Hogyan tudok ügyféltámogatást kérni a Workplace szolgáltatáshoz?

Az online súgóforrásokhoz a Workplace minden ügyfele hozzáférhet. Az alábbiakban megtudhatod, milyen további támogatási lehetőségek érhetők el a te Workplace-csomagoddal.
Milyen további támogatási lehetőségek állnak rendelkezésre?
Amennyiben további támogatásra van szükség, az adminisztrátorok üzenetben vagy chatben közvetlenül is felvehetik a kapcsolatot a Workplace támogatási csapatával. A támogatási üzenetmappa megnyitása és új kérés indítása:
  1. Nyisd meg az adminisztrációs felületet a Workplace navigációs sávjából.
  2. Kattints a Kapcsolatfelvétel a támogatással lehetőségre.
  3. Ha üzenetet szeretnél küldeni a Workplace-támogatásnak, kattints a Kérdés feltétele lehetőségre.
  4. Ha azonnali üzenetküldésen keresztül szeretnél segítséget kérni, kattints a Fordulj hozzánk chaten! lehetőségre. A chates támogatás bevezetése folyamatban van, és még nem érhető el minden ügyfél számára.
Ezt a képernyőt úgy is elérheted, ha a Workplace navigációs sávjában a ikonra kattintasz, majd kiválasztod a Kapcsolatfelvétel a Workplace-támogatással lehetőséget.
A támogatási üzenetmappában megnézheted a korábbi támogatási kéréseket, aktuális állapot szerint szűrheted őket, és azt is láthatod, hogy van-e bármilyen szolgáltatáskiesés, amely hatással lehet a Workplace működésére.
További segítségre van szükséged?
A Workplace minden felhasználója igénybe veheti az alábbi, egyéb támogatási lehetőségeket:
  • Fejlesztői támogatás: Itt tájékozódhatsz a vállalatod és a Workplace közötti technikai integrációs lehetőségekről.
  • Ügyfél-információs központ. Ez az a központi hely, ahol megtalálhatod a Workplace szolgáltatással kapcsolatos valamennyi bevált gyakorlatot és információforrást. Segíthet a szervezetednek sikeresen bevezetni a Workplace szolgáltatást, és gyors eredményeket elérni.
Hasznosnak találtad ezt az információt?