Tartomány-ellenőrzés

Az e-mail-tartományod ellenőrzése garantálja, hogy a megfelelő személy lesz a közösséged kezdeti rendszeradminisztrátora. Abban is segíthet nekünk, hogy felismerjük a szervezetedhez tartozó embereket, amikor regisztrálják magukat Workplace-fiók létrehozásához. Az Ügyfél-információs központban bővebben olvashatsz erről.

Tartománykezelés
A levelezési tartományodat azért ellenőrizzük, hogy meggyőződjünk arról, hogy a megfelelő ember kap rendszeradminisztrátori hozzáférést. A rendszeradminisztrátorok jogosultak a közösség felügyeletére és kezelésére.
Ha nem sikerül ellenőriztetned a levelezési tartományodat, kérj meg valakit az informatikai osztályról, aki valószínűleg el tudja végezni a tartomány ellenőriztetését.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Az adminisztrációs felületen tudsz levelezési tartományokat beállítani és ellenőriztetni.
Így tudsz beállítani levelezési tartományt:
 1. Kattints az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Beállítások pontra.
 3. Válaszd ki a Levelezési tartományok lapot.
 4. A Tartomány engedélyezési listára vétele vagy megerősítése területen add meg a tartomány nevét, és válaszd a Tartomány megadása pontot.
Megjegyzés: Ha megjelenik egy hibaüzenet, mely szerint a tartomány már foglalt, az azt jelentheti, hogy a javasolt tartományt már egy másik vállalat használja, vagy hogy nyilvános tartományt próbálsz megadni. Ha úgy gondolod, hogy hiba történt, és igazolni tudod, hogy a tartomány a te vállalkozásodé, kérjük, segítségért fordulj a támogatási csapatunkhoz.
Levelezési tartomány megerősítéséhez három módszer közül választhatsz, amelyek akkor jelennek meg, ha az „Ellenőrzés” gombra kattintasz a levelezési tartományod neve mellett.
E-mailes megerősítés:
 1. Kattints az E-mail küldése gombra.
 2. Válaszd ki azt az e-mail-címet, amelyre a megerősítő e-mailt meg szeretnéd kapni.
 3. Válaszd ki azt az adminisztrátori e-mail-címet, ahova az ellenőrző kódot küldjük, például: admin@, administrator@, postmaster@, webmaster@, hostmaster@.
 4. Kövesd az e-mailben található útmutatást.
HTML-fájl feltöltése:
 1. Válaszd a HTML-fájl feltöltése pontot.
 2. Válaszd a HTML-fájl feltöltése pontot, amellyel egy HTML-fájlt tölthetsz fel a webhelyedre. Ehhez adminisztrátori hozzáféréssel kell rendelkezned a webhelyed gyökérmappájához. Ezzel a módszerrel a tartományod ellenőrzése azonnal megtörténik.
TXT típusú DNS-rekord megadása:
 1. Kattints a DNS-rekord frissítése pontra.
 2. Ehhez be kell tudnod jelentkezni a tartománynév-szolgáltatódra. Ez a módszer akár 72 órát is igénybe vehet.
Fontos tudni, hogy a különböző szolgáltatásokban a konkrét lépések eltérőek lehetnek. Ha további segítségre van szükséged, fordulj a tartomány üzemeltetőjének támogatási csapatához, vagy olvasd el a kapcsolódó dokumentációt.
Megjegyzés: Ha a bármelyik módszer használata során problémába ütközöl, további segítségért fordulj támogatási csapatunkhoz. Ha nincs hozzáférésed a webhelyedhez vagy a DNS-állomásodhoz, fordulj a vállalat IT-részlegéhez.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ha TXT típusú DNS-rekorddal szeretnéd ellenőriztetni a tartományodat a Workplace-ben, hajtsd végre ezeket a lépéseket. Ezután követned kell a regisztrációs szolgáltatótól kapott útmutatást. A regisztrációs szolgáltató jellemzően saját útmutatást biztosít a tartomány TXT típusú DNS-rekorddal való regisztrálásához. Ha nem találod ezt az útmutatást, érdemes lehet felkeresned a regisztrációs szolgáltató ügyfélszolgálatát vagy súgóközpontját.
Az alábbiakban látható néhány széles körben használt tartomány, valamint a hivatkozások a megfelelő támogatási központokra, illetve az útmutatásra a TXT típusú DNS-rekorddal történő ellenőriztetéshez az adott regisztrációs szolgáltatónál. Vedd figyelembe, hogy a Workplace nem áll partneri viszonyban ezekkel a webhelyekkel, ezért mi közvetlenül nem tudunk útmutatást nyújtani számodra.
Útmutató a TXT típusú DNS-rekordokhoz Súgóközpont vagy kapcsolatfelvételi oldal
NameCheapÚtmutatóTámogatás
BluehostÚtmutatóKapcsolat
HostgatorÚtmutatóTámogatás
GoDaddyÚtmutatóKapcsolat
HoverÚtmutatóKapcsolat
GandiÚtmutatóKapcsolat
DreamHostÚtmutatóTámogatás
Name.comÚtmutatóTudásbázis
1 and 1ÚtmutatóKapcsolat
Network SolutionsÚtmutatóKapcsolat
101domainÚtmutatóTámogatás
EnCircaÚtmutatóKapcsolat
Register.comNem találhatóTámogatás
dynadotÚtmutatóGYIK anyagok
iPageÚtmutatóTámogatás
internetbsNem találhatóKapcsolat
eNomÚtmutatóSúgóközpont
webairNem találhatóKapcsolat
hosting24Nem találhatóKapcsolat
EuroDNSÚtmutatóTámogatás
NominetNem találhatóKapcsolat
123-RegÚtmutatóTámogatás
Google DomainsÚtmutatóTámogatás
InMotionHostÚtmutatóTámogatás
LogicBoxesÚtmutatóKapcsolat
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced adminisztrátoraira vonatkozik. A tartományod ellenőrzése csak akkor lehetséges, ha a számítógépedről be vagy jelentkezve a Workplace rendszerébe.
A tartományod ellenőrzése HTML-fájl segítségével:
 1. Kattints a Workplace bal oldalán az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Beállítások > Ellenőrzött levelezési tartományok pontra.
 3. Az Új tartomány hozzáadása területen add meg a tartományodat.
 4. Kattints a Tartomány hozzáadása elemre.
 5. Kattints a HTML-fájl feltöltése elemre, és töltsd le a HTML-fájlt. Ezután a HTML-fájlt fel kell töltened a webhelyed gyökérkönyvtárába.
 6. Kattints a webhelyed Ellenőrzés gombjára a feltöltést követően.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Vállalatod tartományregisztrációs szolgáltatójának megkereséséhez hajtsd végre a következő lépéseket a számítógépeden:
 1. A következő WHOIS keresési szolgáltatások közül valamelyikkel keresd meg a tartományodat:
 2. Ha megtaláltad a tartományodat, meg kell keresned az adott tartományhoz tartozó regisztrációs szolgáltatót. Ehhez Windows rendszerű számítógépen nyomd le a Ctrl+F, illetve Apple számítógépen a Command+F billentyűkombinációt. Keress rá a „Registrar” (Regisztrációs szolgáltató) kifejezésre a WHOIS szolgáltatásban.
 3. A tartomány márkaneve elvileg a „Registrar” kifejezés közelében fog megjelenni, kivéve, ha privátként lett megjelölve. A jelen súgócikk céljából feltételezzük, hogy megtaláltad a regisztrációs szolgáltatót, melynek neve „Network Solutions”.
 4. Most, hogy megtaláltad a regisztrációs szolgáltatót, meg kell találnod az útmutatóját a TXT-rekord módosításához. Ehhez egy Google-keresést javaslunk a „Network Solutions txt rekord” kifejezéssel.
Fontos tudni, hogy az útmutató a Workplace-től teljesen független. Ha kétségeid vannak az útmutatót illetően, javasoljuk, hogy keresd fel a regisztrációs szolgáltató súgóközpontját vagy segélyvonalát.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A vállalatod által regisztrált levelezési tartományok megtekintéséhez számítógépről kell bejelentkezned a Workplace szolgáltatásba.
Így tudod megtekinteni, milyen levelezési tartományokat regisztrált a vállalatod:
 1. Kattints a (adminisztrációs felület) ikonra a Workplace bal oldali paneljén.
 2. Kattints a  Beállítások, majd a Levelezési tartományok pontra.
Megjegyzés: A levelezési tartomány regisztrálásával biztosítható, hogy más közösség ne hozhasson létre olyan fiókot, amely az adott levelezési tartományt használja.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Az adminisztrátorok bekapcsolhatják az önmeghívási beállítást. Ezzel lehetővé teheted, hogy a kiválasztott levelezési tartományokból bárki csatlakozzon a Workplace szolgáltatásodhoz anélkül, hogy meghívást kapna.
Így tudod bekapcsolni az önmeghívást:
 1. Az Adminisztrációs felületen kattints a Beállítások pontra.
 2. Kattints a ikonra a Ki csatlakozhat a Workplace szolgáltatásotokhoz? pont mellett.
 3. Válaszd ki a Bárki az engedélyezett vagy hitelesített tartományokból lehetőséget, majd kattints a Mentés gombra.
 4. Visszatérve a beállítási oldalra kattints a ikonra a Hozzáférési kérések pont mellett.
 5. Válaszd ki Az ebből a tartományból érkező hozzáférési kérések automatikus jóváhagyása lehetőséget, majd kattints a Mentés gombra.
Így a kiválasztott, akár ellenőrzött, akár engedélyezési listára felvett levelezési tartományból érkezők automatikusan tudnak csatlakozni a Workplace szolgáltatásodhoz anélkül, hogy az adminisztrátoroknak jóvá kellene hagynia a kérést.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Tartományok engedélyezési listára helyezése
Az engedélyezési listára helyezést követően az ellenőrzött tartománnyal nem rendelkező Workplace-adminisztrátorok is jogosultak egyes olyan műveletekre a Workplace-ben, amelyek korábban csak az ellenőrzött tartományok esetében voltak elérhetők. Ugyanakkor ez továbbra sem teszi elérhetővé a tartomány ellenőrzését követően rendelkezésre álló technikai és adminisztrátori funkciók mindegyikét, például az SSO-bejelentkezést.
Ha nem tudod vagy nem kívánod ellenőrizni a tartományodat, az engedélyezési listára való helyezéssel elérhetővé válhatnak bizonyos létrehozási műveletek a Workplace-ben. A felhasználók az engedélyezési listára vételt követően is létrehozhatnak új Workplace-példányokat az adott e-mail-tartományban.
Így tudod felvenni az engedélyezési listára a tartományodat:
 1. Kattints az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Beállítások pontra.
 3. Válaszd ki a Levelezési tartományok lapot.
 4. A Tartomány engedélyezési listára vétele vagy megerősítése területen add meg a tartomány nevét, és válaszd a Tartomány megadása pontot.
 5. A megjelenő következő lapon válaszd a Több tartomány felvétele az engedélyezési listára pontot, és kövesd az útmutatást.
Ha a tartományod engedélyezési listára vételét választod, továbbra is bármikor elvégezheted az ellenőrzését.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Az adminisztrátorok választhatnak, hogy ellenőrzik a tartományt, felveszik az engedélyezési listára, vagy nem csinálnak vele semmit. Ha nem tudod ellenőrizni a tartományodat, lehetőséged van felvenni az engedélyezési listára. Ha a tartományodat felveszed az engedélyezési listára, az azonos e-mail-tartományt használó emberek létrehozhatnak külön Workplace-fiókokat. Ha a tartományod engedélyezési listára történő felvételét választod, továbbra is bármikor elvégezheted az ellenőrzését.
Ha egy tartomány ellenőrzött, akkor az a tartomány igazoltan a kizárólagos tulajdonod. Ha az e-mail-tartományod ellenőrzötté válik, a Workplace-eden belüli felhasználók nem tudnak létrehozni új Workplace-példányokat ezzel a tartománnyal.
Az ellenőrzött tartományok a következő funkciókat kínálják:
 • lehetőség van a személyazonosításra alkalmas információk (PII) módosítására;
 • a rendszer értesítést küld a felhasználóknak az egyes profilok igénylése előtt;
 • SSO-bejelentkezés.
Ha a tartományod ellenőrzött, az engedélyezési listán szereplő, egyéb Workplace-példányok nem jelennek meg csatlakozási lehetőségként a felhasználók számára.
További tudnivalók az SSO-ról.
Hasznosnak találtad ezt az információt?