Számlázás

A Workplace költsége a számlázható felhasználók számától függ a Workplace-közösségedben. Tudnivalók a számlázható felhasználó jelentéséről, az első számlád kiegyenlítéséről és a fizetés védelméről.

Számlázható felhasználók
A számlázható felhasználó olyan személy, aki meghívást kapott a Workplace szolgáltatásodba. Egy felhasználó csak akkor válik számlázhatóvá, ha az állapota létrehozottról (vagy meghívásra váróról) meghívottra változik. Korlátlan számú felhasználót hozhatsz létre a Workplace-ben díj felszámítása nélkül.
Megjegyzés: Azok a meghívott fiókok, amelyek egy naptári hónap során kilépnek, az adott hónapban nem számítanak számlázhatónak.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A Workplace Advanced és Enterprise szolgáltatásban azoknak az embereknek a száma alapján fizetsz, akik meghívást kaptak a Workplace-fiókjuk igénylésére (beleértve azokat is, akik igényelték a fiókjukat).
Korlátlan számú felhasználót hozhatsz létre a Workplace-ben. Egy felhasználó akkor válik számlázhatóvá, ha meghívást kap, hogy regisztráljon a Workplace-fiókjába.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A nem irodai munkatársak azok az emberek, akik elsődlegesen közvetlenül az ügyfelekkel vagy a nagy nyilvánossággal dolgoznak szolgáltatások, támogatás vagy termékértékesítés keretében. Közéjük tartoznak azok a munkatársak is, akik közvetlenül részt vesznek a termékek gyártásában és terjesztésében.
Hogy eldönthesd, egy munkatárs jogosult-e a „Nem irodai munkatársak” csomagra, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:
Van a munkatársnak olyan e-mail-címe, amelyet nem másokkal közösen használ?
 • Ha valakinek nincs saját e-mail-címe, jogosult a „Nem irodai munkatársak” csomagra. Ha a munkatársnak van saját e-mail-címe, csak akkor minősülhet nem irodai munkatársnak, ha az alábbiak igazak rá.
Az alkalmazottnak nincs saját munkaállomása (vagy nem használ kizárólag hozzá tartozó készüléket) legalább az idő 50%-ában?
 • Ha így van, a munkatárs jogosult a „Nem irodai munkatársak” csomagra.
A munkatárs órabérben dolgozik?
 • Ha így van, a munkatárs jogosult a „Nem irodai munkatársak” csomagra.
Egyéb feltételek
Végül a munkatársra valamelyik alábbi szerepkörleírásnak is igaznak kell lennie:
 • Ügyféllel kapcsolatban lévő munkatárs (értékesítési részleg, recepciós, külső munkatárs stb.) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
 • Háttérmunkatárs (raktáros, futár stb.) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
 • Közüzemi vagy közszolgáltató munkatárs (rendőr, hulladékgazdálkodási munkatárs, villanyszerelő, vízügyi munkatárs) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
 • Orvosi ellátást végző személyzet (ápoló, orvos, létesítmények) bármilyen szinten, ideértve a vezetői szintet is.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace rendszer-adminisztrátoraira vonatkozik.
A számlázható havi aktív felhasználók listájának exportálásához számítógépen kell bejelentkezned a Workplace szolgáltatásba.
 1. Kattints a ikonra a Workplace bal oldali paneljén
 2. Kattints a Számlázási adatok pontra. Előfordulhat, hogy meg kell adnod a jelszavadat.
 3. Válaszd ki a számlázási időszakot, majd kattints mellette az Exportálás gombra.
E-mailt kapsz a felhasználói adatokat tartalmazó letölthető fájllal.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Nem, nem kell fizetned. Ha olyasvalakit hívsz meg egy többvállalatos csoportba, akinek a vállalata jelenleg nem használja a Workplace-t, 30 napos ingyenes próbaidőszakkal fogjuk beállítani az illetőt a Workplace Advanced szolgáltatásra.
Akkor sem kell fizetned, ha az általad többvállalatos csoportba meghívott személy a Workplace Advanced szolgáltatást már használó vállalatnál dolgozik.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Díjfizetések és számlák
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
A Workplace-ügyfelek 30 napos próbaidőszak keretében ingyenesen használhatják a szolgáltatást. Ha az ingyenes próbaidőszak véget ért, a számlázási ciklus a következő naptári hónap első napján kezdődik. A hónap végén a fizetendő összeget az adott havi aktív felhasználók száma alapján állapítjuk meg. Az ingyenes próbaidőszak vége és a következő hónap első napja közötti időszak után nem számítunk fel díjat.
Ha például az ingyenes próbaidőszak október 18-án ér véget, akkor az október 19. és október 31. közötti időszakért nem kell fizetni. A számlázási ciklus november 1-én kezdődik.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik. A Workplace Premium-számlakivonataid megtekintéséhez számítógépen kell megnyitnod az adminisztrációs felületedet.
A számlakivonatod megtekintéséhez kattints a Workplace-profilod bal felső sarkában az Adminisztrációs felület pontra, majd válaszd a Fizetések lehetőséget.
Fontos tudni, hogy a számlázás pénzneme az USA-dollár (USD). Az árak nem tartalmazzák a vonatkozó adókat. Az árképzéssel kapcsolatos legfrissebb információk a facebook.com/workplace/pricing címen érhetők el.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik. A hitelkártyás számlázás az adminisztrációs felületen állítható be számítógépen.
A hitelkártyás számlázás beállításához kattints a Workplace-profilod bal felső sarkában az Adminisztrációs felület elemre, majd válaszd a Fizetések lehetőséget, és add meg a fizetési adataidat.
Fizetési mód
Az Amex (Brazília kivételével), Visa, Discover és Mastercard típusú hitelkártyákat támogatjuk.
Fontos tudni, hogy a számlázás pénzneme az USA-dollár (USD). Az árak nem tartalmazzák a vonatkozó adókat. Az árképzéssel kapcsolatos legfrissebb információk a facebook.com/workplace/pricing címen érhetők el.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
Azok a vállalatok jogosultak számlás elszámolásra a hitelkártyás fizetés helyett, akiknél a havi terhelések összege meghaladja az 5000 dollárt. A fiókhoz kapcsolódó számlázási ügyekben a Workplace-ügyfélmenedzser nyújthat segítséget.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A kiszámított számlaösszeg általában alacsonyabb annál, mint ami az Adminisztrációs felületJelentések területén látható. A számlázható felhasználó olyasvalaki, aki meghívást kapott a Workplace-fiókja igénylésére (beleértve azokat is, akik már igényelték a fiókjukat).
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Így tudsz megadni megrendelésszámot a számláidhoz:
 1. A Workplace bal felső részén kattints az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Fizetések, majd A vállalkozás részletes adatai elemre.
 3. A megfelelő mezőben add meg a megrendelésszám részleteit.
Megjegyzés: Ha a közösségben már be van állítva a számlázás, a számla megnyitásakor jelenik meg az a terület, amelyen megadhatod a megrendelésszámot.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Workplace for Good
A Facebook a TechSoup segítségével ellenőrzi, hogy a Workplace for Good programba jelentkező szervezetek érvényes nonprofit státusszal rendelkező civil szervezetek-e.
A jelentkező szervezeteket regisztrálni kell egy helyi TechSoup partnernél, és egyébként is jogosultnak kell lenniük a Workplace for Good programban való részvételre a Workplace Advanced ingyenes eléréséhez. Fontos tudni, hogy bizonyos típusú szervezetek ki vannak zárva a Workplace for Good programból az itt leírtak szerint.
Regisztráció a Workplace for Good programba:
 1. Szerezz be egy ellenőrző kódot a TechSoup oldalán. A TechSoup ellenőrző kód olyan egyedi kód, amelyet a TechSoup által leellenőrzött nonprofit szervezetek kaphatnak meg. Maga az ellenőrző kód egy betűkből és számokból álló karakterlánc, amely általában a szervezet nevének valamely részével végződik. Íme egy példa: 123a4567@MyOrgName.
 2. Látogass el a „Workplace for Good” területre a Fizetések oldalon a Workplace Adminisztrációs felületén, majd kattints a TechSoup-kód megadása gombra.
 3. Ha jogosult vagy részt venni a Workplace for Good programban, üzenetet fogsz kapni a státuszod sikeres ellenőrzéséről.
További információért vagy a programba való jelentkezéshez a Workplace for Good lapját keresd fel.
A Facebook saját belátása szerint határozza meg, hogy egy adott szervezet jogosult-e a Workplace For Good használatára, és fenntartja a jogot arra, hogy bármikor, bármilyen okból helyt adjon bármely szervezet jelentkezésének vagy részvételének, illetve hogy megtagadja ezeket. A Facebook bármikor, külön értesítés nélkül kiegészítheti vagy módosíthatja a Workplace For Good jogosultsági irányelveit. Amennyiben a Facebook szabálymódosítása vagy a szervezet státuszának változása miatt az adott szervezet már nem felel meg a Workplace for Good jogosultsági feltételeinek, a Facebook legalább három hónappal előre értesíti az érintett szervezetet. Miután ez eltelt, a Workplace szervezet általi elérésére és használatára a normál díjak lesznek érvényesek.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A Workplace for Good ingyenes hozzáférést nyújt az arra jogosult civil szervezeteknek a Workplace Advanced szolgáltatáshoz. További információért keresd fel a Workplace for Good webhelyét.

Ki jogosult a használatára?
Kérésre, ellenőrzés alapján és írásbeli hozzájárulást követően a Facebook ingyenes hozzáférést kínálhat a Workplace Advanced kiadásához olyan civil szervezetek számára, amelyek érvényes nonprofit státusszal rendelkeznek, és ezt partnerünk, a TechSoup vagy valamelyik helyi partnere is igazolni tudja.
A Facebook saját belátása szerint határozza meg, hogy egy adott szervezet jogosult-e a Workplace For Good használatára, és fenntartja a jogot arra, hogy bármikor, bármilyen okból helyt adjon bármely szervezet jelentkezésének vagy részvételének, illetve hogy megtagadja ezeket. A Facebook bármikor, külön értesítés nélkül kiegészítheti vagy módosíthatja a Workplace For Good jogosultsági irányelveit.
Amennyiben a Facebook szabálymódosítása vagy a szervezet státuszának változása miatt az adott szervezet már nem felel meg a Workplace for Good jogosultsági feltételeinek, a Facebook legalább három hónappal előre értesíti az érintett szervezetet. Miután ez eltelt, a Workplace szervezet általi elérésére és használatára a normál díjak lesznek érvényesek.
A használatra nem jogosult szervezetek
A következő szervezetek ugyanakkor nem jogosultak a Workplace For Good használatára függetlenül a nonprofit státusztól:
 • egészségbiztosítással vagy csoportos egészségügyi szolgáltatáscsomaggal foglalkozó szervezetek;
 • iskolák, egyetemek és más tudományos intézmények, például tankerületek és sportegyesületek, valamint oktatási szolgáltatást végző szervezetek;
 • kormányzati szervek, hivatalok vagy szervezetek;
 • törvényhozó és politikai tevékenységet folytató szervezetek (az érdekképviseletet is beleértve);
 • egyházak és más vallási szervezetek;
 • hivatásos sportbajnokságok;
 • hitelszövetkezetek és más önsegélyező szervezetek;
Fiók létrehozása
A Workplace for Good programra jogosult szervezetek csak a közvetlen nekik dolgozó alkalmazottaknak, alvállalkozóknak és önkénteseknek hozhatnak létre felhasználói fiókokat. Amennyiben egy jogosult szervezet bárki másnak felhasználói fiókot hoz létre, a Facebook fenntartja a jogot arra, hogy a szervezetnek felszámítsa az érintett felhasználói fiókok normál díját.
Hasznosnak találtad ezt az információt?