Profilok létrehozása és törlése

A rendszeradminisztrátorok egyenként és csoportosan is létrehozhatnak Workplace-fiókokat. Az IT- és fejlesztői támogatás webhelyén olvashatsz a fiókok felhőalapú identitásszolgáltató vagy Active Directory segítségével történő automatizált létrehozásáról.

Alapok
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik.
A Workplace szolgáltatásban 3 lépésben hozható létre új felhasználói fiók:
1. Létrehozás: Felhasználói fiók létrehozása a Workplace instancián belül (a felhasználó értesítése nélkül).
2. Meghívás: Lehetőség biztosítása létrehozott felhasználónak a fiók igénylésére (a felhasználó értesítésével).
3. Igénylés: A meghívott felhasználó aktiválja Workplace-fiókját.
Megjegyzés: Amikor manuálisan hozol létre egyéni fiókokat az adminisztrációs felületen, a felhasználók azonnal meghívást kapnak – egyidőben történik a létrehozás és a meghívás. Más fióklétrehozási módszereknél a létrehozás és a meghívás külön lépés.
Amíg a tagok nem kapnak meghívót a Workplace használatára, nem fognak tudni arról, hogy van már egy létrehozott fiókjuk. A meghívás nélküli állapotban lévő fiók esetében:
 • A tag nem igényelheti a fiókot, és minden erre irányuló kísérlet kudarcot fog vallani.
 • A tag nem kap semmilyen e-mailt vagy egyéb értesítést a Workplace szolgáltatástól.
Amikor készen állsz rá, hogy tájékoztasd a tagokat a fiókjuk meglétéről, meghívhatod őket a Workplace szolgáltatásba. A meghívást követően a tagok e-mailben meghívót kapnak a fiókjuk igénylésére egy egyedileg generált URL-címen keresztül. Azoknál a fiókoknál, ahol engedélyezve van az SSO, a tagoknak arra is lehetőségük van, hogy a Workplace szolgáltatásba a konfigurált SSO-szolgáltatáson keresztül belépve igényeljék a fiókjukat.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced és a Workplace Enterprise szolgáltatás felhasználóira vonatkozik.
Egyéni fiókok létrehozása
Amikor egyéni fiókokat hozol létre, azonnal megtörténik a meghívás.
Fiókok csoportos létrehozása
Amikor csoportos fiókkezeléssel hozol létre fiókokat, minden egyes feltöltésnél választanod kell, hogy azonnal vagy csak később szeretnéd meghívni a fiókokat. Ha a későbbi lehetőséget választod, a fiókok meghívás nélküli állapotban jönnek létre, és később kell meghívnod őket.
G Suite vagy Microsoft Azure AD (automatikus fiókkezelés)
Amikor a G Suite vagy a Microsoft Azure AD csatlakoztatásával végzel automatikus fiókkezelést, választanod kell, hogy azonnal vagy csak később szeretnéd meghívni a fiókokat. Ha a későbbi meghívás mellett döntesz, a fiókok meghívás nélküli állapotban jönnek létre. Miután az összes fiókot meghívtad az Összes meghívása gomb segítségével, megváltozik a konfiguráció, és az újonnan létrehozott fiókok azonnal meghívót kapnak.
Más felhőalapú identitásszolgáltatók vagy az Active Directory Sync komponens
Más felhőalapú identitásszolgáltató (Okta, OneLogin, Ping Identity) vagy az Active Directory Sync komponens használata esetén a fiókok alapértelmezés szerint meghívás nélküli állapotban jönnek létre. Miután az összes fiókot meghívtad az Összes meghívása gomb segítségével, megváltozik a konfiguráció, és az újonnan létrehozott fiókok azonnal meghívót kapnak.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik.
A felhasználók létrehozása lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy a felhasználók értesítése nélkül töltsék fel a felhasználói fiókok adatait és állítsák be a Workplace-instanciákat. Azzal, hogy különböző állapotokat rendelnek a meghívás nélküli (létrehozott) és meghívott tagokhoz, a Workplace-adminisztrátorai megtehetik, hogy előre létrehozzák a tagok fiókjait, és csak akkor hívják meg őket, ha a fiókok már elkészültek.
A Workplace-adminisztrátorok úgy indíthatják el a közösségeket, hogy csoportokat hoznak létre, és hozzájuk rendelik a létrehozott fiókkal rendelkező tagokat. Amikor az adminisztrátor elkészült az első lépésekkel, meghívhatja a tagokat a Workplace szolgáltatásba, és a felhasználók már a fiókjukba való bejelentkezéskor tagjai lesznek a releváns csoportoknak.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Felhasználók meghívása
Meghívási beállítások
Az adminisztrátorok a következő meghívási beállítások közül választhatnak annak szabályozásához, ki csatlakozik a Workplace közösségükhöz:
 • Csak a meghívottak csatlakozhatnak – a Workplace-közösségedhez tartozó munkatársak körét a szervezet konkrét szegmensére, például régióra, részlegre vagy csapatra korlátozhatod.
 • Az alábbi e-mail-tartományokból bárki csatlakozhat – ez a beállítás a teljes szervezeted számára elérhetővé teszi a Workplace-közösségedet.
Emberek hozzáadása
Emberek felvétele a Workplace-közösségedbe:
 1. Az Egy ember beállítása funkcióval: Kattints az Adminisztrációs felület elemre a Workplace-profilod bal felső részén. Itt válaszd az Emberek > Emberek beállítása > Egy ember beállítása lehetőséget. Az e-mail-címük segítségével veheted fel az embereket. A felvett felhasználók azonnal meghívást kapnak a Workplace-be.
 2. A Manuális hozzáadás funkcióval: Kattints az Adminisztrációs felület elemre a Workplace-profilod bal felső részén. Itt válaszd az Emberek > Emberek beállítása > Emberek beállítása lehetőséget. Az e-mail-címük segítségével veheted fel az embereket. A felvett felhasználók azonnal meghívást kapnak a Workplace-be.
 3. Excel- vagy CSV-fájl feltöltésével: Kattints az Adminisztrációs felület elemre a Workplace-profilod bal felső részén. Itt válaszd az Emberek > Emberek beállítása > Emberek beállítása lehetőséget, majd kattints a Fájl importálása parancsra a Manuális hozzáadás pont alatt. Kövesd az utasításokat. A későbbiekben választanod kell, hogy most vagy később szeretnéd-e elküldeni a meghívókat.
 4. Az identitásszolgáltatóhoz való kapcsolódással: A Workplace kulcsrakész integrációt biztosít a legnagyobb felhőidentitás-szolgáltatókkal (pl. Azure AD, G Suite, Okta, OneLogin és Ping). A felhőidentitás-szolgáltatódat a Workplace Import funkcióval csatlakoztathatod (ha a létesítési csatlakozót a Workplace üzemelteti) vagy egyéni Workplace-integrációval (ha a létesítési csatlakozót az identitásszolgáltató üzemelteti).
 5. Via SCIM: Ezek az útmutatók bemutatják, hogyan végezhető el a fiókok létesítése és felfüggesztése az SCIM API segítségével.
Fontos tudni, hogy ha a kérdésnél a Meghívás később lehetőséget választod, akkor engedélyezett lesz a meghívóküldés lehetősége. Választhatsz, hogy mindenkit egyszerre szeretnél-e meghívni, vagy külön-külön hívod meg az embereket. Ez akkor is érvényes, ha identitásszolgáltatón keresztül vagy CSV-fájllal veszed fel az embereket.
További tudnivalók a fiókok csoportos kezeléséről.
Megjegyzés: Nem lehet Workplace-fiókot létrehozni olyan e-mail-címekkel, amelyekben nem szerepel személynév – például „info@tartomany.com” vagy „ertekesites@tartomany.com”. Ezzel biztosítható, hogy a közösség tagjai tudják, kié a fiók, és ki felelős a fiókkal létrehozott tartalmakért.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Premium szolgáltatás felhasználóira vonatkozik.
A meghívott felhasználóknak igénylési folyamaton kell átesniük, amelynek során ellenőrizniük kell az adatlapjuk adatait, illetve meg kell adniuk azokat, és jelszót kell beállítaniuk. A folyamat első lépéseként az alkalmazottak e-mailt kapnak a Workplace szolgáltatástól egyéni igénylési URL-címükkel, vagy a meghívást követően fel kell keresniük a bejelentkezési oldalt (csak azoknál a vállalatoknál, ahol engedélyezve van az SSO).
Megjegyzés: Ha a vállalatod engedélyezte az SSO használatát a közösség számára, a tagok az igénylési folyamat megkezdése előtt felkérést kapnak, hogy jelentkezzenek be az SSO-rendszerbe.
A bejelentkezést követően a Workplace az alábbi lépéseken vezeti végig a tagokat a regisztráció befejezéséhez:
1. Feltételek elfogadása és profil adatainak megerősítése
Az adminisztrációs felület beállításaitól függően lehet, hogy a tagoknak a vállalatod Használati feltételeit is jóvá kell hagyniuk a profiladatok ellenőrzése, kiegészítése és módosítása, valamint a profilkép beállítása mellett.
2. Jelszó beállítása
A tagoknak jelszót kell beállítaniuk. Azoknál a közösségeknél, ahol engedélyezve van az SSO használata, ez a lépés kimarad.
3. Alapértelmezett csoportok kiválasztása
A tagok alapértelmezett válogatásból adhatják meg, hogy mely csoportoknak szeretnének tagjai lenni, vagy rákereshetnek egy konkrét csoportra. Ezután megnyílik számukra a hírfolyam, és azonnal megkezdhetik a Workplace szolgáltatás használatát.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Miután gondoskodtál Workplace-fiókokról a kollégáid számára, a következő lépés a meghívásuk. A fiókok meghívásakor lehetőséged van mindenkit meghívni, a kiválasztott embereket meghívni vagy adott személyt meghívni.
Összes meghívása
Így tudod az összes tagot meghívni:
 1. Számítógépen kattints a Workplace felületének bal felső részén található Adminisztrációs felület lehetőségre.
 2. Kattints az El nem küldött meghívások pontra.
 3. Kattints az Összes meghívása lehetőségre.
 4. Kattints a Küldés gombra.
Kiválasztott emberek meghívása
Ezzel az opcióval emberek konkrét csoportját tudod meghívni. Így tudod emberek konkrét csoportját meghívni:
 1. Számítógépen kattints a Workplace felületének bal felső részén található Adminisztrációs felület lehetőségre.
 2. Kattints az El nem küldött meghívások pontra.
 3. Kattints a Meghívandó emberek kiválasztása lehetőségre.
 4. Egy előugró ablak arra kér majd, hogy a következő fájlformátumok valamelyikében add meg a meghívni kívánt tagok listáját: .csv, .xlsx vagy .xls. Ha sablonra van szükséged, tölts le egyet a felbukkanó ablakból.
 5. A fájl feltöltéséhez kattints a Fájl importálása pontra.
 6. Kattints a Küldés gombra.
Egy személy meghívása
Ezzel a lehetőséggel meghívhatsz egy személyt, vagy újraküldheted a meghívót egy olyan felhasználónak, aki elsőre nem kapta meg azt. Így tudsz meghívni egy személyt, illetve újraküldeni meghívót:
 1. Számítógépen kattints a Workplace felületének bal felső részén található Adminisztrációs felület lehetőségre.
 2. Kattints az Emberek pontra.
 3. Keresd meg a felhasználót a listában. A keresőmező segítségével kereshetsz rá a felhasználóra.
 4. Válaszd ki a Meghívás gombot annak a személynek a neve mellett, akit szeretnél meghívni.
 5. Kattints a Küldés gombra.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Az adminisztrátorok bekapcsolhatják az önmeghívási beállítást. Ezzel lehetővé teheted, hogy a kiválasztott levelezési tartományokból bárki csatlakozzon a Workplace szolgáltatásodhoz anélkül, hogy meghívást kapna.
Így tudod bekapcsolni az önmeghívást:
 1. Az Adminisztrációs felületen kattints a Beállítások pontra.
 2. Kattints a ikonra a Ki csatlakozhat a Workplace szolgáltatásotokhoz? pont mellett.
 3. Válaszd ki a Bárki az engedélyezett vagy hitelesített tartományokból lehetőséget, majd kattints a Mentés gombra.
 4. Visszatérve a beállítási oldalra kattints a ikonra a Hozzáférési kérések pont mellett.
 5. Válaszd ki Az ebből a tartományból érkező hozzáférési kérések automatikus jóváhagyása lehetőséget, majd kattints a Mentés gombra.
Így a kiválasztott, akár ellenőrzött, akár engedélyezési listára felvett levelezési tartományból érkezők automatikusan tudnak csatlakozni a Workplace szolgáltatásodhoz anélkül, hogy az adminisztrátoroknak jóvá kellene hagynia a kérést.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik. Ezt a műveletet csak számítógépről tudod elvégezni.
A megerősítő e-mailt a Vállalati irányítópultról újra elküldheted azoknak, akik még nem igényelték a fiókjukat. Választhatsz, hogy a megerősítő e-mailt az összes még nem igényelt fióknak, vagy emberek konkrét listájának küldöd el újra.
Megerősítő e-mail újraküldése:
 1. Az Adminisztrációs felületen kattints az Emberek lehetőségre.
 2. Kattints a ikonra az Emberek módosítása elem mellett, majd válaszd az Igénylési értesítés küldése lehetőséget.
 3. Válassz Az összes nem igényelt fiók és a Konkrét fiókok beállítás közül, majd kövesd a képernyőn megjelenő útmutatást.
 4. Szabd személyre az értesítést, vagy használd az alapértelmezett e-mailt, majd kattints a Küldés gombra.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced adminisztrátoraira vonatkozik.
A rendszer 2 fiókigénylési emlékeztető e-mailt küld a Workplace szolgáltatásba való első meghívás után: az elsőt 3 nappal később, a másodikat pedig 5 nappal később.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Felhasználók eltávolítása
Személy fiókjának felfüggesztése esetén:
 • Az adott személy által a felfüggesztés előtt írt bejegyzések, hozzászólások és üzenetek továbbra is elérhetőek maradnak a munkatársak számára. Ez azt jelenti, hogy a csoportokban folyó és az eseményekhez fűződő beszélgetések folyamatossága megmarad, és a művelet nem töröl semmilyen tartalmat, amely a törölt fióktól függ.
 • Fiókjának felfüggesztésével kijelentkezteted az adott személyt az összes Workplace-bejelentkezésből, és megakadályozod, hogy hozzáférjen a Workplace-hez.

Személy fiókjának törlése esetén:
 • A munkatársai nem láthatják a fiókot a Workplace szolgáltatásban.
 • Akár 90 napig is eltarthat, mire az illető által közzétett dolgokat (fényképeket, bejegyzéseket, illetve a mentési rendszerekben tárolt egyéb adatokat) töröljük.
 • A törölt felhasználó tartalmaitól függő, más felhasználókhoz tartozó összes tartalmat (például a törölt felhasználó bejegyzéseihez fűzött minden hozzászólást) szintén töröljük.
 • Az adatok a törlés ideje alatt nem érhetők el a Workplace többi felhasználója számára.
 • A Workplace szolgáltatásban az emberek által végzett bizonyos tevékenységeket nem a fiókjuk tárolja. Előfordulhat például, hogy egy munkatársnál azután is marad a törölt személytől származó üzenet, hogy a fiók törlésére sor került.
Megjegyzés: Akár 24 óráig is eltarthat, mire egy felhasználói fiók felfüggesztése érvénybe lép.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik. Ha szeretnéd felfüggeszteni egy személy Workplace-fiókját, adminisztrátornak kell lenned, és számítógépről kell bejelentkezned a Workplace alkalmazásba.
Ha egy személy kilépett a vállalattól, a fiókjának a felfüggesztésével lehet a Workplace szolgáltatáshoz való hozzáférését megszüntetni. Az adott személy által a felfüggesztés előtt írt bejegyzések, hozzászólások és üzenetek továbbra is elérhetőek maradnak.
Egy személy Workplace-fiókjának felfüggesztése:
 1. Kattints a Workplace-en balra fent az Adminisztrációs felület pontra.
 2. Kattints az Emberek pontra.
 3. Kattints a ikonra a felfüggeszteni kívánt személy neve mellett, majd válaszd a Fiók felfüggesztése pontot.
 4. Kattints a Megerősítés pontra.
Megjegyzés: Az inaktivált fiókok csoporttagságát nem távolítjuk el azonnal. 4 nap elteltével automatikusan eltávolítjuk a csoporttagságokat. Ha az inaktivált fiók újraaktiválódik 4 napon belül, minden csoporttagság és chattagság megmarad. A 4 napos időkereten túl nem lesz lehetőség a csoport- vagy chattagság visszaállítására.
Fontos tudni, hogy akár 24 óráig is eltarthat, mire egy felhasználói fiók felfüggesztése érvénybe lép. A Workplace-fiók felfüggesztésével kijelentkezteted az adott személyt az összes Workplace-bejelentkezésből, és megakadályozod, hogy hozzáférjen a Workplace-hez.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ha törölni szeretnél egy Workplace-fiókot, adminisztrátornak kell lenned.
Így tudod törölni egy munkatárs Workplace-fiókját:
 1. Lépj az Adminisztrációs felületre, majd kattints az Emberek lehetőségre.
 2. Kattints a ikonra annak a munkatársnak a neve mellett, akinek a fiókját törölni szeretnéd.
 3. Kattints a Fiók törlése pontra.
A fiók törlése nem azonos a fiók inaktiválásával. Az inaktivált fiókok által létrehozott tartalmak továbbra is elérhetők maradnak a Workplace-ben. A törölt fiókok által létrehozott tartalmak el lesznek távolítva. További információ a fiókok inaktiválásáról
Ha törlöd egy munkatárs Workplace-fiókját, a következőket kell szem előtt tartani:
 • A munkatársaid nem láthatják a fiókot a Workplace-ben.
 • Az illető által közzétett összes dolog törlése akár 90 napig is eltarthat.
 • A törölt felhasználó tartalmaitól függő, más felhasználókhoz tartozó összes tartalmat (például a törölt felhasználó bejegyzéseihez fűzött minden hozzászólást) szintén töröljük.
 • Az adatok a törlés ideje alatt nem érhetők el a Workplace többi felhasználója számára.
 • A Workplace-ben az emberek által végzett bizonyos tevékenységeket nem a fiókjuk tárolja. Például a munkatársainál a fiók törlése után is maradhatnak a törölt személytől származó üzenetek.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
A csoporttagságot legfeljebb 4 napon keresztül tároljuk a fiók felfüggesztését követően. Ha a felhasználót 4 napon belül újraaktiválják, továbbra is tagja marad azoknak a csoportoknak, amelyeknek a fiók felfüggesztése előtt tagja volt. Ha te vagy az adminisztrátor, megnézheted, mely felfüggesztett felhasználók rendelkeznek még a Workplace szolgáltatásban tárolt csoporttagsággal.
Ha a csoporttag fiókját a felfüggesztés után újraaktiválják, akkor amikor számítógépen bejelentkezik a Workplace-fiókjába, a kezdőlap bal oldalán a Csoportok pontra kattintva megtekintheti azokat a nyitott, zárt és titkos csoportokat, amelyeknek tagja volt. Itt újra is csatlakozhat a kívánt csoportokhoz.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Amikor egy munkatárs elhagyja a szervezetet, ügyelj rá, hogy időben felfüggeszd a Workplace-fiókját. Ez akkor is érvényes, ha egyszeres bejelentkezést használsz a hitelesítéshez, mivel a hitelesítési tokenek nem járnak le azonnal.
Ha automatikus kiépítést használsz IDP-n vagy AD Syncen keresztül, ennek alapértelmezetten bekapcsolva kell lennie. Ha manuális kiépítést vagy CSV-t használsz, gondoskodj róla, hogy a Workplace-fiókok felfüggesztése a munkavállalói kilépési folyamat része legyen.
Tudnivalók arról, hogyan tudsz inaktiválni és csoportosan inaktiválni felhasználókat.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Csoportos műveletek
Ez a cikk csak a Workplace Essential és a Workplace Advanced felhasználóira vonatkozik.
A Workplace támogatja a felhasználói fiókok csoportos kezelését vesszővel tagolt adatokat tartalmazó (CSV) vagy Excel-fájlok segítségével. Akár az első Workplace-felhasználóidat állítod be, új részleget vagy vezetőt veszel fel, vagy inaktiválni szeretnél néhány felhasználót a közösségedben, a csoportos fiókkezeléssel észszerűsítheted a folyamatot.
Ha a vállalatod támogatott identitásszolgáltatót használ, igénybe veheted az automatikus fiókkezelést a fiókok nevedben történő beállításához és felfüggesztéséhez, amikor alkalmazottak csatlakoznak a vállalathoz, vagy távoznak onnan. Bővebben az identitásszolgáltatók bevonásával végzett fiókkezelésről.
A Workplace két csoportos műveletet támogat CSV- vagy Excel-fájlok segítségével.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás felhasználóira vonatkozik. A rendszer minden egyes csoportos feltöltésnél meg fog kérdezni, hogy azonnal szeretnéd-e meghívni a fiókokat, vagy később. Ha a későbbi lehetőséget választod, a fiókok meghívás nélküli állapotban jönnek létre, és később kell meghívnod őket.
A Workplace támogatja a felhasználói fiókok csoportos létrehozását vesszővel tagolt adatokat tartalmazó (CSV) fájlok segítségével. A munkavállalói fiókok egyenkénti kezelése helyett egy CSV vagy Excel formátumú fájlt is feltölthetsz az egyes munkavállalók adataival.
Ha nagyon sok fiókot hozol létre, az egyes önálló importálási feladatok legfeljebb 2500 sornyi munkatársadatot tartalmazhatnak.
Fiókok csoportos létrehozása CSV- vagy Excel-fájl feltöltésével:
 1. Kattints az Adminisztrációs felületen az Emberek > Emberek felvétele > Emberek felvétele pontra.
 2. Kattints a Fájl importálása gombra, és töltsd fel a CSV- vagy az Excel-fájlt a Fájl importálása gomb segítségével.
 3. A Sablon letöltése gombra kattintva le tudod tölteni a CSV-sablont. Ezt a dokumentumot ezután Excelben is meg tudod nyitni, és el tudod menteni .xls vagy .xlsx fájlként, ha szívesebben dolgozol Excelben.
 4. A CSV-fájl vagy az Excel-táblázat feltöltése után látni fogsz egy megerősítő kérést a CSV- vagy az Excel-fájlban található hibák listájával, vagy azzal, hogy a feltöltés teljes. Az első oszlop fogja mutatni az egyes sorokhoz tartozó eredményeket.
 5. Ha az első oszlop üres, a rendszer fiókot hoz létre a munkavállaló számára.
  A piros nyolcszög problémát jelent az adott sorban. Hibaüzenet ismerteti a problémát.
  A kék kör feltöltési hiányt jelent.
  A zöld pipa teljes feltöltést jelent.
 6. Az előnézet adatainak megerősítése után a Tovább gombra kattintva létrehozhatod az új fiókokat. A fiókok létrehozása ezután fokozatosan történik.
Amíg a fiókok felfüggesztett állapotban vannak, a munkavállalók továbbra is megkapják az e-maileket és a push értesítéseket. A fiókok felfüggesztésével kapcsolatos utasításokért nézd meg a Csoportos felfüggesztés oldalt.
Oldal létrehozásának ellenőrzése
Annak megerősítéséhez, hogy minden fiók létrehozása sikeresen megtörtént, töltsd fel újra a CSV-fájlt vagy az Excel-táblázatot a fenti lépéseket követve, és ellenőrizd, hogy minden sorban van-e pipa az első oszlopban. Ezután kattints a Törlés gombra az ismételt fióklétrehozási kísérlet átugrásához. Ha ezt teszed, jelzést kapsz arról, hogy a fiókok már léteznek.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Fiókok csoportos létrehozásához az alábbi formátumok használatát javasoljuk:
Mező LeírásTípusKötelező
E-mail-címAz alkalmazott munkahelyi e-mail címe Ebben a mezőben minden alkalmazott esetében egyedi értéknek kell szerepelnie Szöveg Igen
KeresztnévAz alkalmazott utóneve Szöveg Igen
VezetéknévAz alkalmazott vezetékneve Szöveg Igen
PozícióAz alkalmazott pozíciója Szöveg Nem
RészlegAz a részleg, ahol a munkavállaló dolgozikSzövegNem
TelefonszámAz alkalmazott munkahelyi telefonszáma. Minden telefonszámnak érvényes nemzetközi telefonszámnak kell lennie, országkóddal együtt (pl. +1 232 823 2233)Szöveg Nem
HelyszínAz az irodai helyszín, ahol az alkalmazott dolgozik. SzövegNem
Területi beállításokAz alkalmazotthoz beállítandó alapértelmezett nyelv rövidítése. Ha nincs megadva, angol (US) (en_US) lesz az alapértelmezett nyelv. Az érvényes rövidítések teljes listája megtalálható a Facebook területi beállításainál. SzövegNem
Felettes e-mail címeAz alkalmazott közvetlen főnökének e-mail címe Szöveg Nem
Divízió A divízió, amelyben a munkatárs dolgozik SzövegNem
SzervezetA szervezet, amelynél a munkatárs dolgozik Szöveg Nem
Kezdő dátum A munkatárs ezen a napon csatlakozott a szervezethez Dátum (ÉÉÉÉ-HH-NN) Nem
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced és a Workplace Enterprise szolgáltatás felhasználóira vonatkozik. Csak a rendszergazdák vehetnek fel embereket a G-Suite vagy az Azure segítségével. Az Azure és a G-Suite integrált identitásszolgáltatóként való beállítása esetén lehetőség van a profilattribútumok megfeleltetésére az Azure AD vagy a G-Suite, illetve a Workplace között.
Emberek felvétele a G-Suite és az Azure használatával:
 1. Kattints az Adminisztrációs felület elemre a profilod bal felső részén.
 2. Kattints az Emberek > Emberek beállítása, majd újra az Emberek beállítása pontra.
 3. Válaszd a G-Suite vagy a Microsoft Azure AD lehetőséget, és kövesd az útmutatást.
Ha már kapcsolódva vagy a G-Suite-hoz vagy az Azure-hoz, és vannak már a Workplace-ben létező felhasználók, ügyelj rá, hogy az identitásszolgáltatónál szereplő nevek, e-mail-címek és felhasználóifiók-adatok egyezzenek a Workplace felhasználói fiókjának adataival. Ellenkező esetben dupla fiókok jönnek létre az identitásszolgáltató adatai alapján. Ha ezután bármelyik felhasználó távozik a vállalattól, a rendszer automatikusan felfüggeszti az illetőt fiókját. Fontos tudni, hogy megkülönböztetjük a kis- és nagybetűket.
Megjegyzés: Engedélyezned kell a Workplace számára a hozzáférést az identitásszolgáltatóval kapcsolatos információkhoz. Emellett, ha a G-Suite segítségével szeretnél embereket felvenni, és engedélyezni szeretnéd a G-Suite-hoz való hozzáférést, a G-Suite adminisztrátorának kell lenned.
A Workplace 5 óránként automatikusan szinkronizálja a felhasználók listáját.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
Az alkalmazottak egyenkénti inaktiválása helyett egyszerre több fiókot is felfüggeszthetsz a felfüggeszteni kívánt fiókok e-mail-címét tartalmazó CSV-fájl feltöltésével.
Érvényes CSV-fájl feltöltése és fiókok csoportos felfüggesztése:
 1. Az Adminisztrációs felületen kattints az Emberek lapfülre az összes munkatársi fiók listájának megjelenítéséhez.
 2. A ikonra kattintás után válaszd a Több ember inaktiválása pontot.
 3. Meg fog jelenni a CSV-fájl feltöltésének lehetősége. A fájlban egyetlen oszlopnak kell szerepelnie, külön sorokban feltüntetve az egyes inaktiválni kívánt alkalmazottak e-mail-címét.
A CSV-fájl feltöltése után látni fogsz egy megerősítő képernyőt a CSV- fájlban található hibák listájával. Az első oszlop fogja mutatni az egyes sorokhoz tartozó eredményeket.
 • Pipa jelzi, ha a munkavállaló fiókját már felfüggesztettük.
 • A hibajelző háromszög mutatja, ha probléma van az adott sorral. Mutass rá az ikonra a hibaüzenet megjelenítéséhez.
 • A dolgozó fiókját felfüggesztjük, ha az első oszlop üres.
Az előnézet adatait az Előnézet exportálása gombra kattintva töltheted le.
Az előnézet adatainak megerősítése után a Fiókok felfüggesztése gombra kattintva függesztheted fel a kiválasztott fiókokat. Ezután megtörténik a fiókok felfüggesztése.
Fontos tudni, hogy a fiókok csoportos felfüggesztésekor az inaktiválni kívánt felhasználók számától függően késés léphet fel.
Felfüggesztett fiókok ellenőrzése
Annak ellenőrzésére, hogy valamennyi fiók felfüggesztése sikeresen megtörtént, töltsd fel újra a CSV-fájlt, és nézd meg, hogy minden sorban van-e pipa a sor első oszlopában.
Megjegyzés: Fontos tudni, hogy akár 24 óráig is eltarthat, mire egy felhasználói fiók felfüggesztése érvénybe lép.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Bejelentkezés e-mail-cím nélkül
Rendszer-adminisztrátorként e-mail-cím nélkül is felvehetsz munkatársakat. Így tudod bekapcsolni a funkciót:
 1. Nyisd meg az adminisztrációs felületedet.
 2. Kattints a Beállítások lehetőségre.
 3. Nyisd meg a Profilok létrehozása hozzáférési kódokkal beállítást, és kattints a ikonra.
 4. Válaszd ki a Bekapcsolás pontot, hogy a munkatársak e-mail-cím nélkül, hozzáférési kód használatával bejelentkezhessenek a Workplace szolgáltatásba.
 5. Kattints a Mentés gombra.
Így tudsz több embert felvenni a Workplace-be e-mail-cím nélkül:
 1. Az Adminisztrációs felületen kattints az Emberek lehetőségre.
 2. Kattints az Emberek hozzáadása pontra.
 3. Kattints a CSV- vagy XLSX-fájl importálása pontra, és töltsd le a CSV-sablont.
  • Amikor felveszel egy felhasználót, legalább a nevét és az alkalmazotti azonosítóját meg kell adnod. Ezt követően nincs szükség e-mail-cím megadására. A rendszer hozzáférési kódokat generál az összes e-mail-cím nélküli felhasználónak.
Így tudod eljuttatni a hozzáférési kódokat a munkatársaknak:
 1. Az Emberek képernyőn keresd meg a frissen hozzáadott munkatársat.
 2. Kattints a munkatárs neve melletti lehetőségre.
 3. Kattints a Hozzáférési kód igénylése hivatkozásra.
 4. Juttasd el a hozzáférési kódot a munkatárshoz, és kérd meg, hogy regisztráljon a Workplace használatára a work.workplace.com/work/accesscode címen. Itt állíthat be felhasználónevet és jelszót.
Lehetőséged van egyszerre is letölteni az összes hozzáférési kódot:
 1. Az Emberek képernyőn kattints a lehetőségre.
 2. Válaszd a Hozzáférési kódok igénylése lehetőséget.
 3. Kattints a Kódok küldése gombra. Ezzel elküldöd az e-mail-címedre a hozzáférési kódokat tartalmazó listát.
Megjegyzés: A hozzáférési kódok különleges adatnak minősülnek. Bárki, aki rendelkezik egy felhasználatlan hozzáférési kóddal, teljes körű hozzáférést nyerhet ahhoz a fiókhoz, amelyhez a kód tartozik. A hozzáférési kódok terjesztését célszerű szigorú ellenőrzés alatt tartani.
További tudnivalók a hozzáférési kódokról
 • Ezek a kódok 16 betűből álló karakterláncok.
 • Fiókonként egyszerre csak egy lehet érvényes.
 • Ha új hozzáférési kódot generálnak egy felhasználónak, azzal az összes régi kód érvényét veszti.
 • A generálás után 90 napig érvényesek.
 • Ha egy hozzáférési kódot sikeresen felhasználnak egy fiók igénylésére vagy a hozzáférés helyreállítására, a kód érvényét veszti.
 • Az adminisztrátorok bármikor inaktiválhatják a fel nem használt hozzáférési kódokat.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a funkció kizárólag a Workplace Essential és a Workplace Advanced adminisztrátorai számára érhető el.
A hozzáférési kódos bejelentkezés segítségével az adminisztrátorok e-mail-cím nélkül hívhatják meg a felhasználókat a Workplace szolgáltatásba. A hozzáférési bejelentkezési kód segítségével az adminisztrátorok létrehozhatnak egy egyedi kódot a felhasználó meghívásához, amellyel a felhasználó saját fiókot igényelhet az adott Workplace-közösségben.
Fontos tudni, hogy az adminisztrációs felületen kell engedélyezned a bejelentkezési kódok használatát.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Azért lehet szükséged egy igénylés hivatkozására, hogy másodlagos igénylési módszert tudj kínálni a kollégáidnak. Lehet például, hogy nyomtatott formában, egy vállalati szintű SMS-átjárón keresztül, vagy a vezetőtől/felsővezetőtől kapott személyre szabott e-mailben szeretnéd kézbesíteni a meghívókat, a rendszer által generált e-mail utánkövetéseként.
Az igénylés hivatkozásának exportálásával egyenként vagy csoportosan, más kollégák adataival együtt tudod továbbítani őket. Az igénylések hivatkozásait úgy tudod megszerezni, hogy letöltöd az exportált munkavállalói adatokat tartalmazó CSV-fájlt. Így tudod megszerezni az igénylési hivatkozásokat:
1. Az adminisztrációs felületen kattints az Emberek lapfülre.
2. Kattints a ikonra, majd a Munkatársak adatainak exportálása pontra.
3. Hamarosan kapni fogsz egy e-mailt, amelyben szerepel majd az összes kolléga adatait tartalmazó CSV-fájlra mutató hivatkozás, ideértve a meghívott, de nem igényelt fiókok igénylési hivatkozásait.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Hibaelhárítás
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás adminisztrátoraira vonatozik.
Ha megjelenik egy hibaüzenet, mely szerint a felvenni kívánt felhasználó vagy csoport már létezik, az a következő problémák miatt lehet:
 • Lehet, hogy az illető másik közösséghez tartozik. Fontos tudni, hogy egy Workplace-közösséghez csak egy levelezési tartomány társítható.
 • Lehet, hogy az illető levelezési tartománya egy másik közösség engedélyezési listáján szerepel.
 • Ha korábban már valakit ugyanezzel a levelezési tartománnyal sikerült felvenned, most azonban hibaüzenetet kapsz, akkor az történhetett, hogy egy másik közösség igényelte az adott levelezési tartományt, miután te már felvetted a személyt ugyanezzel a tartománnyal.
Ha megjelenik egy hibaüzenet, mely szerint az e-mail-cím nem használható, az azért lehet, mert általános e-mail-címet szeretnél megadni (pl. info@, sales@, admin@, support@ stb.). A Workplace csak egyénekhez tartozó e-mail-címek használatát engedélyezi a fiókok létrehozása során.
Megjegyzés: A munkatársak Workplace-be való felvételekor adódó problémák elkerülése érdekében a közösségedhez tartozó összes levelezési tartományt tedd engedélyezési listára. Ugyanaz a levelezési tartomány több közösségben nem tehető engedélyezési listára.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Meg kell győződnöd arról, hogy a felhasználókat nem csak létrehoztad, hanem meghívót is küldtél nekik. A folyamatról további részleteket itt olvashatsz.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a cikk csak a Workplace Advanced szolgáltatás felhasználóira vonatkozik.
Ha nem tudod feltölteni az inaktiválási listát tartalmazó CSV-fájlt, ennek az alábbi gyakori okai lehetnek:
 • Nem CSV-formátumú: Mindegyik fájlnak érvényes CSV-formátumúnak kell lennie (.csv kiterjesztés). Más fájltípusokat és -formátumokat nem fogadunk el.
 • Nem UTF-8 kódolású: Az összes fájlnak UTF-8 karakterkódolással kell rendelkeznie.
 • Érvénytelen e-mail-cím: A megadott e-mail-cím nem felel meg a Workplace-fióknak.
 • Ismétlődő e-mail-cím: Minden e-mail-cím csak egyszer szerepelhet a CSV-fájlban.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ha nem tudsz feltölteni egy CSV-fájlt, ennek az alábbi gyakori okai lehetnek:
 • Nem CSV-formátumú: Mindegyik fájlnak érvényes CSV-formátumúnak kell lennie (.csv kiterjesztés). Más fájltípusokat és -formátumokat nem fogadunk el.
 • Nem UTF-8 kódolású: Az összes fájlnak UTF-8 karakterkódolással kell rendelkeznie.
 • Az értékek vesszőt tartalmaznak: Ha egy érték vesszőt tartalmaz, a teljes értéket idézőjelek közé kell tenni (pl. „érték_vesszővel”). A London, England értéket például így kell CSV-formátumban menteni: „London, England”.
 • Ismétlődések: Az ismétlődő alkalmazotti rekordok hibát okoznak a CSV-ellenőrzés során.
 • Nagybetűk helytelen használata: A nagybetűk helytelen használata normál esetben nem okoz hibát, de a neveket, a helyeket, és egyéb mezőket ugyanúgy tárolja a rendszer, ahogy a CSV-fájlban szerepelnek.
 • Érvénytelen telefonszám: A telefonszámoknak a következő formátumot kell követniük: [országkód] + [körzetszám] + [telefonszám] (pl. +1 800 555 0150).
 • Érvénytelen területi beállítás: A területi beállításnak a Facebook területi beállításai között felsorolt, érvényes rövidítésnek kell lennie.
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Még ha a beállításaid szerint csak meghívott vagy csak adott e-mail-tartományból érkező emberek csatlakozhatnak a Workplace szolgáltatásodhoz, akkor is megjelenhetnek új kérések az adminisztrációs felület „Hozzáférési kérések” területén.
Ilyen esetben a „Hozzáférési kérések” területen megjelenő kérések olyan felhasználóktól származnak, akiket a munkatársaid hívtak meg az Emberek meghívása gomb segítségével. Ez a gomb a Workplace kezdőlapján található, és a közösséged minden tagja számára elérhető.
Így tudod kiválasztani az ilyen meghívások kezelési módját:
 1. Nyisd meg az adminisztrációs felületet.
 2. Kattints a Beállítások pontra.
 3. Görgess le a Csatlakozás és meghívás területhez, és keresd meg a Hozzáférési kérések alcímet.
 4. Válassz egyet az alábbi lehetőségek közül:
  • Adminisztrátori jóváhagyás megkövetelése az összes hozzáférési kéréshez – még a munkatársaid által meghívottak esetében is jóváhagyásra van szükség a „Hozzáférési kérések” területen.
  • Az ebből a tartományból érkező hozzáférési kérések automatikus jóváhagyása – az ellenőrzött, illetve az engedélyezési listán szereplő e-mail-tartományból érkező, meghívott felhasználóknak a rendszer automatikusan hozzáférést biztosít.
  • Az összes hozzáférési kérés automatikus jóváhagyása – a közösségedbe meghívottakat automatikusan jóváhagyja a rendszer.
 5. Kattints a Mentés gombra.
Emellett az ügyfélszolgálathoz is fordulhatsz, ha szeretnéd eltávolítani az Emberek meghívása gombot, és megszüntetni annak lehetőségét, hogy a munkatársaid meghívjanak másokat a közösségbe.
Hasznosnak találtad ezt az információt?