Hogyan tudom használni a G-Suite-ot és az Azure-t emberek felvételére a Workplace-en?

Ez a cikk csak a Workplace Advanced és a Workplace Enterprise szolgáltatás felhasználóira vonatkozik. Csak a rendszergazdák vehetnek fel embereket a G-Suite vagy az Azure segítségével. Az Azure és a G-Suite integrált identitásszolgáltatóként való beállítása esetén lehetőség van a profilattribútumok megfeleltetésére az Azure AD vagy a G-Suite, illetve a Workplace között.
Emberek felvétele a G-Suite és az Azure használatával:
  1. Kattints az Adminisztrációs felület elemre a profilod bal felső részén.
  2. Kattints az Emberek > Emberek beállítása, majd újra az Emberek beállítása pontra.
  3. Válaszd a G-Suite vagy a Microsoft Azure AD lehetőséget, és kövesd az útmutatást.
Ha már kapcsolódva vagy a G-Suite-hoz vagy az Azure-hoz, és vannak már a Workplace-ben létező felhasználók, ügyelj rá, hogy az identitásszolgáltatónál szereplő nevek, e-mail-címek és felhasználóifiók-adatok egyezzenek a Workplace felhasználói fiókjának adataival. Ellenkező esetben dupla fiókok jönnek létre az identitásszolgáltató adatai alapján. Ha ezután bármelyik felhasználó távozik a vállalattól, a rendszer automatikusan felfüggeszti az illetőt fiókját. Fontos tudni, hogy megkülönböztetjük a kis- és nagybetűket.
Megjegyzés: Engedélyezned kell a Workplace számára a hozzáférést az identitásszolgáltatóval kapcsolatos információkhoz. Emellett, ha a G-Suite segítségével szeretnél embereket felvenni, és engedélyezni szeretnéd a G-Suite-hoz való hozzáférést, a G-Suite adminisztrátorának kell lenned.
A Workplace 5 óránként automatikusan szinkronizálja a felhasználók listáját.
Hasznosnak találtad ezt az információt?