Közösségi beállítások

Megismerheted a beállításokat, amelyek a teljes Workplace-közösségedre érvényesülnek. Az Ügyfél-információs központban részletesebben tájékozódhatsz a Workplace-közösséged testreszabásáról.

Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced adminisztrátoraira vonatkozik.
Számítógépen a Workplace felületének bal felső részén kattints az Adminisztrációs felület lehetőségre. Ott láthatod a munkatársakat, a csoportokat és a közösségi elemzéseket, továbbá itt kezelheted a közösségi beállításokat.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Premium szolgáltatás adminisztrátoraira vonatkozik.
Az adminisztrációs felület funkcióinak köre korlátozott mobilkészülékeken, de több eszköz is elérhető, amelyekkel nagyszerű eredményeket érhetsz el. A következő funkció a Workplace Premium adminisztrátorai számára érhető el a mobilos adminisztrációs felületen:
  • Az utolsó 7 nap tevékenységeinek áttekintése, valamint emlékeztetők küldése az emberek aktivitásának fokozása érdekében
  • Emberek hozzáadása: Új embert adhatsz hozzá a közösségedhez a teljes nevének és e-mail-címének megadásával.
  • Jelentéskészítés: Jelentést készíthetsz emberekhez, csoportokhoz, illetve tartalomhoz kapcsolódó Workplace-tevékenységekről az utolsó három hónapra vonatkozóan.
  • Adminisztrátorok: Áttekintheted az adminisztrátorok teljes listáját, illetve módosíthatod bármely adminisztrátor hozzáférési szintjeit. További tudnivalók a különféle adminisztrátori szerepkörökről.
  • Jelentett tartalom: Ellenőrizhetsz minden jelentett tartalmat, és közvetlenül a mobilos alkalmazásban dönthetsz annak engedélyezéséről, illetve törléséről. Az adminisztrátorok push értesítést kapnak, így lehetőségük van perceken belül, a telefonjukról ellenőrizni és eltávolítani a jelentett tartalmat.
Megjegyzés: Minden adminisztrátori hozzáférési szinten látható a mobilos adminisztrációs felület. A hozzáférési feladatkörök teljesen megegyeznek az adminisztrációs felület webes változatánál meglévőkkel.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik. A vállalatod nevének megváltoztatásához adminisztrátori jogosultságokkal kell rendelkezned, és be kell jelentkezned a Workplace szolgáltatásba a számítógépedről.
A vállalat nevének megváltoztatása:
  1. Kattints a Workplace-ben balra fent az Adminisztrációs felület pontra.
  2. Kattints a Beállítások pontra.
  3. Módosítsd a vállalatod nevét.
  4. Görgess lefelé, majd kattints a Mentés > OK gombra.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás felhasználóira vonatkozik.
A Workplace-fiók URL-címének formátuma: https://[vállalatnév].workplace.com/. A módosításhoz ellenőrizd, hogy az új URL-cím szabad-e (próbáld meg felkeresni a kívánt URL-címet). Ha nincs Workplace-fiók az adott címen, indíts egy támogatási kérést, és igényeld a változtatást.
Megjegyzés: Ezzel az eredeti címre mutató hivatkozások működésképtelenné válnak, többek között a kérési hivatkozások és a könyvjelzők is.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Néhány dolog, amit nem szabad elfelejteni altartomány igénylésekor:
  • Nem kérhetsz olyan altartományt, amelyet már valaki más használ.
  • Az altartománynévben csak alfanumerikus karakterek szerepelhetnek (A–Z, 0–9) . Kötőjel (-) szintén használható.
  • Az altartománynévnek legalább öt karakter hosszúnak kell lennie, és nem tartalmazhat általános kifejezéseket (pl. autok.facebook.com).
  • Egyedi altartományt csak rendszeradminisztrátor igényelhet.
  • Az altartománynak meg kell felelnie a Workplace „Elfogadható használat” szabályzatának.
Fontos tudni, hogy ha megváltoztatjuk az altartományodat, a Workplace-közösségre mutató korábbi hivatkozások nem fognak működni.
Fenntartjuk a jogot arra, hogy az irányelveink megsértése miatt bármikor megváltoztathassuk az altartományodat.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced adminisztrátoraira vonatkozik. Számítógépről be kell jelentkezned a Workplace rendszerébe ahhoz, hogy megadhasd vagy módosíthasd a vállalatod használati feltételeit.
Vállalatod felhasználási feltételeit a következő módon állíthatod be, ha még nem tetted meg:
  1. Hozd létre a felhasználási feltételeket.
  2. Helyezd el a felhasználási feltételeket egy nyilvánosan elérhető webhelyen.
  3. Nyisd meg az Adminisztrációs felület > Beállítások részt. Görgess le a Felhasználási feltételek ponthoz, majd add meg felhasználási feltételeid hivatkozását.
A vállalat felhasználási feltételeinek módosítása:
Nyisd meg az Adminisztrációs felület > Beállítások részt. Görgess le a Felhasználási feltételek ponthoz, majd add meg az új felhasználási feltételek hivatkozását.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A következő legördülő menüket állíthatod be a profilmezők testreszabásához:
  • Helyszín
  • Részleg
  • Divízió
  • Szervezet
Így vehetsz fel értékeket a legördülő menübe:
  1. A Workplace bal felső részén kattints az Adminisztrációs felület elemre.
  2. Kattints a Beállítások, majd a Profilmezők lapfülre.
  3. Kattints az Értékek beállítása pontra a felvenni kívánt profilmezők mellett.
  4. Az értékeket egyenként is beállíthatod, illetve pontosvesszővel elválasztott értéklistát is beilleszthetsz.
  5. Kattints a Mentés gombra.
Megjegyzés: Ha egy profilmezőt már az értéklista beállítása előtt kitöltöttek, az érték megmarad. Ha azonban a felhasználó azután módosítja a profilját, hogy az értéklistát beállították volna, akkor a listából kell értéket választania.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
A videóletöltési beállítások segítségével megvédheted a Workplace-re feltöltött, szerzői joggal védett vagy bizalmas videókat. A funkció titkosítással védi a videókat, így csak a Workplace szolgáltatásba bejelentkezett emberek tekinthetik meg őket támogatott böngészőben.
Támogatott böngészők és alkalmazások:
Nem támogatott böngészők:
  • Internet Explorer
  • Microsoft Edge
Megengedheted a nem támogatott böngészőt használóknak, hogy megtekinthessék a védett videókat gyengébb minőségben.
Így tudod kikapcsolni a videóletöltéseket asztali számítógépről:
  1. Kattints a Workplace-ben balra fent az Adminisztrációs felület pontra.
  2. Kattints a Biztonság pontra.
  3. Kattints a Videóletöltési beállítások lehetőségre.
  4. Megjelennek a videók, amelyeket megnéztek, és az is, hogy milyen böngészőt használtak a megtekintéshez. Kattintással állítsd át a Videók letöltésének kikapcsolása váltókapcsolót.
Ha bekapcsolod a Gyenge videóminőség nem támogatott böngészőkben lehetőséget, akkor azok, akik nem támogatott böngészőben jelentkeznek be a Workplace-be, gyengébb minőséggel megtekinthetik a videókat.
Ha a Videók letöltésének kikapcsolása lehetőség be van kapcsolva, de a gyenge videóminőség beállítása nem, akkor az emberek nem fogják tudni letölteni a videókat a készülékükre a Workplace-ről.
Fontos tudni, hogy ez a beállítás csak addig titkosítja a videókat, amíg be van kapcsolva. A bekapcsolás előtt közzétett videókat nem titkosítja. Ha használat után kikapcsolod a beállítást, a titkosított videók titkosítottak maradnak.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Másik csomagra való váltáskor nem törlődik adat a meglévő Workplace-fiókokból. Ugyanakkor csak az Advanced és az Enterprise Workplace-ügyfeleknek lesz hozzáférése a Workplace API-khoz, hogy kinyerjék az adatokat a Workplace-ből.
Hasznosnak találtad ezt az információt?