Workplace-felhasználók kezelése felhőalapú identitásszolgáltató segítségével

Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás felhasználóira vonatkozik.
Felhőalapú identitásszolgáltató igénybevételével egyszerűen automatizálható a fiókok kezelése a Workplace szolgáltatásban. Identitás- és hozzáférés-kezelési partnereink az alábbi előnyöket nyújtják:
  • Központosítják a felhasználói adatokat. Az elsődleges identitástár (pl. Microsoft Active Directory vagy Oracle Directory Server) felhőcímtárhoz kapcsolásával szinkronizálhatók a különféle alkalmazások, köztük a Workplace felhasználói fiókjai. A felhőalapú identitásszolgáltatás ágense vagy beépülő modulja szinkronizálja az elsődleges identitástár változtatásait a felhőben található másolatba.
  • Egységes nyilvántartás. Tartsd karban az elsődleges identitástárat, amikor új emberek csatlakoznak a szervezetedhez vagy távoznak onnan.
  • A fiókváltozások szinkronizálása a Workplace szolgáltatásba. A rendszer szinkronizálja a felhasználói fiókok adatainak és állapotának változásait a felhőalapú identitásszolgáltató és a Workplace szolgáltatás között, így nincs szükség a felhasználók manuális adminisztrálására, amikor emberek csatlakoznak a szervezethez és távoznak onnan.
Kezdésképp kövesd rendszer-adminisztrátorként az itt megadott lépéseket a felhasználói fiókok kezelésére alkalmas egyéni integrációs alkalmazás létrehozásához. A lépéseket követve megkapod a konfigurálás befejezéséhez szükséges alábbi értékeket:
  • Hozzáférési kód: Az a hozzáférési kód, amely lehetővé teszi egy alkalmazás számára a fiókok kezelését.
  • SCIM URL-cím: Az az API-végpont, amelyet a felhőalkalmazás használni fog a fiókok kezeléséhez.
  • Közösségi ID: A szervezeted azonosítója, amelynek segítségével a felhőalkalmazás meg tudja különböztetni egymástól a Workplace-példányokat.
Ezután kövesd a felhőalapú identitásszolgáltató által megadott utasításokat.
Fontos tudni, hogy a Workplace natívan integrálódik a következő partnerekkel:
Hasznosnak találtad ezt az információt?