Külső együttműködő partnereket tartalmazó csoportos chat a Workplace szolgáltatásban

Számítógépes súgó
A többvállalatos chatek (multi-company chat, MCC) lehetővé teszik a többvállalatos csoportok tagjainak, hogy két résztvevős vagy csoportos üzenetváltásban chateljenek, illetve bonyolítsanak le video- vagy hanghívást. Ha a rendszer-adminisztrátorod engedélyezte a vendégfiókokat és a többvállalatos csoportokat (Multi-Company Group, MCG), a vendégfiókok meghívhatók a chatekbe minden olyan csoportban, amelynek a tagjai, ideértve az MCG-chateket is. A többvállalatos chatek neve alatt szerepelni fog kiemelve a Többvállalatos megjelölés. A chatben résztvevő vendégek száma szintén ki lesz emelve a csoportos chat neve alatt, fent.
A többvállalatos chatek használatának feltételei
A többvállalatos chatek használatához a külső résztvevőknek meg kell felelniük bizonyos követelményeknek:
  • Egyazon többvállalatos csoport tagjainak kell lenniük.
  • Ellenőrzött tartománnyal kell rendelkezniük (a tartományuknak meg kell egyeznie a vállalatuk ellenőrzött tartományával).
  • Az elmúlt hónapban nem változtathatták meg a nevüket.
Ha chatet kezdeményezel egy másik szervezet fenti követelményeknek megfelelő munkatársával, az illető üzenetküldési engedélykérést kap. Az engedélykérésben az illető láthatja a nevedet, a beosztásodat, a vállalatodat, a profilképedet és az üzenet tartalmát. Az illető nem láthatja a profilodat és nem kereshet rá, az üzenet állapota pedig csak akkor lesz „Kézbesítve”, ha az illető elfogadja a kérést.
Üzenetküldési engedélykérés elfogadása
Miután egy külső résztvevő elfogadott egy üzenetküldési engedélykérést, a következőkre nyílik lehetőséged:
  • Rákereshetsz az adott személyre a Workplace és a Workplace Chat szolgáltatásban.
  • Chatet, hívást vagy videohívást kezdeményezhetsz az illetővel.
  • Megtekintheted az üzenetek állapotát („Kézbesítve” vagy „Elolvasva”; ez a chat mindkét résztvevőjére vonatkozik).
  • Felveheted az illetőt egy csoportos chatbe.
Megjegyzés: A felhasználók legfeljebb 25 többvállalatos üzenetváltást hozhatnak létre naponta. A vendégfiókok csak olyan emberekkel vehetnek részt chatben, akikkel egy csoportban vannak. Más felhasználókkal nem áll módjukban kapcsolatba lépni a Workplace-en belül.
Szinkronizált többvállalatos chat
Amikor normál vagy külső együttműködő partnereket tartalmazó Workplace-csoportot hozol létre, lehetőséged van szinkronizált csoportos chat létrehozására.
A szinkronizált csoportos chat automatikusan tartalmazza a többvállalatos csoportod összes tagját. Ha egy tag kilép a csoportból, azzal a chatet is elhagyja. Ha azonban a chatből lép ki egy csoporttag, azzal a csoportból nem távozik.
Ha valaki olyan többvállalatos csoportba kap meghívást, amelyben be van kapcsolva a szinkronizált chat, akkor – a manuálisan létrehozott többvállalatos chattel ellentétben – a meghívott nem kap üzenetküldési engedélykérést. Ehelyett meghívót kap a csoportba, és ha ezt elfogadja, a rendszer automatikusan felveszi a chatbe.
A csoportadminisztrátorok bármikor kikapcsolhatják ezt a funkciót a csoport beállításainál. Fontos tudni, hogy a szinkronizált chat csak akkor működik, ha a csoportnak 250-nél kevesebb tagja van.
Ez segítséget jelentett?
Igen
Nem.