Számlázás

A Workplace költsége a Workplace-közösségedben aktív díjfizetéssel járó felhasználók számától függ. Tudj meg többet az aktív felhasználó definíciójáról, az első számlád kiegyenlítéséről, valamint a fizetés védelméről.

Díjfizetéssel járó felhasználók
A számlázható felhasználó olyan személy, aki aktív Workplace-fiókkal rendelkezik egy teljes naptári hónapig, a hónap elsejétől a hónap utolsó napjáig.
Azok a fiókok, amelyeket hónap közben hoznak létre vagy szüntetnek meg, nem számlázhatók.
Megjegyzés: Az elsejét követően létrehozott fiókok után csak azután számlázunk ki díjat, miután egy teljes naptári hónapig aktívak voltak.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Havi aktív felhasználó az a felhasználó, aki az elmúlt 30 napban megtett valamit az alábbiak közül:
 • Felkereste a Workplace szolgáltatást webhelyünkön vagy mobileszközön keresztül.
 • Bejelentkezett.
 • Megtekintette az értesítéseit a Workplace-ből vagy a Workplace alkalmazásból
 • Használta a Work Chat alkalmazást.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
On Workplace Advanced and Workplace Enterprise, you pay for the number of people who use Workplace each month. A billable person is someone who's been invited to sign up for a Workplace account.
Workplace administrators can control how many people are invited to claim Workplace accounts and therefore can control and predict how much Workplace will cost each month.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A nem irodai munkatársak azok az emberek, akik elsődlegesen közvetlenül az ügyfelekkel vagy a nagy nyilvánossággal dolgoznak szolgáltatások, támogatás vagy termékértékesítés keretében, vagy azok a munkatársak, akik közvetlenül a termékek gyártásában és terjesztésében vesznek részt.
Ahhoz, hogy valaki nem irodai munkatársnak minősüljön a Workplace-en, az alábbiak közül legalább egynek teljesülnie kell:
– A munkatárs az idő legalább 50%-ban nem íróasztalnál dolgozik.
– A munkatárs óradíjat kap.
– A munkatársnak nincs e-mail-címe.
EMELLETT a munkatársra valamelyik alábbi szerepkörleírásnak is igaznak kell lennie:
– Ügyféllel kapcsolatban lévő munkatárs (értékesítési részleg, recepciós, külső munkatárs stb.) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
– Háttérmunkatárs (raktáros, futár stb.) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
– Közüzemi vagy közszolgáltató munkatárs (rendőr, hulladékgazdálkodási munkatárs, villanyszerelő, vízügyi munkatárs) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
– Orvosi ellátást végző személyzet (ápoló, orvos, létesítmények) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
A számlázható havi aktív felhasználók listájának exportálásához számítógépen kell bejelentkezned.
 1. Kattints az Adminisztrációs felület elemre a profilod tetején balra.
 2. Kattints a Fizetések pontra, majd jobbra a > ikonra.
 3. Kattints a Kiszámlázott felhasználók exportálása pontra.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Nem, nem kell fizetned. Ha olyasvalakit hívsz meg egy többvállalatos csoportba, akinek a vállalata jelenleg nem használja a Workplace-t, ingyenes standard fiókot fogunk beállítani a számukra. Ha már használják a Workplace Standardot, nem fog változni az állapotuk. Egyik esetben sem számítunk fel díjat.
Akkor sem kell fizetned, ha az általad többvállalatos csoportba meghívott személy a Workplace Advanced szolgáltatást már használó vállalatnál dolgozik.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Díjfizetések és számlák
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
A Workplace-ügyfelek egy 30 napos próbaidőszak erejéig ingyenesen használhatják a szolgáltatást. Ha az ingyenes próbaidőszak véget ért, a számlázási ciklus a következő naptári hónap első napján kezdődik. A hónap végén a fizetendő összeget az adott havi aktív felhasználók száma alapján állapítjuk meg. Az ingyenes próbaidőszak vége és a következő hónap első napja közötti időszak után nem számítunk fel díjat.
Ha például az ingyenes próbaidőszak október 18-án ér véget, akkor az október 19. és október 31. közötti időszakért nem kell fizetni. A számlázási ciklus ez esetben november 1-jén kezdődik.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik. A Workplace Premium-számlakivonataid megtekintéséhez számítógépen kell megnyitnod az adminisztrációs felületedet.
A számlakivonatod megtekintése:
Kattints a Workplace-profilod bal felső sarkában az Adminisztrációs felület elemre, majd válaszd a Fizetések lehetőséget.
Fontos tudni, hogy a számlázás pénzneme az USA-dollár (USD). Az árak nem tartalmazzák a vonatkozó adókat. Az árképzéssel kapcsolatos legfrissebb információk a facebook.com/workplace/pricing címen érhetők el.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik. A hitelkártyás számlázás az adminisztrációs felületen állítható be számítógépen. Elképzelhető, hogy nem tudod elérni a „Fizetések” lapot az adminisztrációs felületen, ugyanis a funkció bevezetése még folyamatban van.
A hitelkártyás számlázás beállítása:
Kattints a Workplace-profilod bal felső sarkában az Adminisztrációs felület elemre, majd válaszd a Fizetések lehetőséget, és add meg a fizetési adataidat.
Fizetési mód
Az Amex (Brazília kivételével), Visa, Discover és Mastercard típusú hitelkártyákat támogatjuk.
Fontos tudni, hogy a számlázás pénzneme az USA-dollár (USD). Az árak nem tartalmazzák a vonatkozó adókat. Az árképzéssel kapcsolatos legfrissebb információk a facebook.com/workplace/pricing címen érhetők el.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
Azok a vállalatok jogosultak számlás elszámolásra a hitelkártyás fizetés helyett, akiknél a havi terhelések összege meghaladja az 5000 dollárt. A fiókhoz kapcsolódó számlázási ügyekben a Workplace-ügyfélmenedzser nyújthat segítséget.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik. Elképzelhető, hogy nem tudod elérni a „Jelentések” lapfület az adminisztrációs felületen, ugyanis a funkció bevezetése még folyamatban van.
A kiszámított számlaösszeg általában alacsonyabb annál, mint ami az Adminisztrációs felület „Jelentések” lapfülén látható. Számlázási szempontból a havi aktív felhasználó olyan személyt jelent, aki az adott naptári hónap első napján Workplace-fiókkal rendelkezik, és bejelentkezett a Workplace-közösségébe, az Adminisztrációs felületre vagy a Work Chatbe az adott hónapban. (A mobilon vagy e-mailben kapott leküldéses értesítés nem számít.)
Bővebben arról, mit jelent a számlázható havi aktív felhasználó.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
Így állíthatsz be megrendelésszámot a számláidon:
 1. A Workplace bal felső részén kattints az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Fizetések, majd A vállalkozás részletes adatai elemre.
 3. A megfelelő mezőben add meg a megrendelésszám részleteit.
Megjegyzés: Ha a közösségben már be van állítva a számlázás, a számla megnyitásakor jelenik meg az a terület, amelyen megadhatod a megrendelésszámot.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Workplace for Good
A Facebook a TechSoup segítségével ellenőrzi, hogy a Workplace for Good programba jelentkező szervezetek érvényes nonprofit státusszal rendelkező civil szervezetek-e.
A jelentkező szervezeteket regisztrálni kell egy helyi TechSoup partnernél, és egyébként is jogosultnak kell lenniük a Workplace for Good programban való részvételre a Workplace Advanced ingyenes eléréséhez. Fontos tudni, hogy bizonyos típusú szervezetek ki vannak zárva a Workplace for Good programból az itt leírtak szerint.
Regisztráció a Workplace for Good programba:
 1. Szerezz be egy ellenőrző kódot a TechSoup oldalán. A TechSoup ellenőrző kód olyan egyedi kód, amelyet a TechSoup által leellenőrzött nonprofit szervezetek kaphatnak meg. Maga az ellenőrző kód egy betűkből és számokból álló karakterlánc, amely általában a szervezet nevének valamely részével végződik. Íme egy példa: 123a4567@MyOrgName.
 2. Keresd fel a Workplace for Good lapját a Workplace adminisztrációs felületének fizetési lapján, és add meg a TechSouptól kapott ellenőrző kódodat.
 3. Ha jogosult vagy részt venni a Workplace for Good programban, üzenetet fogsz kapni a státuszod sikeres ellenőrzéséről.
További információért vagy a programba való jelentkezéshez a Workplace for Good lapját keresd fel.
A Facebook saját belátása szerint határozza meg, hogy egy adott szervezet jogosult-e a Workplace For Good használatára, és fenntartja a jogot arra, hogy bármikor, bármilyen okból helyt adjon bármely szervezet jelentkezésének vagy részvételének, illetve hogy megtagadja ezeket. A Facebook bármikor, külön értesítés nélkül kiegészítheti vagy módosíthatja a Workplace For Good jogosultsági irányelveit. Amennyiben a Facebook szabálymódosítása vagy a szervezet státuszának változása miatt az adott szervezet már nem felel meg a Workplace for Good jogosultsági feltételeinek, a Facebook legalább három hónappal előre értesíti az érintett szervezetet. Miután ez eltelt, a Workplace szervezet általi elérésére és használatára a normál díjak lesznek érvényesek.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A Workplace for Good ingyenes hozzáférést nyújt az arra jogosult civil szervezeteknek a Workplace Advanced szolgáltatáshoz. További információért keresd fel a Workplace for Good webhelyét.

Ki jogosult a használatára?
Kérésre, ellenőrzés alapján és írásbeli hozzájárulást követően a Facebook ingyenes hozzáférést kínálhat a Workplace Advanced kiadásához olyan civil szervezetek számára, amelyek érvényes nonprofit státusszal rendelkeznek, és ezt partnerünk, a TechSoup vagy valamelyik helyi partnere is igazolni tudja.
A következő szervezetek ugyanakkor nem jogosultak a Workplace For Good használatára függetlenül a nonprofit státusztól:
 • kórházak, egészségbiztosítással vagy csoportos egészségügyi csomagokkal kapcsolatos szervezetek, ápolóotthonok, valamint egyéb egészségügyi szervezetek;
 • iskolák, egyetemek és egyéb tudományos intézmények, a tankerületeket is beleértve;
 • iskolával kapcsolatos szervezetek, például tanuló-, oktatói, szülői vagy öregdiák-csoportok;
 • kormányzati szervek, hivatalok vagy szervezetek;
 • törvényhozó és politikai tevékenységet folytató szervezetek (az érdekképviseletet is beleértve);
 • egyházak és más vallási szervezetek;
 • hivatásos sportcsapatok;
 • hitelszövetkezetek és más önsegélyező szervezetek.
A Workplace for Good programra jogosult szervezetek csak a közvetlen nekik dolgozó alkalmazottaknak, alvállalkozóknak és önkénteseknek hozhatnak létre felhasználói fiókokat. Amennyiben egy jogosult szervezet bárki másnak felhasználói fiókot hoz létre, a Facebook fenntartja a jogot arra, hogy a szervezetnek felszámítsa az érintett felhasználói fiókok normál díját.
A Facebook saját belátása szerint határozza meg, hogy egy adott szervezet jogosult-e a Workplace For Good használatára, és fenntartja a jogot arra, hogy bármikor, bármilyen okból helyt adjon bármely szervezet jelentkezésének vagy részvételének, illetve hogy megtagadja ezeket. A Facebook bármikor, külön értesítés nélkül kiegészítheti vagy módosíthatja a Workplace For Good jogosultsági irányelveit. Amennyiben a Facebook szabálymódosítása vagy a szervezet státuszának változása miatt az adott szervezet már nem felel meg a Workplace For Good jogosultsági feltételeinek, a Facebook legalább három hónappal előre értesíti az érintett szervezetet. Miután ez eltelt, a Workplace szervezet általi elérésére és használatára a normál díjak lesznek érvényesek.
Hasznosnak találtad ezt az információt?