Számlázás

A Workplace költsége a számlázható felhasználók számától függ a Workplace-közösségedben. Tudnivalók a számlázható felhasználó jelentéséről, az első számlád kiegyenlítéséről és a fizetés védelméről.

Számlázható felhasználók
A számlázható felhasználó olyan személy, aki meghívást kapott a Workplace szolgáltatásodba. Egy felhasználó csak akkor válik számlázhatóvá, ha az állapota létrehozottról (vagy meghívásra váróról) meghívottra változik. Korlátlan számú felhasználót hozhatsz létre a Workplace-ben díj felszámítása nélkül.
Megjegyzés: Azok a meghívott fiókok, amelyek egy naptári hónap során kilépnek, az adott hónapban nem számítanak számlázhatónak.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A Workplace szolgáltatásban azoknak az embereknek a száma alapján fizetsz, akik meghívást kaptak a Workplace-fiókjuk igénylésére (beleértve azokat is, akik igényelték a fiókjukat).
A Workplace szolgáltatásban korlátlan számú felhasználót hozhatsz létre. Egy felhasználó akkor válik számlázhatóvá, ha meghívást kap, hogy regisztráljon a Workplace-fiókjára.
További tudnivalók a létrehozott és a meghívott felhasználók közötti különbségekről.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A nem irodai munkatársak azok az emberek, akik elsődlegesen közvetlenül az ügyfelekkel vagy a nagy nyilvánossággal dolgoznak szolgáltatások, támogatás vagy termékértékesítés keretében. Közéjük tartoznak azok a munkatársak is, akik közvetlenül részt vesznek a termékek gyártásában és terjesztésében.
Hogy eldönthesd, egy munkatárs jogosult-e a „Nem irodai munkatársak” csomagra, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:
Van a munkatársnak olyan e-mail-címe, amelyet nem másokkal közösen használ?
 • Ha valakinek nincs saját e-mail-címe, jogosult a „Nem irodai munkatársak” csomagra. Ha a munkatársnak van saját e-mail-címe, csak akkor minősülhet nem irodai munkatársnak, ha az alábbiak igazak rá.
Az alkalmazottnak nincs saját munkaállomása (vagy nem használ kizárólag hozzá tartozó készüléket) legalább az idő 50%-ában?
 • Ha így van, a munkatárs jogosult a „Nem irodai munkatársak” csomagra.
A munkatárs órabérben dolgozik?
 • Ha így van, a munkatárs jogosult a „Nem irodai munkatársak” csomagra.
Egyéb feltételek
Végül a munkatársra valamelyik alábbi szerepkörleírásnak is igaznak kell lennie:
 • Ügyféllel kapcsolatban lévő munkatárs (értékesítési részleg, recepciós, külső munkatárs stb.) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
 • Háttérmunkatárs (raktáros, futár stb.) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
 • Közüzemi vagy közszolgáltató munkatárs (rendőr, hulladékgazdálkodási munkatárs, villanyszerelő, vízügyi munkatárs) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
 • Orvosi ellátást végző személyzet (ápoló, orvos, létesítmények) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk kizárólag olyan Workplace rendszer-adminisztrátoroknak szól, akik nem viszonteladón keresztül fizetnek a Workplace szolgáltatásért.
A számlázható havi aktív felhasználók listájának exportálásához számítógépen kell bejelentkezned a Workplace szolgáltatásba.
 1. Kattints a ikonra a Workplace bal oldali paneljén
 2. Kattints a Fizetések pontra. Előfordulhat, hogy meg kell adnod a jelszavadat.
 3. Megjelenik az adott időpontig teljesített összes Workplace-fizetés listája. Kattints a megtekinteni kívánt időszakhoz tartozó tranzakcióazonosítóra.
 4. Kattints A kiszámlázott felhasználók exportálása pontra.
E-mailt kapsz a felhasználói adatokat tartalmazó letölthető fájllal.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Nem, nem kell fizetned. Ha olyasvalakit hívsz meg egy többvállalatos csoportba, akinek a vállalata jelenleg nem használja a Workplace szolgáltatást, 30 napos ingyenes próbaidőszakkal fogjuk beállítani az illetőt a Workplace szolgáltatásra.
Akkor sem kell fizetned, ha az általad többvállalatos csoportba meghívott személy a Workplace szolgáltatást már használó vállalatnál dolgozik.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Díjfizetések és számlák
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
A Workplace-ügyfelek 30 napos próbaidőszak keretében ingyenesen használhatják a szolgáltatást. Ha az ingyenes próbaidőszak véget ért, a számlázási ciklus a következő naptári hónap első napján kezdődik. Az adott hónap végén kiállítjuk a számlát a példányodra érvényes árképzési csomag alapján. Az ingyenes próbaidőszak vége és a következő hónap első napja közötti időszak után nem számítunk fel díjat.
Ha például az ingyenes próbaidőszak október 18-án ér véget, akkor az október 19. és október 31. közötti időszakért nem kell fizetni. A számlázási ciklus november 1-én kezdődik.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik. A Workplace-számlakivonataid megtekintéséhez számítógépen kell megnyitnod az adminisztrációs felületet.
A számlakivonatod megtekintéséhez kattints a Workplace-profilod bal felső sarkában az Adminisztrációs felület pontra, majd válaszd a Fizetések lehetőséget.
Fontos tudni, hogy a számlázás pénzneme a dollár (USD). Az árak nem tartalmazzák a vonatkozó adókat. Az árképzéssel kapcsolatos legfrissebb információk a facebook.com/workplace/pricing webhelyen érhetők el.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik. A hitelkártyás számlázás az adminisztrációs felületen állítható be számítógépen.
A fizetési mód beállításához kattints a Workplace bal felső sarkában az Adminisztrációs felület elemre, majd válaszd a Fizetések lehetőséget, és add meg a fizetési adataidat.
Fizetési mód
Az Amex (Brazília kivételével), Visa, Discover és Mastercard típusú hitelkártyákat támogatjuk. Egyes országokban támogatjuk a PayPal szolgáltatást is.
Fontos tudni, hogy a számlázás pénzneme az USA-dollár (USD). Az árak nem tartalmazzák a vonatkozó adókat. Az árképzéssel kapcsolatos legfrissebb információk a facebook.com/workplace/pricing címen érhetők el.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
Azok a vállalatok jogosultak számlás elszámolásra a hitelkártyás fizetés helyett, akiknél a havi terhelések összege meghaladja az 5000 dollárt. A fiókhoz kapcsolódó számlázási ügyekben a Workplace-ügyfélmenedzser nyújthat segítséget.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A Workplace szolgáltatásodhoz kapcsolódó hitelkártya módosításához kattints az adminisztrációs felületre a Workplace bal felső navigációs területén, majd válaszd ki a Fizetések pontot.
Ha havonta 5000 dollárnál többet fizetsz, lehetőséged van számla alapján és banki átutalással is fizetni. A számlaalapú fizetési lehetőség használatának megkezdéséhez fordulj a támogatáshoz.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Minden rendszeradminisztrátor kap havi értesítést, de ehhez nem csatolunk számlát. A számlát úgy tudják letölteni, ha az adminisztrációs felületen a Fizetések lehetőségre kattintanak. A kimutatás tartalmazza a közösségedben jelen lévő, számla keretébe tartozó felhasználók számát, a személyenként fizetendő díjat, valamint a díjfizetéshez használt fizetési módot.
Számlakimutatásra itt találsz egy mintát:
A teljes számlázási előzményeid megtekintéséhez, valamint a korábbi számlák letöltéséhez keresd fel az adminisztrációs felület „Fizetések” területét.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Így tudod megváltoztatni, hova kéred a Workplace-számládat:
 1. Nyisd meg az adminisztrációs felületet a Workplace navigációs sávjából.
 2. Kattints a Fizetések pontra.
 3. Kattints A vállalkozás részletes adatai lehetőségre.
 4. Kattints a Módosítás pontra.
Ezután módosíthatod az adatokat. Amikor elkészültél, kattints a Mentés gombra.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Így tudsz megadni megrendelésszámot a számláidhoz:
 1. A Workplace bal felső részén kattints az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Fizetések, majd A vállalkozás részletes adatai elemre.
 3. A megfelelő mezőben add meg a megrendelésszám részleteit.
Megjegyzés: Ha a közösségben már be van állítva a számlázás, a számla megnyitásakor jelenik meg az a terület, amelyen megadhatod a megrendelésszámot.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ha nem fizetted ki az egyik számládat, előfordulhat, hogy letiltjuk számodra a Workplace elérését.
Hitelkártyás számlázás
Letilthatjuk a Workplace szolgáltatásod elérését, ha nincs megadva érvényes hitelkártya a Fizetések lapon.
Ha a Workplace szolgáltatásodat sikertelen hitelkártyás fizetés miatt tiltottuk le, megjelenik egy képernyő, amelyen letöltheted a legutóbbi számlát, valamint módosíthatod a fizetési adatokat.
A felhasználóid számára jelezzük, hogy a probléma megoldásáig nem férnek hozzá a Workplace szolgáltatáshoz. Workplace-adataikat viszont addig is le tudják tölteni, amíg ki vannak zárva a fiókjukból.
Számlaalapú számlázás
Letilthatjuk a Workplace szolgáltatásod elérését, ha nem fizetted ki a legutóbbi számlát. A számlákat az adminisztrációs felület Fizetések lapján tudod megnézni.
Ha a Workplace szolgáltatásodat kifizetetlen számla miatt tiltottuk le, a rendszer-adminisztrátorok számára megjelenik egy képernyő, amelyen letölthetik a legutóbbi számlát. A számla kifizetése után az ar@fb.com címre elküldhetik a fizetés bizonylatát, így gyorsabban juthattok vissza a Workplace szolgáltatásba.
A felhasználóid számára jelezzük, hogy a probléma megoldásáig nem férnek hozzá a Workplace szolgáltatáshoz. Workplace-adataikat viszont addig is le tudják tölteni, amíg ki vannak zárva a fiókjukból.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Hibaelhárítás
Ha a hitelkártyás fizetésed sikertelen volt, ellenőrizhetsz néhány dolgot. A fizetés sikertelenségét leggyakrabban hitelkeretet kimerítő vagy lejárt kártya okozza.
Ha a Workplace-ben nem sikerül a fizetés, e-mailt küldünk a Workplace szolgáltatásod rendszer-adminisztrátorainak, ezután 14 napod van új kártyát beállítani. Miután beállítottál egy új kártyát, automatikusan megpróbáljuk végrehajtani a fizetést. Ha nem sikerül 14 nap alatt végrehajtani a fizetést, elveszíted a hozzáférést a Workplace szolgáltatáshoz. A Workplace-adatokat 90 napig megőrizzük, de ezután töröljük, kivéve, ha kiegyenlíted a tartozásodat.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ha szerinted a számlád helytelen, a támogatáshoz kell fordulnod.
Így tudod felvenni a kapcsolatot a támogatással a Workplace-ben:
 1. Nyisd meg az adminisztrációs felületet a Workplace navigációs sávjából.
 2. Kattints a Kapcsolatfelvétel a támogatással lehetőségre.
  1. Innen is elérheted a „Kapcsolatfelvétel a támogatással” területet.
 3. Kattints a Kérdés feltétele lehetőségre, ha üzenetet szeretnél küldeni a Workplace-támogatásnak.
 4. Emellett a Chatelés velünk lehetőségre is kattinthatsz, ha azonnali üzenetváltásban szeretnél segítséget kérni. A chates támogatás bevezetése folyamatban van, és még nem érhető el minden ügyfél számára.
Ezt a képernyőt úgy is elérheted, hogy a Workplace navigációs sávjában a ikonra kattintasz, majd kiválasztod a „Kapcsolatfelvétel a Workplace-támogatással” lehetőséget.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A kiszámított számlaösszeg általában alacsonyabb annál, ami az Adminisztrációs felület Jelentések területén látható. A számlázható felhasználó az a személy, aki meghívást kapott a Workplace-fiókja igénylésére (beleértve azokat is, akik már igényelték a fiókjukat).
Hasznosnak találtad ezt az információt?