Tartomány-ellenőrzés

Az e-mail-tartományod ellenőrzése garantálja, hogy a megfelelő személy lesz a közösséged kezdeti rendszeradminisztrátora. Abban is segíthet nekünk, hogy felismerjük a szervezetedhez tartozó embereket, amikor regisztrálják magukat Workplace-fiók létrehozásához. Az Ügyfél-információs központban bővebben olvashatsz erről.

Tartománykezelés
A levelezési tartományodat azért ellenőrizzük, hogy meggyőződjünk arról, hogy a megfelelő ember kap rendszeradminisztrátori hozzáférést. A rendszeradminisztrátorok jogosultak a közösség felügyeletére és kezelésére.
Ha nem sikerül ellenőriztetned a levelezési tartományodat, kérj meg valakit az informatikai osztályról, aki valószínűleg el tudja végezni a tartomány ellenőriztetését.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Az adminisztrációs felületen tudsz levelezési tartományokat beállítani és ellenőriztetni.
Így tudsz beállítani levelezési tartományt:
 1. Kattints az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Beállítások pontra.
 3. Válaszd ki a Levelezési tartományok lapot.
 4. A Tartomány engedélyezési listára vétele vagy megerősítése területen add meg a tartomány nevét, és válaszd a Tartomány megadása pontot.
Megjegyzés: Ha megjelenik egy hibaüzenet, mely szerint a tartomány már foglalt, az azt jelentheti, hogy a javasolt tartományt már egy másik vállalat használja, vagy hogy nyilvános tartományt próbálsz megadni. Ha úgy gondolod, hogy hiba történt, és igazolni tudod, hogy a tartomány a te vállalkozásodé, kérjük, segítségért fordulj a támogatási csapatunkhoz.
Levelezési tartomány megerősítéséhez három módszer közül választhatsz, amelyek akkor jelennek meg, ha az „Ellenőrzés” gombra kattintasz a levelezési tartományod neve mellett.
E-mailes megerősítés:
 1. Kattints az E-mail küldése gombra.
 2. Válaszd ki azt az e-mail-címet, amelyre a megerősítő e-mailt meg szeretnéd kapni.
 3. Válaszd ki azt az adminisztrátori e-mail-címet, ahova az ellenőrző kódot küldjük, például: admin@, administrator@, postmaster@, webmaster@, hostmaster@.
 4. Kövesd az e-mailben található útmutatást.
HTML-fájl feltöltése:
 1. Válaszd a HTML-fájl feltöltése pontot.
 2. Válaszd a HTML-fájl feltöltése pontot, amellyel egy HTML-fájlt tölthetsz fel a webhelyedre. Ehhez adminisztrátori hozzáféréssel kell rendelkezned a webhelyed gyökérmappájához. Ezzel a módszerrel a tartományod ellenőrzése azonnal megtörténik.
TXT típusú DNS-rekord megadása:
 1. Kattints a DNS-rekord frissítése pontra.
 2. Ehhez be kell tudnod jelentkezni a tartománynév-szolgáltatódra. Ez a módszer akár 72 órát is igénybe vehet.
Fontos tudni, hogy a különböző szolgáltatásokban a konkrét lépések eltérőek lehetnek. Ha további segítségre van szükséged, fordulj a tartomány üzemeltetőjének támogatási csapatához, vagy olvasd el a kapcsolódó dokumentációt.
Megjegyzés: Ha a bármelyik módszer használata során problémába ütközöl, további segítségért fordulj támogatási csapatunkhoz. Ha nincs hozzáférésed a webhelyedhez vagy a DNS-állomásodhoz, fordulj a vállalat IT-részlegéhez.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ha TXT típusú DNS-rekorddal szeretnéd ellenőriztetni a tartományodat a Workplace-ben, hajtsd végre ezeket a lépéseket. Ezután követned kell a regisztrációs szolgáltatótól kapott útmutatást. A regisztrációs szolgáltató jellemzően saját útmutatást biztosít a tartomány TXT típusú DNS-rekorddal való regisztrálásához. Ha nem találod ezt az útmutatást, érdemes lehet felkeresned a regisztrációs szolgáltató ügyfélszolgálatát vagy súgóközpontját.
Az alábbiakban látható néhány széles körben használt tartomány, valamint a hivatkozások a megfelelő támogatási központokra, illetve az útmutatásra a TXT típusú DNS-rekorddal történő ellenőriztetéshez az adott regisztrációs szolgáltatónál. Vedd figyelembe, hogy a Workplace nem áll partneri viszonyban ezekkel a webhelyekkel, ezért mi közvetlenül nem tudunk útmutatást nyújtani számodra.
Útmutató a TXT típusú DNS-rekordokhoz Súgóközpont vagy kapcsolatfelvételi oldal
NameCheapÚtmutatóTámogatás
BluehostÚtmutatóKapcsolat
HostgatorÚtmutatóTámogatás
GoDaddyÚtmutatóKapcsolat
HoverÚtmutatóKapcsolat
GandiÚtmutatóKapcsolat
DreamHostÚtmutatóTámogatás
Name.comÚtmutatóTudásbázis
1 and 1ÚtmutatóKapcsolat
Network SolutionsÚtmutatóKapcsolat
101domainÚtmutatóTámogatás
EnCircaÚtmutatóKapcsolat
Register.comNem találhatóTámogatás
dynadotÚtmutatóGYIK anyagok
iPageÚtmutatóTámogatás
internetbsNem találhatóKapcsolat
eNomÚtmutatóSúgóközpont
webairNem találhatóKapcsolat
hosting24Nem találhatóKapcsolat
EuroDNSÚtmutatóTámogatás
NominetNem találhatóKapcsolat
123-RegÚtmutatóTámogatás
Google DomainsÚtmutatóTámogatás
InMotionHostÚtmutatóTámogatás
LogicBoxesÚtmutatóKapcsolat
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced adminisztrátoraira vonatkozik. A tartományod ellenőrzése csak akkor lehetséges, ha a számítógépedről be vagy jelentkezve a Workplace rendszerébe.
A tartományod ellenőrzése HTML-fájl segítségével:
 1. Kattints a Workplace bal oldalán az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Beállítások > Ellenőrzött levelezési tartományok pontra.
 3. Az Új tartomány hozzáadása területen add meg a tartományodat.
 4. Kattints a Tartomány hozzáadása elemre.
 5. Kattints a HTML-fájl feltöltése elemre, és töltsd le a HTML-fájlt. Ezután a HTML-fájlt fel kell töltened a webhelyed gyökérkönyvtárába.
 6. Kattints a webhelyed Ellenőrzés gombjára a feltöltést követően.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Vállalatod tartományregisztrációs szolgáltatójának megkereséséhez hajtsd végre a következő lépéseket a számítógépeden:
 1. A következő WHOIS keresési szolgáltatások közül valamelyikkel keresd meg a tartományodat:
 2. Ha megtaláltad a tartományodat, meg kell keresned az adott tartományhoz tartozó regisztrációs szolgáltatót. Ehhez Windows rendszerű számítógépen nyomd le a Ctrl+F, illetve Apple számítógépen a Command+F billentyűkombinációt. Keress rá a „Registrar” (Regisztrációs szolgáltató) kifejezésre a WHOIS szolgáltatásban.
 3. A tartomány márkaneve elvileg a „Registrar” kifejezés közelében fog megjelenni, kivéve, ha privátként lett megjelölve. A jelen súgócikk céljából feltételezzük, hogy megtaláltad a regisztrációs szolgáltatót, melynek neve „Network Solutions”.
 4. Most, hogy megtaláltad a regisztrációs szolgáltatót, meg kell találnod az útmutatóját a TXT-rekord módosításához. Ehhez egy Google-keresést javaslunk a „Network Solutions txt rekord” kifejezéssel.
Fontos tudni, hogy az útmutató a Workplace-től teljesen független. Ha kétségeid vannak az útmutatót illetően, javasoljuk, hogy keresd fel a regisztrációs szolgáltató súgóközpontját vagy segélyvonalát.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A vállalatod által regisztrált levelezési tartományok megtekintéséhez számítógépről kell bejelentkezned a Workplace-be.
Így tudod megtekinteni, milyen levelezési tartományokat regisztrált a vállalatod:
 1. Kattints az Adminisztrációs felület elemre a profilod bal felső részén.
 2. Kattints a Beállítások, majd a Levelezési tartományok pontra.
Megjegyzés: A levelezési tartomány regisztrálásával biztosítható, hogy más közösség ne hozhasson létre olyan fiókot, amely az adott levelezési tartományt használja.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A rendszergazdák az önmeghívási beállítás bekapcsolásával lehetővé tehetik, hogy a kiválasztott e-mail-tartományokból bárki csatlakozzon a Workplace-ükhöz anélkül, hogy meghívást kapna.
Az önmeghívás bekapcsolása:
 1. Az Adminisztrációs felületen kattints a Beállítások pontra.
 2. Kattints a Vállalati beállítások elemre.
 3. A Ki csatlakozhat a Workplace szolgáltatásotokhoz? terület alatt kattints az Ebből a tartományból bárki melletti lehetőségre.
 4. A Hozzáférést igénylő kérések terület alatt kattints Az ebből a tartományból érkező hozzáférési kérések automatikus jóváhagyása melletti elemre.
 5. Így a kiválasztott, akár ellenőrzött, akár engedélyezési listára felvett e-mail-tartományból érkezők automatikusan, kérelem nélkül tudnak csatlakozni a Workplace-edhez.
  További részleteket is megismerhetsz az e-mail-tartományaiddal kapcsolatban.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Tartományok engedélyezési listára helyezése
Az engedélyezési listára helyezést követően az ellenőrzött tartománnyal nem rendelkező Workplace-adminisztrátorok is jogosultak egyes olyan műveletekre a Workplace-ben, amelyek korábban csak az ellenőrzött tartományok esetében voltak elérhetők. Ugyanakkor ez továbbra sem teszi elérhetővé a tartomány ellenőrzését követően rendelkezésre álló technikai és adminisztrátori funkciók mindegyikét, például az SSO-bejelentkezést.
Ha nem tudod vagy nem kívánod ellenőrizni a tartományodat, az engedélyezési listára való helyezéssel elérhetővé válhatnak bizonyos létrehozási műveletek a Workplace-ben. A felhasználók az engedélyezési listára vételt követően is létrehozhatnak új Workplace-példányokat az adott e-mail-tartományban.
Így tudod felvenni az engedélyezési listára a tartományodat:
 1. Kattints az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints a Beállítások pontra.
 3. Válaszd ki a Levelezési tartományok lapot.
 4. A Tartomány engedélyezési listára vétele vagy megerősítése területen add meg a tartomány nevét, és válaszd a Tartomány megadása pontot.
 5. A megjelenő következő lapon válaszd a Több tartomány felvétele az engedélyezési listára pontot, és kövesd az útmutatást.
Ha a tartományod engedélyezési listára vételét választod, továbbra is bármikor elvégezheted az ellenőrzését.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Az adminisztrátorok választhatnak, hogy ellenőrzik a tartományt, felveszik az engedélyezési listára, vagy nem csinálnak vele semmit. Ha nem tudod ellenőrizni a tartományodat, lehetőséged van felvenni az engedélyezési listára. Ha a tartományodat felveszed az engedélyezési listára, az azonos e-mail-tartományt használó emberek létrehozhatnak külön Workplace-fiókokat. Ha a tartományod engedélyezési listára történő felvételét választod, továbbra is bármikor elvégezheted az ellenőrzését.
Ha egy tartomány ellenőrzött, akkor az a tartomány igazoltan a kizárólagos tulajdonod. Ha az e-mail-tartományod ellenőrzötté válik, a Workplace-eden belüli felhasználók nem tudnak létrehozni új Workplace-példányokat ezzel a tartománnyal.
Az ellenőrzött tartományok a következő funkciókat kínálják:
 • lehetőség van a személyazonosításra alkalmas információk (PII) módosítására;
 • a rendszer értesítést küld a felhasználóknak az egyes profilok igénylése előtt;
 • SSO-bejelentkezés.
Ha a tartományod ellenőrzött, az engedélyezési listán szereplő, egyéb Workplace-példányok nem jelennek meg csatlakozási lehetőségként a felhasználók számára.
További tudnivalók az SSO-ról.
Hasznosnak találtad ezt az információt?