehetőséged van ugyanakkor a csoportokon belüli bejegyzéseket moderálni, ha rendszer-adminisztrátori vagy tartalommoderátori jogosultságokkal rendelkezel. További információ a Workplace különféle adminisztrátori szerepköreiről
Hasznosnak találtad ezt az információt?