E-mailek kézbesítése

Itt megtudhatod, mit tehetsz azért, hogy a Workplace-ből küldött e-mailek biztonságosan megérkezzenek az üzenetmappákba. Az Ügyfél-információs központban bővebben is olvashatsz az e-mailek kézbesítéséről.

Levelezési tartományok
A Workplace által küldött e-mailek az fbworkmail.com tartományból származnak.
Az e-mail-adminisztrátornak fel kell vennie az fbworkmail.com tartományt megbízható feladóként az e-mail hostnál, egyébként a szervezetben található emberek nem fogják megkapni a fiókigénylési e-maileket, és nem tudnak csatlakozni a Workplace-közösséghez.
E-mail-kiszolgálók
Az e-mail-adminisztrátornak engedélyezési listára kell tennie a következő levelezési kiszolgálók IP-címeit annak érdekében, hogy a szervezet ne utasítsa el a Workplace e-mailjeit:
66.220.144.128/25 (66.220.144.128 - 66.220.144.254)
66.220.155.128/25 (66.220.155.128 - 66.220.155.254)
69.171.232.128/25 (69.171.232.128 - 69.171.232.254)
69.63.178.128/25 (69.63.178.128 - 69.63.178.254)
69.63.184.0/25 (69.63.184.0 - 69.63.184.126)
E-mail eredetének ellenőrzése
A Workplace a szabványos DomainKeys Identified Mail (DKIM) technológiát használja annak bizonyítására, hogy a fbworkmail.com tartományból érkező e-mailek valóban a Facebooktól származnak.
Az e-mail-adminisztrátornak úgy kell konfigurálnia a mail hostot, hogy az ellenőrizze a Workplace e-mailjeinek DKIM-rekordját annak érdekében, hogy ne fogadjon hamis címről érkező e-mailt.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Hogy a Workplace szolgáltatás e-mailjei ne vesszenek el a Microsoft Outlook „Átnézendők” mappájában, állíts be két továbbítási szabályt a PowerShell Exchange Online parancsmag segítségével:
  • New-TransportRule -Name "Workplace Emails Bypass Focused Inbox" -SenderDomainIs "fbworkmail.com" -SetHeaderName "X-MS-Exchange-Organization-BypassFocusedInbox" -SetHeaderValue "true" -Comments "A Workplace e-mailek a Beérkező levelek vagy a Szűrt levelek mappába kerülnek az Átnézendők vagy az Egyéb mappa helyett az Exchange Online felületen"
  • New-TransportRule -Name "Workplace Emails Bypass Clutter" -SenderDomainIs "fbworkmail.com" -SetHeaderName "X-MS-Exchange-Organization-BypassClutter" -SetHeaderValue "true" -Comments "A Workplace e-mailek a Beérkező levelek vagy a Szűrt levelek mappába kerülnek az Egyéb nézet helyett az Exchange Online felületen"
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik.
A Microsoft Exchange lehetővé teszi, hogy engedélyezési listára tedd a Workplace e-mail tartományát a Set-MailboxJunkEmailConfiguration cmdlet segítségével.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Még ha az e-mail-szolgáltatód fogad is e-maileket a Workplace szolgáltatásból, előfordulhat, hogy az e-mail-kliens (például a Microsoft Outlook) kéretlen tartalomként (spamként) vagy levélszemétként jelöli meg az e-mailt. Ebben a konkrét esetben lehet, hogy a felhasználó a spam- vagy a levélszemétmappájában találja meg az e-mailt. Lehetőség szerint az e-mail-adminisztrátornak az e-mail-klienseknél fel kell vennie az fbworkmail.com tartományt a megbízható feladók listájára.
Javasoljuk, hogy az e-mail-adminisztrátorral közösen vegyétek fel a fbworkmail.com tartományt a szervezeti e-mail-kliens megbízható feladókat tartalmazó listájára.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Amikor engedélyezési listára teszel egy levelezőtartományt a Workplace szolgáltatásban, igazolod, hogy hozzáférésed van a használni kívánt tartományhoz, és engedélyezed, hogy az azt használó emberek csatlakozzanak a Workplace-környezetedhez. A tiéddel egyező levelezőtartományt használóknak nem kötelező ugyanahhoz a Workplace-környezethez csatlakozniuk, beállíthatnak ezzel a tartománnyal más Workplace-környezetet, vagy csatlakozhatnak is más környezetekhez. Ez a lehetőség akkor érhető el, ha nem a te tulajdonodban van a teljes tartomány.
Ugyanazzal a levelezőtartománnyal több Workplace-környezethez is csatlakozhatsz. Nem korlátozzuk, hogy egy adott levelezőtartományhoz vagy vállalathoz hány Workplace-környezet tartozhat.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Helyesen kell megadnod a DKIM és az SPF konfigurációját ahhoz, hogy a levelezőkiszolgálók biztosan ellenőrizni tudják, valóban te küldted-e az e-maileket.
A Workplace esetében követelmény, hogy minden e-mailes válasz küldése DKIM (DomainKeys Identified Mail) vagy SPF (Sender Policy Framework) szerinti megoldással történjen. Ezek ipari e-mailes biztonsági szabványok, amelyek segítenek ellenőrizni a küldő adatait, azaz védeni a munkatársakat a más nevében küldött e-mailektől. Az ezeken az ellenőrzéseken fennakadó e-maileket gyakran kéretlen tartalomként kezeli a rendszer.
A DKIM és az SPF konfigurálásához forduljon az IT adminisztrátorhoz a következőkkel:
A DKIM és az SPF konfigurációja függ az e-mail-kiszolgálótól, valamint a tartományod DNS-szolgáltatójától. Vagy DKIM, vagy SPF ellenőrzést kell alkalmaznod; a kettőt egyszerre nem lehet.
G Suite esetében kövesd ezt az útmutatást.
Fontos tudni, hogy a G Suite alapértelmezés szerint a saját DKIM-aláíró tartományát használja. Mivel ez az alapértelmezett művelet nem felel meg a DKIM ellenőrzésnek, hiszen a levelet nem a te tartományod írta alá, hanem egy harmadik fél, továbbra is elvetjük a beérkező e-mailjeidet. Emiatt saját magadnak kell konfigurálnod a DKIM-beállításaidat.
Microsoft Office 365 esetében kövesd ezt az útmutatót.
További tudnivalókat is megismerhetsz ezekről a biztonsági szabványokról itt.
Megjegyzés: Ha a DKIM és az SPF nincs megfelelően konfigurálva, a Workplace elveti az általad küldött csoportaktivitási üzeneteket, például a csoportbejegyzéseket és a hozzászólásra adott válaszokat. Ha ez történik, a küldő visszapattanó üzenetet kap vagy a Workplace-től, vagy más szolgáltatástól, például a Gmailtől.
Hasznosnak találtad ezt az információt?