Hálózati konfiguráció

Annak biztosítása érdekében, hogy a szervezetednél mindenki hatékonyan tudja használni a Workplace funkcióit, szükség lehet a hálózatod konfigurálására bizonyos tartományok és IP-címtartományok engedélyezése céljából. Többet is megtudhatsz a hálózat konfigurálásáról az Ügyfél-információs központban.

Nem tilthatod le a hozzáférést a Facebookhoz, mivel a Workplace is a Facebook technológiájára épül. A Facebook hálózati elérését megakadályozó bármely tartománykorlátozás a Workplace szolgáltatást is érinti.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás felhasználóira vonatkozik.
Ahhoz, hogy a Workplace megfelelően működjön, gondoskodnod kell arról, hogy az alábbi tartományokba (és valamennyi kapcsolódó altartományba) irányuló forgalom és oda vezető port szabad legyen és be legyen kapcsolva a vállalati hálózaton:
  • .workplace.com 80/443
  • .facebook.com 80/443
  • .akamaihd.net 80/443
  • .fbcdn.net 80/443
  • .fb.me 80/443
  • .fbsbx.com 80/443
Megjegyzés: A Workplace által használt tartományok változhatnak, ezért a lista nem tekinthető teljesnek. A Facebook-tartományok szelektív letiltása hivatalosan nem támogatott a Workplace-esetében, ezért ezeket a tartományokat csak tájékoztatás céljából adjuk meg.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ha szeretnéd pontosabban szabályozni, ki férhet hozzá a Workplace szolgáltatáshoz a vállalati hálózaton, engedélyezési listát készíthetsz a Workplace szolgáltatást biztosító Facebook-webkiszolgálók IP-címtartományai alapján.
A Facebook „AS32934” autonóm rendszerszámával (ASN) lehívható a Facebook-webkiszolgálók IP-címeinek pontos és naprakész listája. Például:
whois -h whois.radb.net — '-i origin AS32934' | grep ^route
Hasznosnak találtad ezt az információt?