E-mailek kézbesítése

Itt megtudhatod, mit tehetsz azért, hogy a Workplace-ből küldött e-mailek biztonságosan megérkezzenek az üzenetmappákba. Az Ügyfél-információs központban bővebben is olvashatsz az e-mailek kézbesítéséről.

Levelezési tartományok
A Workplace által küldött e-mailek a fbworkmail.com tartományból származnak.
Az e-mail adminisztrátornak fel kell vennie a fbworkmail.com tartományt megbízható feladóként az e-mail hostnál, egyébként a szervezetben található emberek nem fogják megkapni a fiókigénylési e-maileket, és nem tudnak csatlakozni a Workplace-közösséghez.
E-mail kiszolgálók
Az e-mail adminisztrátornak engedélyezési listát kell készíteni ezeknek az e-maileket küldő kiszolgálóknak az IP-címeiről annak érdekében, hogy a szervezet ne utasítsa el a Workplace e-mailjeit.
66.220.144.128/25 (66.220.144.128 - 66.220.144.254)
66.220.155.128/25 (66.220.155.128 - 66.220.155.254)
69.171.232.128/25 (69.171.232.128 - 69.171.232.254)
69.63.178.128/25 (69.63.178.128 - 69.63.178.254)
69.63.184.0/25 (69.63.184.0 - 69.63.184.126)
E-mail eredetének ellenőrzése
A Workplace a szabványos DomainKeys Identified Mail (DKIM) technológiát használja annak bizonyítására hogy a fbworkmail.com tartományból érkező e-mailek valóban a Facebookról származnak.
Az e-mail adminisztrátornak úgy kell konfigurálnia a mail hostot, hogy az ellenőrizze a Workplace e-mailjeinek DKIM-rekordját annak érdekében, hogy ne fogadjon hamis címről érkező e-mailt.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik.
Hogy a Workplace szolgáltatás e-mailjei ne vesszenek el a Microsoft Outlook Clutter mappában, állíts be 2 továbbítási szabályt a PowerShell Exchange Online Commandlet segítségével:
> New-TransportRule -Name "Workplace Emails Bypass Focused Inbox" -SenderDomainIs "fbworkmail.com" -SetHeaderName "X-MS-Exchange-Organization-BypassFocusedInbox" -SetHeaderValue "true" -Comments "Workplace email will go into the Inbox or Focused Inbox and not the Clutter or Other folder in Exchange Online"
> New-TransportRule -Name "Workplace Emails Bypass Clutter" -SenderDomainIs "fbworkmail.com" -SetHeaderName "X-MS-Exchange-Organization-BypassClutter" -SetHeaderValue "true" -Comments "Workplace mail will go into the Inbox or Focused Inbox and not the Other view in Exchange Online"
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik.
A Microsoft Exchange lehetővé teszi, hogy engedélyezési listára tedd a Workplace e-mail tartományát a Set-MailboxJunkEmailConfiguration cmdlet segítségével.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik.
Még ha a mail host fogad is e-maileket a Workplace szolgáltatásból, előfordulhat, hogy az e-mail kliens (pl. a Microsoft Outlook) kéretlen tartalomként vagy levélszemétként jelöli meg az e-mailt. Ebben a konkrét esetben lehet, hogy a felhasználó a kéretlen tartalom vagy a levélszemét mappájában találja meg az e-mailt. Ha lehetséges, akkor az e-mail adminisztrátornak az e-mail kliensekénél fel kell vennie az fbworkplace.com webhelyet a megbízható feladók listájára.
Javasoljuk, hogy az e-mail adminisztrátorral közösen vegyétek fel a fbworkmail.com tartományt a megbízható feladók listájára a szervezet e-mail kliensénél.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Mit jelent a tartományok engedélyezési listára helyezése?
Amikor engedélyezési listára teszel egy levelezési tartományt a Workplace-en, bizonyítod, hogy hozzáférésed van a használni kívánt tartományhoz, és engedélyezed, hogy az egyező levelezési tartományt használó emberek csatlakozzanak a Workplace szolgáltatásodhoz. Az egyező levelezési tartományt használóknak nem kötelező ugyanahhoz a Workplace szolgáltatáshoz csatlakozniuk, beállíthatnak ezzel a tartománnyal más Workplace szolgáltatást, vagy csatlakozhatnak is más szolgáltatásokhoz. Ez akkor használható, ha nem a te tulajdonodban van a teljes tartomány.
Csatlakozhatsz is több Workplace szolgáltatáshoz ugyanazzal a levelezési tartománnyal. Nem korlátozzuk, hogy egy adott levelezési tartományhoz vagy vállalathoz hány Workplace szolgáltatás tartozhat.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Helyesen kell megadnod a DKIM és az SPF konfigurációját ahhoz, hogy a levelezőkiszolgálók biztosan ellenőrizni tudják, valóban te küldted-e az e-maileket.
A Workplace esetében követelmény, hogy minden e-mailes válasz küldése DKIM (DomainKeys Identified Mail) vagy SPF (Sender Policy Framework) szerinti megoldással történjen. Ezek ipari e-mailes biztonsági szabványok, amelyek segítenek ellenőrizni a küldő adatait, azaz védeni a munkatársakat a más nevében küldött e-mailektől. Az ezeken az ellenőrzéseken fennakadó e-maileket gyakran kéretlen tartalomként kezeli a rendszer.
A DKIM és az SPF konfigurálásához forduljon az IT adminisztrátorhoz a következőkkel:
A DKIM és az SPF konfigurációja függ az e-mail-kiszolgálótól, valamint a tartományod DNS-szolgáltatójától. Vagy DKIM, vagy SPF ellenőrzést kell alkalmaznod; a kettőt egyszerre nem lehet.
G Suite esetében kövesd ezt az útmutatást.
Fontos tudni, hogy a G Suite alapértelmezés szerint a saját DKIM-aláíró tartományát használja. Mivel ez az alapértelmezett művelet nem felel meg a DKIM ellenőrzésnek, hiszen a levelet nem a te tartományod írta alá, hanem egy harmadik fél, továbbra is elvetjük a beérkező e-mailjeidet. Emiatt saját magadnak kell konfigurálnod a DKIM-beállításaidat.
Microsoft Office 365 esetében kövesd ezt az útmutatót.
További tudnivalókat is megismerhetsz ezekről a biztonsági szabványokról itt.
Megjegyzés: Ha a DKIM és az SPF nincs megfelelően konfigurálva, a Workplace elveti az általad küldött csoportaktivitási üzeneteket, például a csoportbejegyzéseket és a hozzászólásra adott válaszokat. Ha ez történik, a küldő visszapattanó üzenetet kap vagy a Workplace-től, vagy más szolgáltatástól, például a Gmailtől.
Hasznosnak találtad ezt az információt?