Microsoft SharePoint-integráció beállítása a Workplace-ben

Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced adminisztrátoraira vonatkozik.
A SharePoint-integráció segítségével az emberek tartalmakat oszthatnak meg a SharePoint Online-ból közvetlenül a Workplace-ben weben és mobilon. Az integráció a hitelesített előnézetet is támogatja, így az emberek több információt láthatnak a SharePoint Online-ban tárolt tartalmakról, például dokumentumokról, oldalakról és fájlokról anélkül, hogy ehhez el kellene hagyniuk a Workplace-t. Végül pedig a SharePoint Online-mappákat összekapcsolhatod egy Workplace-csoporttal, így a csapatok egyszerűen hozzáférhetnek a fájljaikhoz, és láthatják, hogy ki min dolgozik éppen.
Ha adminisztrátor vagy:
  1. Nyisd meg a Workplace integrációtárát.
  2. Válaszd ki a SharePointot.
  3. Kattints a Hozzáadás a Workplace szolgáltatáshoz lehetőségre.
  4. Kattints a felugró párbeszédpanelen a Telepítés gombra.
  5. Jelentkezz be a Microsoft-fiókodba – ennek a folyamatnak a végrehajtásához adminisztrátori fiókkal kell rendelkezned.
  6. Amikor a rendszer megkérdezi, hogy szeretnéd-e, ha a Workplace from Facebook hozzáférne a fiókodhoz, kattints az Engedélyezés pontra.
  7. Be fog zárulni a párbeszédpanel, és a szervezetben mindenki számára engedélyezett lesz a SharePoint-integráció.
Megjegyzés: Munkatársaid csak akkor láthatják az általad megosztott fájl előnézetét, ha már rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel a SharePointban. Ha nincs engedélyük a tartalom megtekintésére a SharePointban, nem jelenik meg előnézet a Workplace-ben.
Hasznosnak találtad ezt az információt?