Mi az a biztonsági kulcs és hogyan használhatom a Workplace-ben?

A biztonsági kulcsok a kétfaktoros hitelesítés elnevezésű extra biztonsági funkcióhoz tartoznak. Ha Universal 2nd Factor-kompatibilis (U2F-kompatibilis) biztonsági kulccsal rendelkezel, és beállítod hitelesítési módszerként, akkor a biztonsági kulcsot is használhatod, ha általunk nem azonosított számítógépről vagy mobileszközről jelentkezel be a Workplace-fiókodba. A biztonsági kulcs beállítása egy újabb védelmi réteget biztosít fiókod biztonságának megőrzéséhez.
Fontos tudni, hogy a biztonsági kulcsok nem minden böngészővel és mobileszközzel működnek, ezért egy másik hitelesítési módszerre is szükséged lesz, például mobiltelefonra vagy a kódgenerátorra.

Biztonsági kulcs beállítása
Biztonsági kulcs beállításához vagy használatához a Google Chrome, a Firefox, a Safari, az Opera vagy az Edge legújabb verzióját kell használnod.
Támogatott böngészőben:
  1. Nyisd meg a Biztonsági és bejelentkezési beállításokat.
  2. Görgess le a Kétfaktoros hitelesítés használata területhez, majd kattints a Módosítás pontra.
  3. A Tartalék módszer megadása területen keresd meg a Biztonsági kulcs lehetőséget, majd kattints a Beállítás pontra.
  4. A biztonsági kulcs regisztrálásához kövesd a képernyőn megjelenő útmutatást.
Miután sikeresen beállítottad a biztonsági kulcsodat, a kulcs az általad megadott néven megjelenik a Biztonsági kulcsok szakaszban.

A biztonsági kulcs használata
Ha bekapcsoltad a kétfaktoros hitelesítést, és beállítottál egy biztonsági kulcsot, akkor a következő alkalommal, amikor ismeretlen eszközről jelentkezel be a Workplace-re valamelyik támogatott böngészőben, a rendszer arra kér, hogy érintsd vagy csatlakoztasd a biztonsági kulcsod a készülékhez.
Ha nincs biztonsági kulcsod vagy nem működik, a Más módszert szeretnék használni elemre kattintva bejelentkezhetsz valamelyik másik hitelesítési módszerrel is, például mobiltelefonnal vagy a kódgenerátorral.
Ha elveszíted a biztonsági kulcsodat, töröld a jóváhagyott biztonsági eszközök listájáról. Ehhez lépj a Biztonsági és bejelentkezési beállítások területre, és töröld a kulcsot a kétfaktoros hitelesítési lehetőségek közül.
Hasznosnak találtad ezt az információt?