Hogyan tudom bekapcsolni a kétfaktoros hitelesítést a Workplace-fiókomhoz?

A kétfaktoros hitelesítés bekapcsolásával a fokozott biztonság érdekében kétfaktoros hitelesítési rendszert állíthatsz be a Workplace-fiókodhoz.
Ha bekapcsolod a kétfaktoros hitelesítést – más néven többfaktoros hitelesítés (MFA) –, a rendszer egy különleges biztonsági kód megadását kéri tőled minden alkalommal, amikor új eszközről próbálsz bejelentkezni Workplace-fiókodba vagy az alkalmazásba. A biztonsági kód megadása után az eszközt mentheted a fiókodban, így ha újra ugyanerről az eszközről jelentkezel be, már nem kell elvégezned ugyanezt a folyamatot.
A kétfaktoros hitelesítés bekapcsolása:
  1. Jelentkezz be a Workplace-fiókodba.
  2. Kattints a profilképedre a Workplace bal alsó sarkában.
  3. Kattints a Beállítások pontra.
  4. Kattints a Biztonság és bejelentkezés elemre.
  5. Görgess le, kattints a Módosítás pontra a Kétfaktoros hitelesítés használata területen, majd válaszd az Indítás parancsot. Elképzelhető, hogy a jelszavadat újra meg kell adnod ehhez a lépéshez.
  6. Telefonszám hozzáadásához az SMS területen kattints az Új telefonszám megadása pontra. A rendszer arra kér, hogy adj meg egy telefonszámot, majd add meg a számodra SMS-ben küldött kódot annak igazolásához, hogy a szám valóban a tied.
Fontos tudni, hogy a kétfaktoros hitelesítés beállítását követően a Bekapcsolás pontra kell kattintanod a funkció aktiválásához.
Megjegyzés: Biztonsági kódok külső alkalmazással vagy a Workplace alkalmazás Kódgenerátor eszközével is generálhatók.
Ha már nem férsz hozzá a kétfaktoros hitelesítésedhez, vagy nem tudsz bejelentkezni, vedd fel a kapcsolatot a Workplace-adminisztrátoroddal, vagy küldj kérést a hozzáférés visszaszerzéséhez.
Hasznosnak találtad ezt az információt?