Hogyan működik a többvállalatos chat a Workplace-ben?

A többvállalatos chat lehetővé teszi a többvállalatos csoportok tagjai számára, hogy közvetlen vagy csoportos üzenetváltás útján chateljenek, illetve videó- vagy hanghívást bonyolítsanak. A többvállalatos chat használatához a felhasználóknak teljesíteniük kell bizonyos követelményeket:
  • Egyazon többvállalatos csoport tagjainak kell lenniük.
  • Ellenőrzött tartománnyal kell rendelkezniük (a tartományuknak meg kell egyezniük a vállalatuk ellenőrzött tartományával).
  • Az elmúlt hónapban nem hajthattak végre névváltoztatást.
Ha chatet kezdeményezel egy másik szervezet fenti követelményeknek megfelelő dolgozójával, az illető üzenetküldési engedélykérést kap. Az engedélykérésben az illető láthatja a nevedet, a beosztásodat, a vállalatodat, a profilképedet és az üzenet tartalmát. Az illető nem láthatja a profilodat és nem kereshet rá, az üzenet állapota pedig csak akkor lesz „Kézbesítve”, ha az illető elfogadja a kérést.
Miután az illető elfogadta az üzenetküldési engedélykérést, a következők válnak lehetővé számodra:
  • Rákereshetsz az adott személyre a Workplace és a Workplace Chat alkalmazásokban.
  • Chatet, hívást vagy videohívást kezdeményezhetsz az illetővel.
  • Megtekintheted az üzenetek állapotát („Kézbesítve” vagy „Elolvasva”; ez a chat mindkét résztvevőjére vonatkozik).
  • Felveheted az illetőt egy csoportos chatbe.
Megjegyzés: A felhasználók legfeljebb 25 többvállalatos üzenetváltást hozhatnak létre naponta. Jelenleg csak a kezelt fiókkal rendelkező felhasználók tudják elérni az 1:1 többvállalatos chat bétaverzióját.
Szinkronizált többvállalatos chat
Amikor szokványos vagy többvállalatos Workplace-csoportot hozol létre, lehetőséged van szinkronizált csoportos chat létrehozására.
A szinkronizált csoportos chat automatikusan tartalmazza a többvállalatos csoportod összes tagját. Ha egy tag kilép a csoportból, azzal a chatet is elhagyja. Ugyanakkor ha egy csoporttag kilép a chatből, azzal a csoportból nem távozik.
A kézzel létrehozott többvállalatos chattel ellentétben ha valaki olyan többvállalatos csoportba kap meghívást, amelyben be van kapcsolva a szinkronizált chat, az új meghívott nem kap üzenetváltási felkérést. Ehelyett meghívót kap a csoportba, és ha ezt elfogadja, a rendszer automatikusan felveszi a chatbe.
A csoportadminisztrátorok bármikor letilthatják ezt a funkciót a csoport beállításai között. Fontos tudni, hogy a szinkronizált chat csak akkor működik, ha 250-nél kevesebb tagja van.
Hasznosnak találtad ezt az információt?